ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កុំឱ្យ​ស្តាយក្រោយ ! បញ្ជី​អាហារ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់​បំផុត​ដែល​អ្នក​គួរ​កាត់​បន្ថយ

3 ម៉ោង មុន

របប​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ គឺជា​កត្តា​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​កត្តា​ជា​ច្រើន ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព ។ ការ​បរិភោគ​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ពេក អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដូច​ជា ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ជំងឺ​ធាត់ ជំងឺ​បេះដូង និង​បញ្ហា​ផ្សេង​ៗ​ជា​ច្រើន​ទៀត…

របប​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ គឺជា​កត្តា​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​កត្តា​ជា​ច្រើន ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព ។ ការ​បរិភោគ​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ពេក អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដូច​ជា ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ជំងឺ​ធាត់ ជំងឺ​បេះដូង និង​បញ្ហា​ផ្សេង​ៗ​ជា​ច្រើន​ទៀត ។

ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​បញ្ជី​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់​បំផុត ដែល​អ្នក​គួរ​កាត់​បន្ថយ ៖

-​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​៖ ភេសជ្ជៈ​ដូច​ជា ទឹកក្រូច កូ​កា ទឹក​សូ​ដា និង​ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង សុទ្ធតែ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ហើយ​មិន​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​អ្វី​ទាំងអស់ ។ ឧទាហរណ៍ ក្នុង​កំប៉ុង​ទឹកក្រូច​សូ​ដា​មួយ​អាច​មាន​ជាតិ​ស្ករ​រហូត​ដល់​១៥០​ក្រាម​។

-​បង្អែម និង​នំ​ខេ​ក ៖ អាហារ​ទាំងនេះ ភាគច្រើន​ធ្វើ​ឡើង​ពី​ស្ករ និង​ម្សៅ ដែល​ជា​កត្តា​ធ្វើ​ឱ្យ​កើនឡើង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ។

-​កា​រ៉េ​ម​៖ កា​រ៉េ​ម​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ។ ក្នុង​មួយ​ពែង អាច​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ដល់​ទៅ​២០ ក្រាម​។

-​ផ្លែ​ឈើ​ក្រៀម ៖ ផ្លែ​ឈើ​ក្រៀម​មាន​ជាតិ​ស្ករ និង​កាឡូរី​ខ្ពស់​ខ្លាំង ។ ជា​ឧទាហរណ៍ ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម មាន​ជាតិ​ស្ករ​ប្រហែល ២០ ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ក្ដាប់ដៃ ។

-​ទឹក​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​សារជាតិ​ផ្អែម ៖ ភេសជ្ជៈ​ទាំងនេះ ភាគច្រើន​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ជាង​ទឹកធម្មជាតិ ព្រោះ​គេ​បាន​បន្ថែម​រសជាតិ​ផ្អែម​នៅ​ពេល​កែ​ច្នៃ ។

-​ទឹកដោះគោ​យ៉ា​អួរ​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម ៖ ទោះបីជា​យ៉ា​អួរ​មាន​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់ ប៉ុន្តែ​ទឹកដោះគោ​យ៉ា​អួរ​ដែល​បន្ថែម​រសជាតិ​ផ្លែ​ឈើ​អាច​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​បាន​ច្រើន ។

-​អាហារ​កំប៉ុង​៖ អាហារ​កំប៉ុង​ជា​ច្រើន​ក៏​មាន​បន្ថែម​ជាតិ​ស្ករ​ផង​ដែរ ដើម្បី​ឱ្យ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ។

ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់ឱ្យ​សុខភាព​ល្អ អ្នក​គួរ​កាត់​បន្ថយ​ការ​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់​ទាំង​អស់នេះ ហើយ​ងាក​មក​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ខ្ពស់​ដូច​ជា បន្លែ ផ្លែ​ឈើ និង​សាច់ ដើម្បី​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ