ថៃ​សម្រុក​ទិញ​សត្វ​កណ្តូប​ពី​ពលរដ្ឋ​កម្ពុជា​គួរ​ឲ្យ​កត់សម្គាល់


ខេត្តព្រះវិហារ ៖ ច្រក​ទ្វារ​អានសេះ​ជា​ច្រក​ដោះ​ដូរ​ទំនិញ​រវាង​អាជីវករ​ខ្មែរ និង​ថៃ​ដ៏​សំខាន់​​​មួយ ដែល​ធ្វើ​ឡើង​តាម​ទម្លាប់​យូរ​ឆ្នាំ​មក​ហើយ ។ ទំនិញ​ដែល​អាជីវករ​នៃ​ប្រទេស​ទាំង​​ពីរ​តែង​ធ្វើការ​ដោះ​ដូរ​មាន​ដូច​ជា ត្រី​សាច់ មាន់ ទា កសិផល និង​បន្លែ​ព្រៃ​ជាដើម ប៉ុន្តែ​​អ្វី​ដែល​គួរ​ឲ្យ​កត់សម្គាល់​នោះ នៅ​ក្នុង​រដូវវស្សា​នេះ ប្រជាជន​កម្ពុជា​កំពុង​កាក់កប​ជា​មួយនឹង​ការ​លក់​សត្វ​កណ្តូប​ទៅ​ឲ្យ​ជនជាតិ​ថៃ ដោយ​ក្នុង​១​ថ្ងៃ​ៗ​រាប់រយ​គីឡូក្រាម​សម្រាប់​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម​របស់​ពួក​គេ ។

លោក ម៉ក់ បារាំង ជា​ឈ្មួញ​ទទួល​ទិញ​កណ្តូប​នៅ​ក្នុង​ផ្សារ​ច្រក​ទ្វារ​អានសេះ​លើ​ទឹកដី​កម្ពុជា បាន​ប្រាប់​កោះសន្ដិភាព​ថា សត្វ​កណ្តូប​នេះ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ អាជីវករ​ទាំងអស់​អាច​លក់​ទៅ​ឲ្យ​ថៃ ចន្លោះ​ពី​៥០០​គីឡូក្រាម​ទៅ​១​តោន ហើយ​ថ្ងៃ​ខ្លះ អាច​នាំ​ចេញ​ទៅ​ថៃ​ពី​២​ទៅ​៣​តោន​ក៏​មាន ប៉ុន្តែ​ក្នុងឆ្នាំនេះ ពុំ​សូវ​មាន​កណ្តូប​ដូច​ឆ្នាំ​មុន​នោះ​ទេ ។

លោក​បន្ដ​ថា ៖« នៅ​ពេល​រដូវ​លំហើយ​មក​ដល់ សត្វ​កណ្តូប​ក៏​ចាប់ផ្តើម​អស់​ដែរ ហើយ​សត្វ​កណ្តូប​ដែល​ពួក​គាត់​យក​មក​លក់​នេះ ភាគច្រើន​ឈ្មួញ​នៅ​ខេត្តកំពង់ធំ ជា​អ្នក​ដឹក​មក​ដល់​លើ​ភ្នំ​ដងរែក​តែ​ម្តង​ដើម្បី​លក់​ឲ្យ​ពួក​គាត់​ជា​ឈ្មួញកណ្ដាល​សម្រាប់​លក់​ឲ្យ​ថៃ»។

ស្រ​ដៀង​គ្នា​នេះ​ដែរ អ្នកស្រី លី ដា​នី​ន ជា​អាជីវករ​លក់ដូរ​នៅ​ទីនោះ បាន​និយាយ​ថា អាជីវ​ករ​រកស៊ី​នៅ​ទី​នេះ​គឺ​លក់ដូរ​តាម​រដូវ​កាល​ដូច​ជា​រដូវប្រាំង លក់​ផ្សិត​រងា ផ្សិត​ឈើ ចុង​ផ្តៅ និង​កសិផល​ផ្សេង​ៗ​ជាដើម ។ ចំណែក​នៅ​រដូវវស្សា​នេះ មាន​សត្វ​កណ្តូប​, កង្កែប​, ដំឡូងទៀន និង​ចុង​ផ្តៅ សម្រាប់​លក់​ទៅ​ឲ្យ​ជនជាតិ​ថៃ ដែល​ចូល​មក​លេង​កម្សាន្ត​នៅ​ច្រក​ទ្វារ​អានសេះ ។

អ្នកស្រី​បញ្ជាក់​ថា ៖« ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ អាជីវករ​ម្នាក់​ៗ​អាច​លក់​សត្វ​កណ្តូប​ទៅ​ឲ្យ​ថៃ ក្នុង​ចន្លោះ​ពី​២០​ទៅ​២៥​គីឡូក្រាម ក្នុង​តម្លៃ​៣០០​បាត ស្មើនឹង​ជាង​៣​ម៉ឺន​រៀល ក្នុង​១​គីឡូក្រាម »​។

អ្នកស្រី​បន្ថែម​ថា ៖« ក្រោយ​ពេល​ផុត​រដូវ​សត្វ​កណ្តូប ពួក​គាត់​មាន​ទំនិញ​ដូច​ជា បន្លែ ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ទៅ​តាម​រដូវ​របស់​បន្លែ​ព្រៃ ដូច​ជា ចុង​ផ្តៅ ស្លឹក​ព្រិច ផ្សិត និង​កសិផល​កសិកម្ម​ផ្សេង​ៗ​ជាដើម ។

បើ​តាម​ការ​លើក​ឡើង​របស់​ជនជាតិ​ថៃ​ម្នាក់ ដែល​បាន​នាំ​គ្នា​ចូល​មក​ទិញ​សត្វ​កណ្តូប​នៅ​ក្នុង​ផ្សារ​អានសេះ​ទឹកដី​កម្ពុជា បាន​ប្រាប់​ថា សត្វ​កណ្តូប​ពេញ​និយម​ខ្លាំង​សម្រាប់​យក​ទៅ​​ធ្វើ​ជា​អាហារ​របស់​ជនជាតិ​ថៃ ដែល​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ពិសេស​នោះ គេ​យក​សត្វ​កណ្តូ​ប​ទៅ​បំពង រួច​ហូប​ជាមួយ​បុកល្ហុង​ជាដើម ។

ជនជាតិ​ថៃ​រូប​នេះ​បញ្ជាក់​ថា ៖« នៅ​ប្រទេស​ថៃ​ពុំ​មាន​សត្វ​កណ្តូប​ដូច​កម្ពុជា​នោះ​ទេ ហើយ​កណ្តូប​នេះ​ភាគច្រើន​មាននៅ​តាម​ចម្ការ ពិសេស​ចម្ការពោត ប៉ុន្តែ​នៅ​ថៃ កសិករ​ប្រើប្រាស់​ថ្នាំ សម្លាប់​សត្វល្អិត​ច្រើន ទើប​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្រុក​ពួក​គេ ពុំ​មាន​សត្វ​កណ្តូប​ដូច​កម្ពុជា​ឡើយ »៕

Facebook Google Twitter Email

សូម​ subscribe Channel Youtube របស់​កោះ​សន្តិភាព​លោក​​អ្នក​នឹង​ទទូល​បាន​ព័ត៌មាន​ជា​វីដេអូ​ថ្មី​ៗ​បន្ថែម​ទៀត សូម​អគុណ!!!!!

ព័ត៌មាន​ជាតិ

អត្រាប្តូរប្រាក់

អត្រាប្តូរប្រាក់ផ្សេងទៀត

Live

Sponsored News

To Top

ការស្ទង់មតិគេហទំព័រថ្មី




សូម​អរគុណ