ស្ត្រីទំនងជាមិនកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមទេនៅពេលទទួលទានស្រាក្រហម និងសូកូឡាខ្មៅក្នុងកម្រិតមធ្យម ។
ពួកវាមានផ្ទុកសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលត្រូវបានគេគិតថាអាចការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។
ការសិក្សាលើស្ត្រីជាង៦៤.០០០នាក់បានរកឃើញថាអ្នកដែលទទួលទានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើនជាងគេដែលសារធាតុទាំងនេះមាននៅក្នុងទឹកតែ និងផ្លែប្ល៊ូប៊ឺរីអាចកាត់បន្ថយឱកាសនៃការកើតជំងឺនេះដល់ទៅ២៧%បើធៀបទៅនឹងអ្នកដែលបរិភោគសារធាតុនេះតិចតួច ។
ខណៈដែលអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពនៃផ្លែឈើ និងបន្លែត្រូវគេទទួលស្គាល់យ៉ាងពេញទំហឹងអ្នកជំនាញមានការព្រួយបារម្ភច្រើនអំពីហានិភ័យនៃការទទួលទានស្រា ។
ទោះជាយ៉ាងណាក្តី ការស្រាវជ្រាវក្នុងចំណោមស្ត្រីជនជាតិបារាំងដែលមានទម្លាប់ទទួលទានស្រាស្រដៀងគ្នាទៅនឹងជនជាតិអង់គ្លេសបានរកឃើញថា១៥%នៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់ពួកគេបានមកពីស្រាដែលភាគច្រើនជាស្រាក្រហម ។ ការស្រាវជ្រាវនេះបានសន្និដ្ឋានថាសមាសធាតុដែលល្អចំពោះសុខភាពតែមានក្នុងស្រាដែលអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ចំពោះសុខភាពនៅពេលទទួលទានច្រើនពេក ដូច្នេះស្ត្រីគួរតែទទួលទានត្រឹមតែកន្លះកែវទៅ១កែវក្នុងមួយថ្ងៃ ។
សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក៏ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងសូកូឡាខ្មៅត្រូវបានគេគិតថាអាចការពាររាងកាយពីភាពតានតឹងដោយសារអុកស៊ីតកម្មដែលជាប្រភេទនៃការបំផ្លាញម្យ៉ាងដល់កោសិកាដែលអាចនាំឱ្យមានជំងឺទឹកនោម ផ្អែម។ ពួកវាក៏ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងផ្លែ Walnut ព្រូន ស្ត្របែរី និង hazelnuts ។
លោក Guy Fagherazzi ជាសហនិពន្ធនៃការសិក្សាមកពីមជ្ឈមណ្ឌលសម្រាប់ការស្រាវជ្រាវផ្នែករោគរាតត្បាត និងសុខភាពប្រជាជននៅប្រទេសបារាំងបាននិយាយថា៖« ការងារនេះបំពេញបន្ថែមចំណេះដឹងបច្ចុប្បន្នរបស់យើងអំពីផលប៉ះពាល់នៃអាហារ និងសារធាតុចិញ្ចឹមដែលដាច់ដោយឡែកពីគ្នាហើយផ្តល់នូវទិដ្ឋភាពទូលំទូលាយបន្ថែមទៀតអំពីការទាក់ទងរវាងអាហារ និងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២ ។
យើងបានបង្ហាញថា ការទទួលទានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើនអាចជួយកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។
ស្រាក្រហមមានអង់ទីអុកស៊ីដង់ដែលត្រូវបានគេហៅថា resveratrol ដែលការស្រាវជ្រាវបានណែនាំថាអាចជួយមនុស្សក្នុងការមានផ្ទៃពោះ និងពន្យឺតការវិវឌ្ឍជាជំងឺវង្វេង។
ទោះជាយ៉ាងណាក្តី វាត្រូវបានគេបង្ហាញថាអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនេះទាមទារនូវបរិមាណដ៏ច្រើននៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលស្មើនឹងការទទួលទានស្រា២ទៅ៣ដបក្នុង១ថ្ងៃ ។
ការស្រាវជ្រាវចុងក្រោយបំផុតដែលត្រូវបានចុះផ្សាយក្នុងព្រឹត្តិបត្រ Diabetologia បានបង្ហាញថាគ្រាន់តែបរិមាណតិចតួចនៃស្រាក្រហមប៉ុណ្ណោះអាចមានឥទ្ធិពលវិជ្ជមាន ដោយអ្នកនិពន្ធបានណែនាំឲ្យទទួលទានកន្លះកែវទៅ១កែវក្នុង១ថ្ងៃ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ