រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ទាំងអ្នកចិញ្ចឹមជ្រូកយកសាច់ ទាំងអ្នកចិញ្ចឹមជ្រូកបង្កាត់យកកូនលក់ បានកំពុងប្រឈមការខាតបង់ដោយ សារសាច់ជ្រូក និងកូនជ្រូកធ្លាក់ថ្លៃ ចំណែកចំណីជ្រូកឡើងថ្លៃបីបួនដង នៅក្នុងនោះមិនទាន់រាប់ការប្រឈមជំងឺឆ្លងផងនោះទេ ។
កសិករចិញ្ចឹមជ្រូកជាលក្ខណៈគ្រួសារដើម្បីយកកូនលក់ឲ្យដឹងថា កូនជ្រូកមួយក្បាលធ្លាប់មានតម្លៃជាង ៣០ ម៉ឺនរៀល បច្ចុប្បន្នបានត្រឹមជាង ២០ ម៉ឺនរៀល ។ ចំណែកលោក ស្រ៊ុន ពៅ ប្រធានសមាគមអ្នកចិញ្ចឹមសត្វកម្ពុជាបានឱ្យដឹងថា កូនជ្រូកធ្លាក់ថ្លៃ ដោយសារជ្រូកសាច់កំពុងធ្លាក់ថ្លៃដែរ ។ ដូច្នេះទាំងអ្នកចិញ្ចឹមយកសាច់ និងចញ្ចឹមយកកូនមានបញ្ហាប្រឈមដូចគ្នា ។
តាមប្រធានសមាគមអ្នកចិញ្ចឹមសត្វកម្ពុជា ជ្រូកសាច់នៅប្រទេសថៃមួយគីឡូក្រាមថ្លៃប្រមាណ ១៥.០០០ រៀល នៅកម្ពុជា ៨.០០០រៀលទៅ ១០.០០០ រៀលនៅតាមតបន់ប្រហាក់ប្រហែល ប្រទេសវៀតណាម ៨.០០០ រៀល ។ ប្រធានសមាគមអ្នកចិញ្ចឹមសត្វកម្ពុជា បានលើកឡើងថា តម្លៃកូនជ្រូកចុះថោកកសិករគួរនាំគ្នាទិញយកទៅចិញ្ចឹម កុំចាំទាល់តែកូនជ្រូកឡើងថ្លៃទើបទិញយកមកចិញ្ចឹមនោះ ។
តាមលោក ស្រ៊ុន ពៅ សាច់ជ្រូក អាចនឹងឡើងថ្លៃពី ១២.០០០ ឬ ១៣.០០០ រៀលក្នុងមួយគីឡូក្រាម នៅក្នុងខែកុម្ភៈ ។ តែបើដល់ខែកុម្ភៈហើយតម្លៃជ្រូករស់មិនបានឡើងទេ កសិករចិញ្ចឹមជ្រូកលក្ខណៈគ្រួសារអាចប្រឈមការក្ស័យធុនតែម្តង ។ តាមការសង្កេតរបស់ប្រធានសមាគំអ្នកចិញ្ចឹមជ្រូកថា ការចិញ្ចឹមជ្រូកនៅកម្ពុជាមិនទាន់មានអនាម័យល្អ ខ្ចះបច្ចេកទេស ធ្វើឲ្យជ្រូកប្រឈមជំងឺនាំឲ្យអ្នកចិញ្ចឹមខាតបង់ ។ លោកថា កន្លែងចិញ្ចឹមគម្បីមានទឹក និងខ្យល់អាកាសល្អ និងមានស្បៃមុងការពារជ្រូកទើបជាការល្អ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ