ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

៦​ខែ​ដើមឆ្នាំ​នេះ​កម្ពុជា​លក់​ចេក អំបូង​លឿង​ទៅ​ក្រៅប្រទេស​បាន ជាង​៦៨​លាន​ដុល្លារ

3 ឆ្នាំ មុន
  • ភ្នំពេញ

រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ចេក​អំ​ឡូង​លឿង​បាន​ក្លាយជា​កសិផល​កម្ពុជា​សំខាន់​មួយ​ក្នុង​ការ​នាំ​ចេញ ​។ ក្រសួង​ពា​ណិ​ជ្ច​កម្ម បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា នៅ​ឆមាស​ទី​១ ឆ្នាំ​២០២០​នេះ ការ​នាំ​ចេញ​ចេកអំបូង​លឿន​មាន​ជាង ១៤​ពាន់​ម៉ឺន​តោន…

រាជធានីភ្នំពេញ ៖ ចេក​អំ​ឡូង​លឿង​បាន​ក្លាយជា​កសិផល​កម្ពុជា​សំខាន់​មួយ​ក្នុង​ការ​នាំ​ចេញ ​។ ក្រសួង​ពា​ណិ​ជ្ច​កម្ម បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា នៅ​ឆមាស​ទី​១ ឆ្នាំ​២០២០​នេះ ការ​នាំ​ចេញ​ចេកអំបូង​លឿន​មាន​ជាង ១៤​ពាន់​ម៉ឺន​តោន ដែល​គិត​ជា​ទឹកប្រាក់​មាន​ជាង ៦៨​លាន ដុល្លារ​។ ខណៈ​ដែល​កាលពី​ឆ្នាំ​២០១៩ កម្ពុជា​បាន​នាំ​ចេញ​ចេក​ចំនួន ១៥.៥៤ ម៉ឺន​តោន គិត​ជា​ទឹកប្រាក់​បាន​ជាង ៥៩​លាន​ដុល្លារ​។

ចេកអំបូង​ខ្មែរ​បាន​នាំ​ចេញ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ អាស៊ី និង​អូ​សេ​អា​នី និង​មាន​ទិស​ដៅ​នាំ​ចេញ​ទៅ​កាន់​អឺរ៉ុប និង​ទីផ្សារ​ដ៏​សំខាន់​មួយទៀត​ គឺ​ប្រទេស​ចិន ​។ ចិន​ដែល​បាន​ទទួលស្គាល់ និង​អនុញ្ញាត​ឱ្យ​ក្រុមហ៊ុន​ចំនួន ៩ ដែល​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​គ្រប់គ្រាន់​អាច​នាំ​ចេញ​ផ្លែ​ចេក​ទៅ​កាន់​ប្រទេស​ចិន​បាន​។

ក្នុង​ឱកាស​ចុះ​ពី​បិ​និត្យ​ការ​ដាំ​ដុះ​ចេក អំបូង​លឿង​មួយ​កន្លែង​សម្រាប់​នាំ​ចេញ​របស់​ក្រុមហ៊ុន Longmate Agriculture នៅ​ស្រុក​ឈូក ខេត្តកំពត ដែល​មាន​ផ្ទៃដី​ដាំចេក​៤​ពាន់​ហិ​កតា កាលពី​រសៀល​ថ្ងៃ​ទី​១៧ ខែកក្កដា ឆ្នាំ​២០២០ លោក ប៉ាន សូរ​ស័ក្តិ រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួង​ពាណិជ្ជកម្ម បាន​លើក​ឡើង​ថា​ការ​ដំណាំ​ចេក​បាន​ចូលរួម​ចំណែក​លើកកម្ពស់​សេដ្ឋកិច្ចជាតិ​និង​បង្កើត​ការងារ​ដល់​ប្រជាពលរដ្ឋ​នៅ​មូលដ្ឋាន​ក្បែរ​ៗ​កសិដ្ឋាន​បាន​ធ្វើ​។

លោក​រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួង​ពា​ណី​ឲិ​ជ្ជ​កម្ម បាន​ស្នើ​ឲ្យ​កសិករ ផលិតករ សហគមន៍ សមាគម និង​ក្រុមហ៊ុន ផលិត​ចេកអំបូង​លឿង ត្រូវ​ប្រកាន់​ភ្ជាប់ និង​អនុវត្ត​តាម​សៀវភៅ​បន្ទុក ដូច​ជា​ការ​ផលិត​មាន​អនាម័យ​ខ្ពស់ ការ​វេច​ខ្ចប់ ការ​រក្សា​ទុក និង​មិន​ប្រើប្រាស់​សារធាតុ​គីមី​ហាមឃាត់​ជាដើម ដើម្បី​ធានា​ទាំង​គុណភាព និង​អនាម័យ​ខ្ពស់ ដែល​មិន​ប៉ះពាល់​សុខភាព​អ្នក​បរិភោគ និង​រក្សា​កំណើន​បរិមាណ​នាំ​ចេញ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ