សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានអន្តរជាតិ ផ្លែអម្ពិល ត្រូវបានគេរកឃើញថា មានសក្តានុពលដ៏សំខាន់ក្នុងការជួយគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម ដែលជាបញ្ហាសុខភាពទូទៅមួយនាពេលបច្ចុប្បន្ន។
ទប់ទល់នឹងការកើនឡើងជាតិស្ករភ្លាមៗ
អ្នកជំនាញបានគូសបញ្ជាក់ថា៖
- បញ្ហាកាបូអ៊ីដ្រាត៖ របបអាហារដែលសម្បូរទៅដោយជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតខ្ពស់អាចបង្កើនឱកាសនៃការមិនអាចគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ និងអាំងស៊ុយលីនបាន ដែលជាបញ្ហាធំបំផុតសម្រាប់អ្នកកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
- តួនាទីរបស់អម្ពិល៖ ផ្លែអម្ពិលអាចដើរតួជាជំនួយដ៏ល្អក្នុងការជួយតាមដាន និងពិនិត្យមើលការបម្រែបម្រួលជាតិស្ករដែលកើនឡើងភ្លាមៗនេះ។ សារធាតុផ្សំមួយចំនួននៅក្នុងផ្លែអម្ពិលត្រូវបានគេជឿថាអាចជួយ បន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករ នៅក្នុងពោះវៀនបន្ទាប់ពីបរិភោគអាហាររួច។
អត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ការបញ្ចូលផ្លែអម្ពិលទៅក្នុងរបបអាហារ អាចជួយដល់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលប្រឈមមុខនឹងជំងឺនេះ ឲ្យកាន់តែមានសមត្ថភាពក្នុងការ រក្សាលំនឹងជាតិស្ករ និងជៀសវាងការកើនឡើងខ្ពស់ខុសពីធម្មតា។
សេចក្ដីណែនាំ៖ ទោះបីជាផ្លែអម្ពិលមានអត្ថប្រយោជន៍ល្អយ៉ាងណាក្ដី អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញជានិច្ច មុននឹងផ្លាស់ប្ដូររបបអាហារ ឬប្រើប្រាស់វាជាថ្នាំជំនួស៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ