ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

នៅ​កន្លែងធ្វើការ​គួរ​ញ៉ាំ​បែប​ណា?

5 ឆ្នាំ មុន

ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ច្រើន​ជ្រុល​ជា​ប្រចាំ អាច​នាំ​ឲ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​បាន ។ មនុស្ស​ធំ​ប្រហែល​២៥​ភាគរយ​ហើយ​ដែល​ញ៉ាំ​អាហារ​១៣០០​កាឡូរី​ជា​រៀង​រាល់​ស​ប្តា​ហ៍ ដែល​វា​បាន​មក​ពី​អាហារ​ដែល​ពួក​គេ​ទិញ​ញ៉ាំ ឬ​ទទួល​បាន​ដោយ​ហ្វ្រ៊ី​នៅ​កន្លែងធ្វើការ ។ ខាងក្រោម​គឺជា​អាហារ​មួយ​ចំនួន​នៅ​កន្លែងធ្វើការ ដែល​អ្នក​គួរតែ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​បន្តិច​៖១-​ដំឡូង​ចៀន២-​ភី​ហ្សា៣-​នំ​ស្រួយ៤-​ភេសជ្ជៈ​កំប៉ុង៥-​ដំឡូង បន្ទះ​ៗ​កញ្ចប់​(​ប្រភព​ពី​៖…

ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ច្រើន​ជ្រុល​ជា​ប្រចាំ អាច​នាំ​ឲ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​បាន ។ មនុស្ស​ធំ​ប្រហែល​២៥​ភាគរយ​ហើយ​ដែល​ញ៉ាំ​អាហារ​១៣០០​កាឡូរី​ជា​រៀង​រាល់​ស​ប្តា​ហ៍ ដែល​វា​បាន​មក​ពី​អាហារ​ដែល​ពួក​គេ​ទិញ​ញ៉ាំ ឬ​ទទួល​បាន​ដោយ​ហ្វ្រ៊ី​នៅ​កន្លែងធ្វើការ ។

ខាងក្រោម​គឺជា​អាហារ​មួយ​ចំនួន​នៅ​កន្លែងធ្វើការ ដែល​អ្នក​គួរតែ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​បន្តិច​៖
១-​ដំឡូង​ចៀន
២-​ភី​ហ្សា
៣-​នំ​ស្រួយ
៤-​ភេសជ្ជៈ​កំប៉ុង
៥-​ដំឡូង បន្ទះ​ៗ​កញ្ចប់​(​ប្រភព​ពី​៖ Health.com.kh) ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ