ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ល្ងខ្មៅ​មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​! វិធីសាស្ត្រ​ត្រឹមត្រូវ​ញ៉ាំ​ល្ងខ្មៅ​ដើម្បី​សុខ​ភាពរឹងមាំ

2 នាទី មុន

ល្ងខ្មៅ គឺជា​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ដ៏​មាន​តម្លៃ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់​។ ដើម្បី​ធានា​ថា​អ្នក​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ពេញលេញ​ពី​ប្រេង និង​វីតាមីន​របស់​វា សូម​អនុវត្ត​តាម​គន្លឹះ​ងាយ​ៗ​ខាងក្រោម​៖ ១. វិធីសាស្ត្រ​ត្រៀម​ល្ង​សម្រាប់​ញ៉ាំកិន ឬ​លាយ​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ​: ការ​កិន ឬ​បុក​គ្រាប់​ល្ងខ្មៅ…

ល្ងខ្មៅ គឺជា​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ដ៏​មាន​តម្លៃ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់​។ ដើម្បី​ធានា​ថា​អ្នក​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ពេញលេញ​ពី​ប្រេង និង​វីតាមីន​របស់​វា សូម​អនុវត្ត​តាម​គន្លឹះ​ងាយ​ៗ​ខាងក្រោម​៖

១. វិធីសាស្ត្រ​ត្រៀម​ល្ង​សម្រាប់​ញ៉ាំ
កិន ឬ​លាយ​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ​: ការ​កិន ឬ​បុក​គ្រាប់​ល្ងខ្មៅ គឺជា​វិធី​ដ៏​ល្អ​បំផុត​ដើម្បី បំបែក​សម្បក​គ្រាប់ ដែល​រឹង​។ នេះ​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក ស្រូប​យក​ប្រេងល្ង និង​សារធាតុចិញ្ចឹម ទាំងអស់​បាន​កាន់តែ​ងាយស្រួល និង​ច្រើន​ជាង​មុន​។
ទំពារ​ឱ្យ​បាន​ល្អិត​: ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ទាំង​គ្រាប់ (​ដែល​កិន​រួច​ខ្លះ​ៗ) ត្រូវ​ទំពារ​ឱ្យ​បាន​ល្អិត​បំផុត​មុន​នឹង​លេប​។

២. របៀប​បន្ថែម​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ
ប្រើ​ជា​ម្សៅ​ប្រោះ​: យក​ល្ងខ្មៅ​ដែល​កិន​ហើយ​ទៅ​ប្រោះ​លើ​បា​យស​, សាឡា​ត់​, បន្លែ ឬ​ស៊ុប​។
លាយ​ក្នុង​ភេសជ្ជៈ​: លាយ​ម្សៅ​ល្ងខ្មៅ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ភេសជ្ជៈ​សុខភាព​ដូច​ជា ទឹកដោះគោ​សណ្ដែកខ្មៅ ឬ​ទឹកក្រឡុក​។
បន្ថែម​ទៅ​ក្នុង​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​: អាច​លាយ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​បបរ​, នំប៉័ង ឬ​អាហារ​ពេល​ព្រឹក​ផ្សេង​ៗ​។

៣. ការ​ប្រើប្រាស់​ប្រេង​ល្ងខ្មៅ
ប្រេង​ល្ងខ្មៅ​ត្រជាក់​: គួរ​ប្រើ​ប្រេង​ល្ងខ្មៅ​ប្រភេទ​នេះ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​អាហារ​ដែល មិន​ត្រូវការ​កម្ដៅ​ខ្ពស់ ដូច​ជា​ការ​លម្អ​សាឡា​ត់ ឬ​លាយ​ជាមួយ​ម្ហូប​ដែល​ឆ្អិន​រួច​ហើយ ដើម្បី​រក្សា​សារធាតុចិញ្ចឹម​របស់​វា​។

៤. ចំណុច​សំខាន់​៖ ញ៉ាំ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម

ត្រូវ​ញ៉ាំ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​ប៉ុណ្ណោះ​។ កុំ​ញ៉ាំ​ច្រើន​លើស​ពី ១ ស្លាបព្រា​បាយ (​ប្រហែល ១៥ ក្រាម​) ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​។ ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​មាន​ផល​ប៉ះពាល់​មួយ​ចំនួន​៕

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ