ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អយ​ស្ទ័​រ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន ប៉ុន្តែ​មនុស្ស​ទាំង៥ក្រុម​នេះ​ មិនគួរ​ទទួលទាន​វា​ទេ​

2 ខែ មុន

​អយ​ស្ទ័​រ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជាច្រើន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​រាងកាយ ជួយ​បង្កើន​ថាមពល​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែន​គ្រប់គ្នា​គួរ​ទទួលទាន​អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​ទេ​។​ ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​អយ​ស្ទ័​រ​ ៖ ​អយ​ស្ទ័​រ​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ មិន​ពុល…

​អយ​ស្ទ័​រ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជាច្រើន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​រាងកាយ ជួយ​បង្កើន​ថាមពល​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែន​គ្រប់គ្នា​គួរ​ទទួលទាន​អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​ទេ​។​

​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​អយ​ស្ទ័​រ​ ៖

​អយ​ស្ទ័​រ​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ មិន​ពុល មាន​ឥទ្ធិពល​វិជ្ជមាន ចិញ្ចឹម​មេជី​វិត​ឈ្មោល ជំរុញ​យិន​ស៊ិន និង​ចិញ្ចឹម​ឈាម​។ នេះ​គឺជា​អាហារ​ដែលមាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​ព្យាបាល​ការ​គេង​មិន​លក់​ដោយសារ​កំដៅ មនុស្ស​ក្តៅ ស្ងួត និង​ស្រេកទឹក វិលមុខ និង​ឈឺក្បាល​ស្រាល​។

​លើសពីនេះ វា​ក៏​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​ដែលមាន​បញ្ហា​មុន​អស់​រដូវ ស្ត្រី​ក្រោយ​សម្រាល​ដែលមាន​ភាពស្លេកស្លាំង និង​កង្វះ​ទឹកដោះ​។

​សម្រាប់​បុរស អយ​ស្ទ័​រ​ក៏​ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ ដើម្បី​ជួយ​ពង្រឹង​សុខភាព បង្កើន​ភាពស៊ាំ បង្កើន​កម្លាំង​រាងកាយ​…
​យោងតាម​វេជ្ជសាស្ត្រ​ទំនើប អយ​ស្ទ័​រ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន និង​សារធាតុសរីរាង្គ​ជាច្រើន​ដូចជា ស័ង្កសី ប្រូតេអ៊ីន ជាតិ​ដែក ទង់ដែង សេ​លេ​ញ៉ូ​ម វីតាមីន B (B1, B2, B3, B12), វីតាមីន C, វីតាមីន D, ផូស្វ័រ​, កាល់ស្យូម​, ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​, អូ​មេ​ហ្គា​-​។ អាស៊ីត​ខ្លាញ់ ៣ ខ្លាញ់​ល្អ​…

​អ្នក​ដែល​មិនគួរ​ញ៉ាំ​អយ​ស្ទ័​រ​
​អយ​ស្ទ័​រ​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន ប៉ុន្តែ​មិនមែន​គ្រប់គ្នា​សុទ្ធតែ​ស័ក្តិសម​ក្នុងការ​ទទួលទាន​អាហារ​នេះ​ទេ​។ ក្រុមមនុស្ស​ខាងក្រោម​គួរ​កំណត់​ការបរិភោគ​អយ​ស្ទ័​រ​៖
-​អ្នក​ដែលមាន​ប្រវត្តិ​អា​ឡែ​ស៊ី​អាហារ​សមុទ្រ​
-​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺថ្លើម​រ៉ាំរ៉ៃ​

-​អ្នក​ដែលមាន​ស្ថានភាព​សុខភាព​មូលដ្ឋាន ឬ​ប្រើ​ថ្នាំ​ការពារ​ភាពស៊ាំ​
-​អ្នក​ដែល​ស្ពឹក​ខ្សោយ ពិបាក​រំលាយ​អាហារ និង​រាគ (​ព្រោះ​អយ​ស្ទ័​រ​មាន​រសជាតិ និង​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ អាចធ្វើឱ្យ​ក្រពះ​ត្រជាក់ ធ្វើឱ្យ​រាគ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​)-​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​ហ្គោ​ដ​។​
​ចំណាំ​ខ្លះទៀត​នៅពេល​ញ៉ាំ​អយ​ស្ទ័​រ​
-​កុំ​បរិភោគ​អយ​ស្ទ័​រ​ឆៅ​

​អយ​ស្ទ័​រ​ឆៅ​ជា​មុខម្ហូប​ដ៏​ពេញចិត្ត​របស់​មនុស្ស​ជាច្រើន​។ មនុស្ស​ជាច្រើន​គិតថា​ការបរិភោគ​អយ​ស្ទ័​រ​ឆៅ​នឹង​ស្រូបយក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​នៃ​អាហារ​នេះ​។​

​អយ​ស្ទ័​រ​ឆៅ​អាច​ផ្ទុក​បាក់តេរី និង​ប៉ារ៉ាស៊ីត​ដែល​បង្ក​ជំងឺ​ជាច្រើន​។ ការទទួល​ទាន​អយ​ស្ទ័​រ​ឆៅ​អាច​បណ្តាលឱ្យ​ពុល​អាហារ និង​ការឆ្លង​មេរោគ​ប៉ារ៉ាស៊ីត​។ វិធី​ល្អ​បំផុត​ក្នុង​ការបរិភោគ​អយ​ស្ទ័​រ​គឺ​ចម្អិន​វា​ដើម្បី​សម្លាប់​ប៉ារ៉ាស៊ីត​ដែល​បង្ក​ជំងឺ​។​

-​កុំ​បរិភោគ​អយ​ស្ទ័​រ​ច្រើនពេក​
​អយ​ស្ទ័​រ​មានតម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់ ប៉ុន្តែ​មិនគួរ​បរិភោគ​ច្រើន​ក្នុងពេល​តែមួយ​ឡើយ​។ បរិមាណ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​នៅក្នុង​អយ​ស្ទ័​រ​គឺ​ខ្ពស់​ណាស់​។ សាច់​អយ​ស្ទ័​រ ១៧០ ក្រាម​អាច​ផ្ទុក​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ដល់ ៨៥ មី​លី​ក្រាម​។ ដូច្នេះហើយ ទោះបីជា​អ្នក​ចូលចិត្ត​ម្ហូប​នេះ​ក៏ដោយ អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​វា​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ