ផ្លែចេកមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ។ ខាងក្រោមនេះជាគុណប្រយោជន៍សំខាន់ៗរបស់ផ្លែចេក៖
ជំនួយដល់សុខភាពបេះដូង ៖ ផ្លែចេកសម្បូរទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូម (potassium) ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
ជួយដល់ការរំលាយអាហារ៖ ផ្លែចេកមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងការពារការទល់លាមក។ ចេកខ្ចីក៏មានផ្ទុកសារធាតុម្សៅពិសេស (resistant starch) ដែលល្អសម្រាប់បាក់តេរីក្នុងពោះវៀន។
ជាប្រភពថាមពលល្អ ៖ ជាតិស្ករធម្មជាតិនៅក្នុងផ្លែចេក ដូចជាគ្លុយកូស ហ្វ្រុចតូស និងស៊ុក្រូស អាចផ្តល់ថាមពលភ្លាមៗ។ នេះជាមូលហេតុដែលអត្តពលិកជាច្រើនចូលចិត្តញ៉ាំចេកមុនពេលហាត់ប្រាណ។
ជំនួយដល់ការសម្រកទម្ងន់: ផ្លែចេកផ្តល់នូវអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ដែលជួយកាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជៀសវាងការញ៉ាំច្រើនហួសប្រមាណ។
ល្អសម្រាប់អារម្មណ៍ និងការគេង: ផ្លែចេកមានផ្ទុកសារធាតុទ្រីបតូផាន (tryptophan) ដែលជាប្រភេទអាស៊ីតអាមីណូដែលជួយផលិតអ័រម៉ូនសេរ៉ូតូនីន (serotonin) ដែលគេស្គាល់ថាជា “អ័រម៉ូននៃអារម្មណ៍ល្អ”។ សេរ៉ូតូនីនក៏ជួយសម្រួលដល់ការគេងផងដែរ។
ពង្រឹងសុខភាពតម្រងនោម៖ ជាតិប៉ូតាស្យូមក្នុងផ្លែចេកអាចជួយរក្សាមុខងារតម្រងនោមឱ្យមានសុខភាពល្អ។
បើទោះបីជាចេកមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនក៏ដោយ អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យមុននឹងញ៉ាំចេកច្រើនពេក ព្រោះវាមានផ្ទុកជាតិស្ករធម្មជាតិ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ