មើមត្រាវ គឺជាអាហារប្រចាំថ្ងៃដ៏សាមញ្ញមួយ ប៉ុន្តែអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់វាពិតជាមិនធម្មតាឡើយ។
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិ បានឱ្យដឹងថា មើមត្រាវមានសមត្ថភាពពិសេសក្នុងការការពារសរសៃឈាម និងបេះដូងរបស់អ្នកឱ្យមានសុវត្ថិភាព។
យន្តការការពារ៖ កាត់បន្ថយខ្លាញ់ និងការពារសរសៃឈាម
អាថ៌កំបាំងនៃអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យរបស់ត្រាវ គឺស្ថិតនៅក្នុងសមាសធាតុផ្សំសំខាន់ៗរបស់វា៖
កាត់បន្ថយជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល៖ ជាតិសរសៃខ្ពស់ដែលមាននៅក្នុងមើមត្រាវ មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយ កាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលមិនល្អ ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា ខ្លាញ់អាក្រក់។ ការកាត់បន្ថយខ្លាញ់អាក្រក់នេះ ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ និងការពារផលវិបាក៖ ជាតិសរសៃ និងសារធាតុធន់ទ្រាំនឹងម្សៅនៅក្នុងត្រាវ មិនត្រឹមតែជួយ គ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយ ពង្រឹងសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង ទៀតផង។ នេះមានន័យថា វាជួយការពារផលវិបាកនៃសរសៃឈាមបេះដូងដែលតែងតែកើតមានចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
សរុបមក មើមត្រាវគឺជាជម្រើសដ៏ល្អឥតខ្ចោះដើម្បីរួមបញ្ចូលក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានសុខភាពបេះដូងរឹងមាំ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមផ្សេងៗ! ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ