ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​៖ អ្វី​នឹង​កើតឡើង​ចំពោះ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក?

57 វិនាទី មុន

តើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ដែរ​ឬទេ? ផ្លែ​ឈើ​នេះ​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​វីតាមីន និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ទាំងមូល​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ អ្វី​នឹង​កើតឡើង​ចំពោះ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក? ១. ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់ផ្លែ​ត្របែក​ជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​សម្រក​ទម្ងន់​។ វា​មាន​ជាតិ​កាឡូរី​ទាប និង​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់…

តើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ដែរ​ឬទេ? ផ្លែ​ឈើ​នេះ​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​វីតាមីន និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ទាំងមូល​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ អ្វី​នឹង​កើតឡើង​ចំពោះ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក?

១. ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់
ផ្លែ​ត្របែក​ជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​សម្រក​ទម្ងន់​។ វា​មាន​ជាតិ​កាឡូរី​ទាប និង​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ជួយ​ដល់​ដំណើរការ​ដុត​បំផ្លាញ​ជាតិ​ខ្លាញ់​។

២. ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ
ផ្លែ​ត្របែក​ផ្ទុក​វីតាមីន C ខ្ពស់​ជាង​ក្រូច​ទៅ​ទៀត​។ វីតាមីន C ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​រាង​កាយ ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ឆ្លង​មេរោគ និង​ផ្តាសាយ​។ ការ​ញ៉ាំ​ត្របែក​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​អ្នក​កាន់តែ​រឹង​មាំ​។

៣. ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ស្បែក
វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ត្របែក ជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​បំផ្លាញ​ដោយសារ​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ និង​ភាព​ចាស់​។ វា​ក៏​ជួយ​ផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន (Collagen) ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​តឹង​ណែន ភ្លឺ​ថ្លា និង​កាត់​បន្ថយ​ស្នាម​ជ្រួញ​។

៤. គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម
ផ្លែ​ត្របែក​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ និង​ស​ន្ទ​ស្សន៍​ជាតិ​ស្ករ​ទាប (Low Glycemic Index) ដែល​ជួយ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​បាន​ល្អ​។ នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​ជា​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​អ្នក​ដែល​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​នេះ​។

៥. ជំនួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង
ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​ជាតិ​សរសៃ​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ត្របែក​ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL)​។ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។

ការ​បន្ថែម​ត្របែក​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​អ្នក គឺ​ពិតជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។ តើ​អ្នកមាន​វិធី​ណា​ដែល​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្របែក​ដែរ​ឬទេ?

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ