គោលគំនិត «អ្នកដឹកនាំជាអ្នកធ្វើការមុនគេ និងហូបអាហារចុងក្រោយ» គឺជាគោលការណ៍ដែលបង្កប់នូវភាពជាអ្នកដឹកនាំអ្នកបម្រើ និងបង្ហាញពីការប្តេជ្ញាចិត្តចំពោះសុខុមាលភាពរបស់ក្រុម ។
នេះជាហេតុផលមួយចំនួនដែលវិធីសាស្ត្រនេះ មានតម្លៃក្នុងការដឹកនាំ៖
១. ធ្វើគំរូល្អ អ្នកដឹកនាំដែលជាអ្នកធ្វើការមុនគេ គឺជាគំរូដ៏រឹងមាំសម្រាប់ក្រុមរបស់ពួកគេ ។ វាបង្ហាញថា ពួកគេមានឆន្ទៈក្នុងការធ្វើការមិនខ្លាចហត់ ។ ការធ្វើដូច្នេះនឹងបំផុសគំនិត និងលើកទឹកចិត្តអ្នកដទៃឱ្យធ្វើតាម ។
២. បង្កើតការជឿទុកចិត្ត នៅពេលដែលអ្នកដឹកនាំដាក់តម្រូវការក្រុមរបស់ពួកគេនៅចំពោះមុខរបស់ពួកគេ នោះវាបង្កើតនូវទំនុកចិត្ត ។ សមាជិកក្រុមទំនងជាជឿជាក់ លើអ្នកដឹកនាំដែលបង្ហាញថា ពួកគេប្តេជ្ញាចិត្ត ចំពោះភាពជោគជ័យ និងសុខុមាលភាពរបស់ក្រុម ។
៣. ការលើកទឹកចិត្តដល់ការងារជាក្រុម វិធីសាស្ត្រនេះជំរុញឱ្យមានការសហការគ្នា និងការងារជាក្រុម ។ វាផ្ញើសារថា អ្នកគ្រប់គ្នានៅជាមួយគ្នា ហើយថា អ្នកដឹកនាំមិនលើសពីការបំពេញភារកិច្ចដែលត្រូវការដើម្បីសម្រេចបាននូវគោលដៅរបស់ក្រុមនោះទេ ។
៤. បង្ហាញពីការប្តេជ្ញាចិត្ត អ្នកដឹកនាំដែលធ្វើការជាមួយសមាជិកក្រុមរបស់ពួកគេបង្ហាញពីកម្រិតខ្ពស់នៃការប្តេជ្ញាចិត្តចំពោះគម្រោង និងអង្គការ ។ នេះអាចជាការលើកទឹកចិត្តយ៉ាងខ្លាំង សម្រាប់សមាជិកក្រុម ដោយសារតែពួកគេមើលឃើញថា អ្នកដឹកនាំរបស់ពួកគេបានវិនិយោគលើលទ្ធផលដូចដែលពួកគេបានធ្វើ ។
៥. ផ្តល់អាទិភាពដល់តម្រូវការរបស់អ្នកដទៃ តាមរយៈការទទួលទានអាហារចុងក្រោយ អ្នកដឹកនាំធានាថា តម្រូវការរបស់ក្រុមត្រូវបានបំពេញមុន ។ ទង្វើដែលមិនគិតពីប្រយោជន៍ផ្ទាល់ខ្លួននេះ អាចបង្កើតវប្បធម៌នៃការយល់ចិត្ត និងការគាំទ្រនៅក្នុងក្រុម ។
៦. ការធានាធនធាន ក្នុងន័យជាក់ស្តែង ជាពិសេសក្នុងស្ថានភាពដែលមានធនធានមានកម្រិត (ដូចជា នៅក្នុងជួរយោធា ឬអំឡុងពេលគ្រប់គ្រងវិបត្តិ) អ្នកដឹកនាំដែលបរិភោគចុងក្រោយធានាថា សមាជិកក្រុមទាំងអស់មានសិទ្ធិទទួលបានអាហារ (ឬធនធានផ្សេងទៀត) ។ ដូច្នេះ វាអាចមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការថែរក្សាសីលធម៌ និងកម្លាំងចិត្តបំពេញការងារ ។
៧. ការរក្សាសីលធម៌ អ្នកដឹកនាំដែលដាក់ក្រុមរបស់ពួកគេជាសំខាន់ អាចជួយទ្រទ្រង់នូវសីលធម៌ខ្ពស់ ខណៈដែលសមាជិកក្រុមមានអារម្មណ៍ថា មានតម្លៃ និងគោរព ។ នេះអាចនាំឱ្យមានការបង្កើនភាពស្មោះត្រង់ និងការខិតខំប្រឹងប្រែងពីក្រុម ។
៨. ជោគជ័យរយៈពេលវែង ទោះបីជាវិធីសាស្ត្រនេះហាក់ដូចជាដាក់បន្ទុកបន្ថែមលើអ្នកដឹកនាំក្នុងរយៈពេលខ្លីក៏ដោយវាអាចនាំទៅរកភាពជោគជ័យរយៈពេលវែងសម្រាប់ក្រុម និងអង្គការ ។ នៅពេលដែលសមាជិកក្រុមមានអារម្មណ៍ថា មានការគាំទ្រ និងឱ្យតម្លៃពួកគេទំនងជានឹងនៅជាមួយអង្គការខិតខំធ្វើការ និងរួមចំណែកដល់បរិយាកាសការងារវិជ្ជមាន ។
ឃ្លាថា«អ្នកដឹកនាំត្រូវធ្វើការមុនគេ និងបរិភោគអាហារក្រោយគេ» ជារឿយៗបានលើកទេកចិត្តអោយអ្នកដឹកនាំធ្វើជាគំរូក្នុងការដឹកនាំ ។ វាជាការប្រៀបធៀបសម្រាប់ភាពមិនអាត្មានិយម និងការលះបង់ដែលរំពឹងទុកពីនរណាម្នាក់ក្នុងតំណែងជាអ្នកដឹកនាំ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ