សុខភាព៖ តើអ្នកដឹងទេថា តែខ្មៅដែលអ្នកចូលចិត្តផឹករាល់ថ្ងៃអាចមានឥទ្ធិពលខ្លាំងក្លាដល់សុខភាពរាងកាយ ជាពិសេសពោះវៀន? ការសិក្សាបានបង្ហាញថាសមាសធាតុដ៏សំខាន់ក្នុងតែខ្មៅអាចជាគន្លឹះជួយការពារអ្នកពីជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន!
១. ពោះវៀនល្អនាំឱ្យសុខភាពល្អទាំងមូល
នៅក្នុងពោះវៀនរបស់យើង គឺមានបាក់តេរីដ៏មានប្រយោជន៍រាប់លាន ដែលមានតួនាទីជាអ្នកការពាររាងកាយ។ អ្នកជំនាញបានអះអាងថា បាក់តេរីទាំងនេះអាចដើរតួសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺធំៗដូចជា៖
- ជំងឺរលាកពោះវៀន
- ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២
- ជំងឺបេះដូង
- ជំងឺធាត់ (លើសទម្ងន់)
- និងជំងឺមហារីកមួយចំនួន។
២. សារធាតុ Polyphenol៖ លាក់កំបាំងក្នុងតែខ្មៅ
តើតែខ្មៅជួយពោះវៀនដោយរបៀបណា? ចម្លើយគឺស្ថិតនៅលើសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលមួយប្រភេទឈ្មោះថា Polyphenol ដែលមានច្រើនលើសលប់ក្នុងតែខ្មៅ!
សារធាតុ Polyphenol នេះដើរតួជា Prebiotics ធម្មជាតិដោយផ្ទាល់ក្នុងពោះវៀន៖
- វាជួយដល់ការលូតលាស់របស់បាក់តេរីល្អៗក្នុងពោះវៀន។
- វាជួយរារាំងការលូតលាស់របស់បាក់តេរីអាក្រក់ៗដែលបង្កជំងឺ។
សរុបមក: ការផឹកតែខ្មៅមិនមែនគ្រាន់តែធ្វើឲ្យអ្នកស្រស់ស្រាយទេ តែវាក៏កំពុងជួយរក្សាលំនឹងបរិយាកាសក្នុងពោះវៀនរបស់អ្នកដើម្បីប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្សេងៗផងដែរ៕
ប្រភព៖ បរទេស
ចែករំលែកព័តមាននេះ