អ្នកមិនអាចព្យាបាលជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹងឲ្យជាសះស្បើយតែម្ដងបាន ដោយគ្រាន់តែទទួលទានអាហារ ឬផ្លាស់ប្ដូររបបអាហារ ប៉ុន្តែទោះជាយ៉ាងណាក្តីអាហារមួយចំនួនមានប្រសិទ្ធភាពប្រយុទ្ធប្រឆាំងការរលាកក្នុងរាងកាយ រួមទាំងពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងឆ្អឹង គឺមានមែន ! ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺរលាកសន្លាក់ ប្រភេទនៃអាហារដ៏ល្អបំផុតដែលអ្នកគួរទទួលទានដើម្បីជួយសម្រាលស្ថានភាពឈឺចាប់នៃជំងឺនេះ ៖
១. ប្រូខូលី ឬផ្កាខាត់ណាខៀវ ៖ មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសមាសធាតុសំខាន់ រួមទាំងសារធាតុ sulforaphane ដែលជួយកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃជំងឺរលាកសន្លាក់បានយ៉ាងប្រសើរ ។
២. ផ្លែក្រូច ៖ ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន C ដែលមានប្រសិទ្ធភាពជួយពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹងខ្ចី និងទប់ស្កាត់ការរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង ក៏ដូចជាជំងឺពុកឆ្អឹង ។ ប្រសិនបើរាងកាយខ្វះនូវជាតិវីតាមីន C នោះអាចបណ្ដាលឲ្យកើតមានបញ្ហាជាច្រើនពាក់ព័ន្ធនឹងការលូតលាស់នៃឆ្អឹង, ឆ្អឹងខ្ចី និងធ្មេញ ។
៣. ត្រីសម្បូរខ្លាញ់ ៖ រួមបញ្ចូលទាំងត្រីធូណា, ត្រីសាលម៉ុន, ត្រី mackerel និងត្រី trout មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា៣ ដែលជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងការរលាកក្នុងរាងកាយសំខាន់ណាស់សម្រាប់អ្នកជំងឺរលាកសន្លាក ់។ អ្នកអាចបន្ថែមត្រីក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ២ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ ។ ប្រសិនបើអ្នកមិនចូលចិត្តត្រី ចូរពិភាក្សាជាមួយគ្រូពេទ្យអំពីការទទួលទានថ្នាំគ្រាប់ជាតិអូមេហ្គា៣ ។
៤. ខ្ទឹមស ៖ ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសមាសធាតុម្យ៉ាងហៅថា diallyl disulfide ដែលជួយទប់ទល់នឹងជំងឺជាច្រើន រួមបញ្ចូលទាំងជំងឺរលាកសន្លាក់ ។
៥. តែបៃតង ៖ មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុ polyphenols ដែលជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងពន្យឺតការបំផ្លាញឆ្អឹងខ្ចី ។ ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺរលាកសន្លាក់ អ្នកគួរទទួលទានតែបៃតងជាប្រចាំ ខណៈដែលភេសជ្ជៈនេះមានផ្ទុកនូវសារធាតុកម្ចាត់ប្រឆាំងការរលាក ដោយការរារាំងអង់ស៊ីមដើម្បីទប់ស្កាត់ការបាត់បង់ និងខូចខាតនៃឆ្អឹងខ្ចី ។
៦. សណ្ដែកសៀង ឬតៅហ៊ូ ៖ ប្រសិនបើអ្នកមិនចូលចិត្តញ៉ាំត្រីទេ អ្នកក៏នៅតែអាចទទួលបានអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ដែលមានប្រសិទ្ធភាពទប់ស្កាត់ និងកាត់បន្ថយអាការនៃការរលាកបានដែរតាមរយៈការទទួលទានសណ្ដែកសៀង ឬតៅហ៊ូ ។ សណ្ដែកសៀង មានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ទាប ប៉ុន្តែជាតិសរសៃ និងប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ។ ដូច្នេះហើយទើបវាជាប្រភេទជម្រើសនៃអាហារដ៏ប្រសើរសម្រាប់អ្នកជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង ក៏ដូចជាជួយទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹងផងដែរ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ