ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

បើក​កិច្ចប្រជុំ​បន្ទាន់​ទប់ទល់​នឹង​វិបត្តិ​នានា​បណ្តាល​មក​ពី​ជំងឺ COVID-19 ក្នុង​ខេត្តសៀមរាប

4 ឆ្នាំ មុន
  • សៀមរាប

ខេត្តសៀមរាប ៖ កាលពី​ថ្ងៃ​ទី​៨ ខែមីនា ឆ្នាំ​២០២០ នៅ​សាលាខេត្ត​សៀមរាប​នេះ​លោក ទៀ សីហា អភិបាល នៃ​គណៈ​អភិបាលខេត្ត​បាន​ដឹកនាំ​ក្នុង​កិច្ចប្រជុំ​បន្ទាន់​ជាមួយ​មន្ទីរ…

ខេត្តសៀមរាប ៖ កាលពី​ថ្ងៃ​ទី​៨ ខែមីនា ឆ្នាំ​២០២០ នៅ​សាលាខេត្ត​សៀមរាប​នេះ​លោក ទៀ សីហា អភិបាល នៃ​គណៈ​អភិបាលខេត្ត​បាន​ដឹកនាំ​ក្នុង​កិច្ចប្រជុំ​បន្ទាន់​ជាមួយ​មន្ទីរ អង្គភាព អាជ្ញាធរ​ក្រុង ស្រុក និង​វិស័យ​ឯកជន​ជុំវិញ​បញ្ហា​ជំងឺ COVID-19 ដើម្បី​ដោះស្រាយ និង​វិធានការ​នានា​ជុំវិញ​វិបត្តិ​ជំងឺ​កូ​វី​ដ​-១៩។

ក្នុង​កិច្ចប្រជុំ​នេះ គឺ​បន្ត​ផ្សព្វផ្សាយ​ដល់​បងប្អូន​ប្រជាពលរដ្ឋ​កុំឱ្យ​មានការ​ភ័យ​ខ្លាច និង​សិក្សា​លទ្ធភាព​នានា ក្នុង​ការ​ជួយ​ដល់​ក្រុមហ៊ុន សហគ្រាស ជា​ពិសេស​ជីវភាព​របស់​និយោជិត​ជាដើម​។

ក្រោយ​ពី​ពិភាក្សា​រួច​មក លោក អភិបាលខេត្ត ក៏​បាន​ដាក់​វិធានការ និង​ណែនាំ​មួយ​ដូច​ជា ១-​ចូលរួម​តាមដាន​ព័ត៌មាន​ពិត និង​ចាត់វិធានការ​បំពុល​ព័ត៌មាន​បាន​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​ដល់​ជីវភាព​រស់នៅ​ទាំង​ស្មារតី និង​សម្ភារៈ​។ អាជ្ញាធរ​ខេត្ត​នឹង​ចាត់​វិធាន ការ​តាម​ផ្លូវច្បាប់​ចំពោះ​អ្នក​បំពុល​ព័ត៌មាន ដោយ​ចាត់​ឲ្យ​ស្នងការ​នគរបាល​ខេត្ត​ចាត់វិធានការ ដោយ​សហការ​ជាមួយ​។

២-​រួម​គ្នា​បើក​យុទ្ធនាការ ដោយ​សហការ​ជាមួយ សស​យក យុវជន មន្ត្រីរាជការ វិស័យ​ឯកជន ចូលរួម​ចលនា​សំអាត​កំចាត់​មេរោគ​មេរោគ​នៅ​តាម​ទីប្រជុំជន និង​កន្លែង​សំខាន់​ៗ មួយ​ចំនួន​ទៀត​។

៣-​មន្ទីរ​សុខា ភិ​បាល ស្នងការ អាវុធហត្ថ ត្រូវ​សហការ​ជួយ​រុករក​អ្នកមាន​ទំនាក់ទំនង​ជាមួយ​ជនជាតិ​ជប៉ុន​រួច​ហើយ​។ ចំពោះ​អ្នក​ជាប់​ផ្ទាល់ ៤​នាក់ វិជ្ជមាន​១​នាក់ ចំពោះ​អ្នក​ជាប់​ផ្ទាល់​ជាមួយ​អ្នក​ឆ្លង​ជា​ជនជាតិ​ខ្មែរ ៣​នាក់ មិន​ឆ្លង​ទេ​។

៤-​បន្ត​ការ​អភិវឌ្ឍន៍​ហេដ្ឋារចនាសម្ព័ន្ធ​ជា​ប្រក្រតី ដើម្បី​ត្រៀម​ទទួលភ្ញៀវ​ក្រោយ​ចប់​វិបត្តិ​កូ​វី​ដ​១៩​។
៥-​បន្ត​សំអាត​ស្ទឹង​សៀមរាប តាម​រយៈ​ការ​វិនិយោគ​ស្ទឹង​សៀមរាប ដោយ​ត្រូវ​រួសរាន់​ក្នុង​ការ​ជម្រុញ​ការ​បើក​ការដ្ឋាន​។

៦-​ក្រុង ស្រុក​ទាំង​១២ ត្រូវ​បន្ត​រៀបចំ​សក្តានុពល ទេសចរណ៍ ជា​អេកូ​ទេសចរណ៍ និង​វប្បធម៌ ដោយ​ព​ន្លឿ​ន​ការ​សិក្សា យ៉ាង​យូរ​មិន​ឱ្យ​លើស​មួយ​ឆ្នាំ​។

៧-​ការ​ត្រួត ពិនិត្យ​ម្ហូបអាហារ ចំណីអាហារ ដោយ​ពាណិជ្ជកម្ម កាំកុងត្រូល ត្រូវ​ពិនិត្យ​ដោយ​យកចិត្តទុកដាក់​។ បំផុស​ចលនា​រៀបចំ​ឱ្យ​មាន​ម្ហូបអាហារ​ជ​អត្តសញ្ញាណ ក្រុង ស្រុក​នីមួយ ក៏​ដូច​ជា​រួមចំណែក​ទាក់ទង​ភ្ញៀវ​ទេសចរណ៍​៕ (​កែសម្រួល​ដោយ ៖ ធីតា​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ