ខេត្តកំពត៖ សិក្ខាសាលាបណ្តុះបណ្តាលអំពីបច្ចេកវិទ្យាផលិតស្រាបៀរ និងភេសជ្ជៈរបស់ក្រុមហ៊ុនខ្មែរ ប៊ែវើរីជីស បានធ្វើដំណើរមកដល់ទីរួមខេត្តកំពតហើយកាលពីថ្ងៃទី ១៩ ខែកក្កដា ឆ្នាំ២០១៩ នេះ បន្ទាប់ពីប្រារព្ធធ្វើនៅរាជធានីភ្នំពេញ និងបណ្ដាខេត្តមួយចំនួនដោយជោគជ័យ ។
សិក្ខាសាលានេះប្រព្រឹត្តទៅនៅភោជនីយដ្ឋានមិត្តភាពក្រុងកំពត ដោយមានការចូលរួមពីដៃគូចែកចាយផលិតផលភេសជ្ជៈ ខ្មែរ ប៊ែវើរីជីស ប្រមាណ ៣០០ នាក់ ប្រចាំខេត្តនេះ ។ លោកស្រី គង់ កុសល នាយិការទីផ្សារបស់ក្រុមហ៊ុន ខ្មែរ ប៊ែវើរីជីស បានឲ្យដឹងថា «យើងពិតជាមានសេចក្តីសោមនស្សរីករាយជាទីបំផុត ដែលដំណើរការសិក្ខាសាលាបណ្តុះបណ្តាលអំពីបច្ចេកវិទ្យាផលិតស្រាបៀរ និងភេសជ្ជៈ ខ្មែរ ប៊ែវើរីជីស ប្រព្រឹត្តទៅយ៉ាងរលូន និងជោគជ័យកន្លងមក ដោយចាប់ផ្តើមពីរាជធានីភ្នំពេញ ខេត្តកំពង់ស្ពឺ កោះកុង កំពង់សោម តាកែវ ហើយពេលនេះក៏មកដល់ខេត្តកំពត និងបន្តដំណើរទៅខេត្តផ្សេងៗទៀតទូទាំងប្រទេសកម្ពុជា» ។
លោកស្រីបន្តទៀតថា «អ្វីដែលនាំស្នាមញញឹមខ្លាំងបំផុតនោះ គឺតាមរយៈការវាយតម្លៃទៅតាមតំបន់នីមួយៗ ដែលសិក្ខាសាលាបានប្រារព្ធធ្វើកន្លងមក គឺអ្នកចូលរួមរបស់យើងស្ទើរតែ ១០០% យល់អំពីដំណើរការនៃការផលិតស្រាបៀរ និងគ្រឿងផ្សំ ដែលយើងប្រើប្រាស់ ដើម្បីផលិតបាននូវស្រាបៀរកម្ពុជា ដែលមានរសជាតិឆ្ញាញ់ និងគុណភាពល្អបំផុតស្របតាមស្ដង់ដារអន្តរជាតិ រួមជាមួយភេសជ្ជៈដទៃទៀត ដូចជាភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង វើក, ទឹកក្រូច អាយស៍, ទឹកផ្លែឈើជូប, និងទឹកបរិសុទ្ធកម្ពុជា» ។
លោក ជា សោភ័ណ្ឌ អាជីវករចែកចាយផលិតផលភេសជ្ជៈ ខ្មែរ ប៊ែវើរីជីស បានបញ្ជាក់ផងដែរថា «ខ្ញុំសប្បាយចិត្តណាស់ដែលត្រូវបានអញ្ជើញឲ្យចូលរួមក្នុងកម្មវិធីនេះ ព្រោះវាជាពេលវេលាជួបជុំគ្នាដ៏ល្អមួយរវាងអ្នកលក់ភេសជ្ជៈដូចគ្នា ហើយថែមទាំងបានស្វែងយល់អំពីរបៀបផលិតស្រាបៀរ និងភេសជ្ជៈគុណភាពស្តង់ដារថែមទៀតផង» ។
លោកបន្តទៀតថា លោកពិតជាពេញចិត្តកម្មវិធីនេះខ្លាំង ដោយសារបានទទួលភាពសប្បាយរីករាយផង និងបានឈ្នះរង្វាន់បន្ថែមពីក្រុមហ៊ុនផង ។ ហើយលោកសង្ឃឹមថា ក្រុមហ៊ុននឹងធ្វើកម្មវិធីនេះ នៅឆ្នាំបន្ទាប់ទៀត ៕ (សម្រួលដោយ៖ ស្រីណា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ