ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាថ៌​កំបាំង​បេះដូង​រឹង​មាំ​៖ ញ៉ាំ​អាហារ៥ប្រភេទ​នេះ​ពេល​អ្នកមាន​ស្ត្រេ​ស

42 នាទី មុន

ភាព​តានតឹង ឬ​ស្ត្រេ​ស មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​ផ្លូវចិត្ត​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​ជា​កត្តា​ចម្បង​មួយ​ដែល​បង្ក​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​បេះដូង​ផង​ដែរ​។ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ស្ត្រេ​ស រាង​កាយ​របស់​អ្នក​បញ្ចេញ​អ័រម៉ូន​ដែល​បង្កើន​សម្ពាធ​ឈាម និង​អត្រា​ចង្វាក់បេះដូង​។ ដូច្នេះ​ហើយ ការ​ថែទាំ​បេះដូង​របស់​អ្នក​គឺជា​រឿង​ចាំបាច់ ជា​ពិសេស​ប្រសិនបើ​អ្នកជា​មនុស្ស​ឧស្សាហ៍​មាន​ស្ត្រេ​ស​។…

ភាព​តានតឹង ឬ​ស្ត្រេ​ស មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​ផ្លូវចិត្ត​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​ជា​កត្តា​ចម្បង​មួយ​ដែល​បង្ក​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​បេះដូង​ផង​ដែរ​។ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ស្ត្រេ​ស រាង​កាយ​របស់​អ្នក​បញ្ចេញ​អ័រម៉ូន​ដែល​បង្កើន​សម្ពាធ​ឈាម និង​អត្រា​ចង្វាក់បេះដូង​។ ដូច្នេះ​ហើយ ការ​ថែទាំ​បេះដូង​របស់​អ្នក​គឺជា​រឿង​ចាំបាច់ ជា​ពិសេស​ប្រសិនបើ​អ្នកជា​មនុស្ស​ឧស្សាហ៍​មាន​ស្ត្រេ​ស​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អាហារ​ទាំង ៥ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរតែ​បញ្ចូល​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​ដើម្បី​ជួយ​ថែរក្សា​បេះដូង​៖

១. ត្រី​សមុទ្រ​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់ (Fatty Fish)
ត្រី​ដូច​ជា ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន (Salmon) ត្រី​ធូ​ណា (Tuna) និង​ត្រី​សា​ឌី​ន (Sardines) សម្បូរ​ទៅ​ដោយ អូ​មេ​ហ្គា​-៣ (Omega-3) ដែល​ជា​ខ្លាញ់​ល្អ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក និង​សម្ពាធ​ឈាម​។ អូ​មេ​ហ្គា​-៣ ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​មិនល្អ (LDL) និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ចង្វាក់បេះដូង​មាន​ស្ថិរភាព​។

២. គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ និង​គ្រាប់​ផ្លែ​ឈើ (Nuts and Seeds)
គ្រាប់​អាល់​ម៉ុ​ន (Almonds) គ្រាប់​វ៉ាល់​ណាត់ (Walnuts) និង​គ្រាប់​ឈៀ (Chia Seeds) សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ ខ្លាញ់​ល្អ និង​វីតាមីន E​។ អាហារ​ទាំងនេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​ការពារ​សរសៃឈាម​របស់​អ្នក​។ ការ​ទទួលទាន​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​មួយ​ក្តាប់​តូច​ជា​ប្រចាំ​ថ្ងៃ គឺជា​ទម្លាប់​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង​។

៣. បន្លែ​ស្លឹក​បៃតង​ខ្មៅ (Dark Leafy Greens)
បន្លែ​ដូច​ជា ស្ពៃ​ពួយ​ឡេ​ង (Spinach) និង​ស្ពៃក្តោប (Kale) មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន K និង nitrates ដែល​ជួយ​ការពារ​សរសៃឈាម និង​កាត់​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​។ លើស​ពី​នេះ បន្លែ​ទាំងនេះ​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​អាច​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​បាន​ផង​ដែរ​។

៤. ផ្លែ​ប៊ឺ​រី (Berries)
ផ្លែ​ឈើ​ដូច​ជា ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី (Strawberries) ប្ល៊ូ​ប៊ឺ​រី (Blueberries) និង​រ៉ា​ស​ប៊ឺ​រី (Raspberries) មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ polyphenols ដែល​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​បេះដូង​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​ធ្វើ​ឱ្យ​សរសៃឈាម​មាន​ភាព​បត់បែន​ល្អ​។

៥. ផ្លែ​បឺ​រ (Avocado)
ផ្លែ​បឺ​រ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ខ្លាញ់ monounsaturated ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង​។ ខ្លាញ់​ប្រភេទ​នេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​មិនល្អ និង​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ លើស​ពី​នេះ ផ្លែ​បឺ​រ​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម​ផង​ដែរ​។

ការ​បន្ថែម​អាហារ​ទាំងនេះ​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​អ្នក មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​ឱ្យ​បេះដូង​អ្នក​រឹង​មាំ​ទេ ថែម​ទាំង​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​នៃ​ភាព​តានតឹង​មក​លើ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក​ទៀត​ផង​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ