ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កសិករ​នៅ​ខេត្តបាត់ដំបង​ ត្រៀម​នាំ​ចេញ​ត្រកួន​ទៅ​សិង្ហ​បុរី

3 ឆ្នាំ មុន
  • ភ្នំពេញ

រាជធានី​ភ្នំពេញ ​៖ បើសិន​មិន​មាន​អ្វី​ប្រែប្រួល​នោះ​ទេ ត្រ​កូន ដែល​ក្រុម​កសិករ នៅ​ខេត្តបាតដំបង​ដាំ​ដុះ​បែប​សុវត្ថិភាព​នោះ នឹង​នាំ​ចេញ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​សឹ​ង្ហ​បុរី​នៅ​ប៉ុន្មាន​ខែ​ខាង​មុខ​ទៀត​នេះ នៅ​ក្នុង​ខណៈ​ពេល​នេះ ក្រុម​កសិក​ដាំ​ដុះ ​និង​ក្រុមហ៊ុននាំចេញ​បាន​ឯកភាព​គ្នា​រួច​ហើយ​…

រាជធានី​ភ្នំពេញ ​៖ បើសិន​មិន​មាន​អ្វី​ប្រែប្រួល​នោះ​ទេ ត្រ​កូន ដែល​ក្រុម​កសិករ នៅ​ខេត្តបាតដំបង​ដាំ​ដុះ​បែប​សុវត្ថិភាព​នោះ នឹង​នាំ​ចេញ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​សឹ​ង្ហ​បុរី​នៅ​ប៉ុន្មាន​ខែ​ខាង​មុខ​ទៀត​នេះ នៅ​ក្នុង​ខណៈ​ពេល​នេះ ក្រុម​កសិក​ដាំ​ដុះ ​និង​ក្រុមហ៊ុននាំចេញ​បាន​ឯកភាព​គ្នា​រួច​ហើយ​ ។

ប្រធាន​ក្រុមប្រឹក្សាភិបាល​នៃ​សហគមន៍​កសិកម្ម​តា​សី​សាមគ្គី លោក ​ណុ​ប នុ​ន បានឱ្យ​ដឹង​ថា ​គម្រោង​នាំ​ចេញ​ត្រកួន​ចិន​ទៅ​ប្រទេស​សឹ​ង្ហ​បុរី​នេះ លោក​កំពុង​សម្រប​ស​ម្រូ​ល​ពិសេស​លើ​ការ​ដាំ​ដុះ​ក្នុង​ការ​ផ្សារ​ភ្ជាប់​ពី​សហគមន៍​ទៅ​ឈ្មួញ​ ។ លោក​ថា ការងារ​នេះ​បាន​ជជែក​គ្នា​ជាមួយ​ខាង​ក្រុមហ៊ុននាំចេញ​មួយ​ចំនួន ហើយ​ការ​ដែល​គេ​មាន​គម្រោង​នាំ​ចេញ​ត្រកួន​ទៅ​សិង្ហ​បុរី​ដោយសារ​សក្តានុពល​នៃ​ការ​ដាំ​ដុះ​នៅ​កម្ពុជា​ចំណាយ​ថ្លៃដើម​តិច ​។

«ត្រកួន​ចិន​ក្រោម​អាយុ​ ២០ ​ថ្ងៃ​ គឺ​យើង​អាច​ដាំ​ដុះ​បាន ហើយ​យើង​នឹង​សាកល្បង​នាំ​ចេញ​នៅ​ពេល​ខាង​មុខ​ឆាប់​ៗ​នេះ​ ។ ​គម្រោង​នាំ​ចេញ​ត្រកួន​ចិន​ទៅ​សិង្ហ​បុរី​នេះ ខាង​ដៃគូ​នាំ​ចេញ​បាន​ឯកភាព​គ្នា​ហើយ​ ។ ​ដៃគូ​មានបទពិសោធន៍​លើ​ការ​នាំ​ចេញ​ទៅ​តាម​បណ្តា​ប្រទេស​ផ្សេង​ៗ ប៉ុន្តែ​យើង​ផ្តោត​ទៅ​លើ​ប្រទេស​សិង្ហ​បុរី​មុន​» ​លោក​ ណុ​ប នុ​ន បញ្ជាក់​ ។

ការ​ដាំ​ដុះ​ត្រកួន​ចិន​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ខាង​សហ​គម​អាច​ប្រមូល​ផល​បាន​៣​តោន​សម្រាប់​ធ្វើ​នាំ​ចេញ​ ។ ចាប់ពី​ខែមករា​ដល់​ខែមីនា​ឆ្នាំ​២០២២ ​ខាង​មុខ​គេ​នឹង​ដឹង​លទ្ធផល​ថា ​គម្រោង​នេះ​ដើរ​រួច​ក្នុង​កម្រិត​ណា​ធ្វើ​បាន​កម្រិត​ណា​ ។ តាម​ប្រធាន​ក្រុមប្រឹក្សាភិបាល​នៃ​សហគមន៍​កសិកម្ម​តា​សី​សាមគ្គី ក្រៅពី​គារ​នាំ​ចេញ​ស្រស់ សមាគម​អាច​មាន​លទ្ធភាព ស​ម្ងួ​ត​ត្រ​កូន​មុន​នាំ​ចេញ​ផង​ដែរ​ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ