ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​កុំមើលរំលង! ផ្លែ​អម្ពិល​​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម!

15 ម៉ោង មុន

​សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានអន្តរជាតិ ផ្លែអម្ពិល ត្រូវបានគេរកឃើញថា មានសក្តានុពលដ៏សំខាន់ក្នុងការជួយគ្រប់គ្រង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ដែលជាបញ្ហាសុខភាពទូទៅមួយនាពេលបច្ចុប្បន្ន។ ទប់ទល់​នឹង​ការ​កើនឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ភ្លាមៗ អ្នកជំនាញបានគូសបញ្ជាក់ថា៖ អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ការបញ្ចូលផ្លែអម្ពិលទៅក្នុងរបបអាហារ…

​សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានអន្តរជាតិ ផ្លែអម្ពិល ត្រូវបានគេរកឃើញថា មានសក្តានុពលដ៏សំខាន់ក្នុងការជួយគ្រប់គ្រង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ដែលជាបញ្ហាសុខភាពទូទៅមួយនាពេលបច្ចុប្បន្ន។

ទប់ទល់​នឹង​ការ​កើនឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ភ្លាមៗ

អ្នកជំនាញបានគូសបញ្ជាក់ថា៖

  • បញ្ហា​កាបូអ៊ីដ្រាត៖ របប​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​កាបូអ៊ីដ្រាត​ខ្ពស់​អាច​បង្កើន​ឱកាស​នៃ​ការ​មិន​អាច​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ និង​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​បាន ដែល​ជា​បញ្ហា​ធំ​បំផុត​សម្រាប់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម។
  • តួនាទី​របស់​អម្ពិល៖ ផ្លែ​អម្ពិល​អាច​ដើរតួ​ជា​ជំនួយ​ដ៏​ល្អ​ក្នុង​ការ​ជួយ​តាមដាន និង​ពិនិត្យ​មើល​ការ​បម្រែបម្រួល​ជាតិ​ស្ករ​ដែល​កើនឡើង​ភ្លាមៗ​នេះ។ សារធាតុ​ផ្សំ​មួយ​ចំនួន​នៅក្នុង​ផ្លែអម្ពិល​ត្រូវបាន​គេ​ជឿថា​អាច​ជួយ​ បន្ថយ​ល្បឿន​នៃ​ការ​ស្រូប​យក​ជាតិ​ស្ករ នៅក្នុង​ពោះវៀន​បន្ទាប់ពី​បរិភោគ​អាហារ​រួច។

អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម

ការបញ្ចូលផ្លែអម្ពិលទៅក្នុងរបបអាហារ អាចជួយដល់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលប្រឈមមុខនឹងជំងឺនេះ ឲ្យកាន់តែមានសមត្ថភាពក្នុងការ រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ស្ករ និង​ជៀសវាង​ការ​កើនឡើង​ខ្ពស់​ខុសពី​ធម្មតា។

​សេចក្ដីណែនាំ៖ ទោះបីជាផ្លែអម្ពិលមានអត្ថប្រយោជន៍ល្អយ៉ាងណាក្ដី អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញជានិច្ច មុននឹងផ្លាស់ប្ដូររបបអាហារ ឬប្រើប្រាស់វាជាថ្នាំជំនួស៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ