ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផ្លែ​ខ្នុរ​មិនមែន​ត្រឹមតែ​ឆ្ងាញ់​៖ យល់​ដឹង​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​ទាំង១០​ដែល​នឹក​ស្មាន​មិន​ដល់​!

3 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​ខ្នុរ ជា​ផ្លែ​ឈើ​ត្រូ​ពិ​កមួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​ក្លិនក្រអូប​ប្រហើរ​។ ក្រៅពី​ភាព​ល្បីល្បាញ​ដោយសារ​រសជាតិ​របស់​វា ផ្លែ​ខ្នុរ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដល់​សុខភាព​ផង​ដែរ​។ តើ​មាន​អ្វីខ្លះ? សូម​មក​មើល​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​ទាំង ១០ របស់​ផ្លែ​ឈើ​នេះ​ទាំងអស់​គ្នា​។ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​៖…

ផ្លែ​ខ្នុរ ជា​ផ្លែ​ឈើ​ត្រូ​ពិ​កមួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​ក្លិនក្រអូប​ប្រហើរ​។ ក្រៅពី​ភាព​ល្បីល្បាញ​ដោយសារ​រសជាតិ​របស់​វា ផ្លែ​ខ្នុរ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដល់​សុខភាព​ផង​ដែរ​។ តើ​មាន​អ្វីខ្លះ? សូម​មក​មើល​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​ទាំង ១០ របស់​ផ្លែ​ឈើ​នេះ​ទាំងអស់​គ្នា​។

សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​៖ ផ្លែ​ខ្នុរ​សម្បូរ​ដោយ​វីតាមីន C, ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​, ម៉ាញេស្យូម​, និង​ជាតិ​កាក​សរសៃ ដែល​ជួយ​ទ្រទ្រង់​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ថាមពល​ក្នុង​រាង​កាយ​។

ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺមហារីក​៖ វា​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់​ដូច​ជា flavonoid និង lignan ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត និង​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​។
ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង​៖ ផ្លែ​ខ្នុរ​មាន​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​៖ ដោយសារ​តែ​វា​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C ទើប​វា​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ការពារ​រាង​កាយ​ពី​ជំងឺឆ្លង​ផ្សេង​ៗ​។
ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ​៖ ជាតិ​កាក​សរសៃ​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ការពារ​ការ​ទល់លាមក​។

ថាមពល​ធម្មជាតិ​៖ ផ្លែ​ខ្នុរ​ផ្តល់​ថាមពល​ភ្លាម​ៗ​ដល់​រាង​កាយ​ដោយសារ​តែ​វា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ដូច​ជា sucrose និង fructose​។
ល្អ​សម្រាប់​ភ្នែក​៖ ផ្លែ​ខ្នុរ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​វីតាមីន A ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​សុខភាព​ភ្នែក និង​ការពារ​បញ្ហា​ភ្នែក​ផ្សេង​ៗ​។
ជួយ​សុខភាព​ស្បែក​៖ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​ស្រស់ថ្លា​។

ជំនួយ​ឆ្អឹង​៖ ម៉ាញេស្យូម និង​កាល់ស្យូម​ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ​ជួយ​ពង្រឹង​ឆ្អឹង និង​ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។
ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ខួរក្បាល​៖ សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ​ជួយ​ទ្រទ្រង់​ដល់​មុខងារ​របស់​ខួរក្បាល និង​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺសរសៃប្រសាទ​។

ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ខ្នុរ​មិន​ត្រឹមតែ​បំពេញ​ចំណង់​រសជាតិ​របស់​អ្នក​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​ថែម​ទាំង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​សម្បូរ​បែប​ដល់​សុខភាព​ទាំងមូល​ផង​ដែរ​។ ដូច្នេះ កុំ​ភ្លេច​បន្ថែម​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​អស្ចារ្យ​នេះ​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ