សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានអន្តរជាតិជាច្រើន ផ្លែខ្នុរត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាមានអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយ គ្រប់គ្រង និងកាត់បន្ថយបញ្ហាលើសឈាម។
អាថ៌កំបាំងនៃប្រសិទ្ធភាព៖ ប៉ូតាស្យូម
- ប៉ូតាស្យូមខ្ពស់៖ ផ្លែខ្នុរមានផ្ទុកនូវ ជាតិប៉ូតាស្យូម ក្នុងបរិមាណខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាម។
- កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម៖ ប៉ូតាស្យូមមានតួនាទីជួយ បន្សាបឥទ្ធិពលអវិជ្ជមាននៃជាតិសូដ្យូម (អំបិល) នៅក្នុងរាងកាយ។ តាមរយៈយន្តការនេះ ការទទួលទានផ្លែខ្នុរអាចជួយ កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព និងរក្សាសម្ពាធឈាមឲ្យមានតុល្យភាព។
អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពបេះដូង
នៅពេលដែលសម្ពាធឈាមត្រូវបានរក្សានៅកម្រិតធម្មតា៖
- កាត់បន្ថយហានិភ័យ៖ វាមានន័យថា រោគសញ្ញា និងហានិភ័យនៃ ជំងឺបេះដូងស្ទះសរសៃឈាម រួមទាំងបញ្ហាផ្សេងៗដែលបណ្តាលមកពីភាពមិនប្រក្រតីនៃសរសៃឈាម ក៏ត្រូវបាន កាត់បន្ថយបានផងដែរ។
សេចក្ដីណែនាំ៖ ការបន្ថែមផ្លែខ្នុរទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាមធ្យោបាយដ៏ឆ្ងាញ់ពិសា និងធម្មជាតិដើម្បីគាំទ្រដល់សុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមរបស់អ្នក៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ