ទឹកឃ្មុំ ជាអាហារធម្មជាតិដ៏មានតម្លៃ ដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការទទួលទានទឹកឃ្មុំជាមួយអាហារមួយចំនួនអាចធ្វើឲ្យបាត់បង់គុណប្រយោជន៍ ឬបង្កផលប៉ះពាល់ដល់រាងកាយដែលយើងនឹកស្មានមិនដល់។ តើមានអ្វីខ្លះដែលយើងមិនគួរញ៉ាំជាមួយទឹកឃ្មុំ?
៧ យ៉ាងដែលអ្នកគួរចៀសវាង
ទឹកដោះគោក្ដៅខ្លាំង៖ កម្ដៅខ្ពស់នឹងបំផ្លាញសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងទឹកឃ្មុំ ធ្វើឱ្យវាលែងមានប្រយោជន៍ ហើយប្រែក្លាយជាស្ករធម្មតា។
តែក្ដៅ និងកាហ្វេ៖ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនខ្ពស់អាចធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍រំភើបខ្លាំងហួសហេតុ និងរំខានដល់ការគេង។ ម្យ៉ាងវិញទៀត កម្ដៅក៏បំផ្លាញសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងទឹកឃ្មុំដែរ។
អាហារមានជាតិស្ករខ្ពស់៖ ការញ៉ាំទឹកឃ្មុំជាមួយបង្អែម ឬអាហារផ្អែមផ្សេងទៀត នឹងធ្វើឲ្យអ្នកទទួលទានជាតិស្ករលើសតម្រូវការ ដែលបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងភាពធាត់។
ភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុល៖ ការទទួលទានទឹកឃ្មុំជាមួយគ្រឿងស្រវឹង នឹងធ្វើឲ្យថ្លើមរបស់អ្នកធ្វើការធ្ងន់ដើម្បីរំលាយជាតិពុល ហើយដាក់សម្ពាធដល់ប្រព័ន្ធបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។
អាហារចៀន ឬខ្លាញ់៖ ការផ្សំទឹកឃ្មុំជាមួយអាហារមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ ធ្វើឲ្យរាងកាយពិបាករំលាយ និងអាចបង្កឲ្យមានបញ្ហាដូចជាហើមពោះជាដើម។
អាហារប្រៃខ្លាំង៖ អាហារដែលមានជាតិសូដ្យូមខ្ពស់ ពេលញ៉ាំជាមួយទឹកឃ្មុំ អាចរំខានដល់តុល្យភាពនៃរាងកាយ និងប៉ះពាល់ដល់មុខងារតម្រងនោម ប្រសិនបើទទួលទានញឹកញាប់។
ថ្នាំមួយចំនួន៖ មិនត្រូវលេបថ្នាំជាមួយទឹកឃ្មុំទេ ព្រោះវាអាចរំខានដល់ការស្រូបយកប្រសិទ្ធភាពរបស់ថ្នាំ ជាពិសេសថ្នាំបញ្ចុះសម្ពាធឈាម ឬថ្នាំផ្សះ។ គួរទុកចន្លោះពេលយ៉ាងហោចណាស់ ១-២ ម៉ោងក្រោយពេលលេបថ្នាំរួច។
វិធីទទួលទានទឹកឃ្មុំដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ខ្ពស់បំផុត
លាយជាមួយទឹកក្ដៅឧណ្ហៗ៖ គួរលាយទឹកឃ្មុំជាមួយទឹកក្ដៅឧណ្ហៗ មិនមែនទឹកពុះទេ ដើម្បីរក្សាបាននូវសារធាតុចិញ្ចឹម។
បរិមាណសមល្មម៖ ទទួលទានក្នុងបរិមាណសមល្មម ត្រឹមតែ ១-២ ស្លាបព្រាបាយក្នុងមួយថ្ងៃគឺគ្រប់គ្រាន់ហើយ។
ផ្សំជាមួយផ្លែឈើ៖ អាចទទួលទានទឹកឃ្មុំជាមួយផ្លែឈើដែលមានរសជាតិជូរដូចជាក្រូចឆ្មារ ដើម្បីបន្ថែមវីតាមីន និងបង្កើនការស្រូបយកបានល្អ។
ការជ្រើសរើសអាហារដែលត្រូវទទួលទានជាមួយទឹកឃ្មុំ នឹងជួយឲ្យរាងកាយរបស់អ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញ។ ដូច្នេះ ចាប់ពីពេលនេះទៅ ត្រូវគិតគូរមុននឹងញ៉ាំ ដើម្បីសុខភាពល្អទាំងផ្លូវកាយ និងផ្លូវចិត្ត៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ