ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កុំ​មើល​រំលង​! ពោត​បារាំង ជា «​យិ​ន​ស៊ិ​ន​បៃតង​» ជួយ​បំប៉ន​សុខភាព និង​អាយុ​វែង​!

2 ម៉ោង មុន

ពោត​បា​រាំងជា​បន្លែ​ដែល​មាន​តម្លៃ​ថោក និង​ងាយស្រួល​រក ប៉ុន្តែ​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​មនុស្ស​ភាគច្រើន​នឹក​ស្មាន​មិន​ដល់ ជា​ពិសេស​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។ សម្រាប់​ជនជាតិ​ជប៉ុន​វិញ ពោត​បារាំង​ត្រូវ​បាន​ចាត់ទុកជា “​យិ​ន​ស៊ិ​ន​បៃតង​” ដែល​ជា​អាថ៌​កំបាំង​មួយ​នៃ​អាយុ​វែង​របស់​ពួក​គេ​។ លក្ខណៈសម្បត្តិ​ពិសេស​របស់​ពោត​បារាំងជួយ​សម្អាត​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​: យោង​តាម…

ពោត​បា​រាំងជា​បន្លែ​ដែល​មាន​តម្លៃ​ថោក និង​ងាយស្រួល​រក ប៉ុន្តែ​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​មនុស្ស​ភាគច្រើន​នឹក​ស្មាន​មិន​ដល់ ជា​ពិសេស​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។ សម្រាប់​ជនជាតិ​ជប៉ុន​វិញ ពោត​បារាំង​ត្រូវ​បាន​ចាត់ទុកជា “​យិ​ន​ស៊ិ​ន​បៃតង​” ដែល​ជា​អាថ៌​កំបាំង​មួយ​នៃ​អាយុ​វែង​របស់​ពួក​គេ​។

លក្ខណៈសម្បត្តិ​ពិសេស​របស់​ពោត​បារាំង
ជួយ​សម្អាត​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​: យោង​តាម Healthline, ទឹករំអិល​ស្អិត​ៗ​នៅ​ក្នុង​ពោត​បារាំង​អាច​ចាប់​យក​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ពេល​រំលាយ​អាហារ ហើយ​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​បញ្ចេញ​វា​តាម​លាមក​វិញ ជំនួស​ឱ្យ​ការ​ស្រូប​យក​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្លួន​។ នេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) និង​ពង្រឹង​សុខភាព​បេះដូង​។

គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​: ជាតិ​សរសៃ​ដែល​មាន​ក្នុង​ពោត​បារាំង​ជួយ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ធ្វើ​ឱ្យ​វា​ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២​។

ផ្តល់​វីតាមីន និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់​: ពោត​បារាំង ១០០ ក្រាម មាន​កាឡូរី​ទាប​ត្រឹមតែ ៣៣ ប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែ​ផ្តល់​វីតាមីន C, វីតាមីន K1, ហ្វូ​ឡា​ត (Folate) និង​ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម​យ៉ាងច្រើន​។
ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​: ជាតិ​ហ្វូ​ឡា​ត (Folate) ខ្ពស់​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ភាព​មិន​ប្រក្រតី​នៃ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​របស់​ទារក​។

ការពារ​ជំងឺមហារីក​: ការ​សិក្សា​បង្ហាញ​ថា សារធាតុ lectin នៅ​ក្នុង​ពោត​បារាំង​អាច​រារាំង​ការ​លូតលាស់​នៃ​កោសិកា​មហារីក​សុដន់​។
វិធី​ធ្វើ​ម្ហូប​ពោត​បារាំង​បែប​ជប៉ុន
គ្រឿងផ្សំ​:

ពោត​បារាំង​ខ្ចី ២០០ ក្រាម
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រា​បាយ
ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រា​បាយ
អំបិល​, ស្ករ​, ម្រេច និង​គ្រាប់ល្ង​លីង​។
របៀប​ធ្វើ​:

លាង​ពោត​បារាំង​ឱ្យ​ស្អាត រួច​យក​ចុង​វា​ចេញ​។ សម្អាត​ជាមួយ​អំបិល​បន្តិច​ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ​រោម​។
ដាំទឹក​ឱ្យ​ពុះ​ហើយ​ស្រុស​ពោត​បារាំង​រយៈពេល ៦០-៩០ វិនាទី​។
យក​ទៅ​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹក​ត្រជាក់​ភ្លាម​ៗ​ដើម្បី​រក្សា​ពណ៌​បៃតង​ស្រស់​។
ស្រង់​ចេញ​ឱ្យ​ស្ងួត រួច​ហាន់​ជា​ចំណិត​ៗ​។

លាយ​ជាមួយ​គ្រឿងទេស​ទាំងអស់ រួច​អាច​ញ៉ាំ​ជាមួយ​បាយ ឬ​ទុកជា​អាហារ​សម្រន់​។
ការ​បន្ថែម​ពោត​បារាំង​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ គឺជា​វិធី​ងាយ​ៗ​ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដ៏​សម្បូរ​បែប​។ តើ​អ្នក​ត្រៀមខ្លួន​ហើយ​ឬ​នៅ​ដើម្បី​សាកល្បង?

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ