ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន​! កំពុង​ផ្ដាសាយ​កុំ​ញ៉ាំ​អាហារ ១២ ប្រភេទ​នេះ បើ​មិន​ចង់ឱ្យ​អាកា​រៈ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ

31 នាទី មុន

ពេល​ផ្ដាសាយ គឺជា​រឿង​ធម្មតា​ដែល​យើង​តែង​ជួប​ប្រទះ ប៉ុន្តែ​ការ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ខុស អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​របស់​អ្នក​កាន់តែ​អាក្រក់​ទៅ​ៗ​។ ដើម្បី​ជា​សះស្បើយ​ឆាប់រហ័ស អ្នក​គួរ​ជៀសវាង​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​មានការ​រលាក និង​រំខាន​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អាហារ ១២ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរ​ចៀសវាង​ពេល​ផ្ដាសាយ​៖…

ពេល​ផ្ដាសាយ គឺជា​រឿង​ធម្មតា​ដែល​យើង​តែង​ជួប​ប្រទះ ប៉ុន្តែ​ការ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ខុស អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​របស់​អ្នក​កាន់តែ​អាក្រក់​ទៅ​ៗ​។ ដើម្បី​ជា​សះស្បើយ​ឆាប់រហ័ស អ្នក​គួរ​ជៀសវាង​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​មានការ​រលាក និង​រំខាន​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អាហារ ១២ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរ​ចៀសវាង​ពេល​ផ្ដាសាយ​៖

១. ផលិតផល​ទឹកដោះគោ
ដូច​ជា​ទឹកដោះគោ និង​ឈី​ស អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្លេស្ម​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​កើនឡើង ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ក្អក​និង​តឹង​ច្រមុះ​កាន់តែ​ខ្លាំង​។

២. អាហារ​ចៀន​និង​អាហារ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់
ដូច​ជា​ដំឡូងបារាំង​បំពង នំ​ដូ​ណាត់ និង​សាច់​បំពង ពិបាក​រំលាយ និង​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​មានការ​រលាក​ក្នុង​ខ្លួន​។

៣. អាហារ​កែ​ច្នៃ
ដូច​ជា​សាច់​កំប៉ុង នំប៉័ង​ស និង​នំ​កញ្ចប់ សម្បូរ​ដោយ​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម និង​សារធាតុ​រក្សា​ទុក ដែល​មិន​ផ្ដល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដល់​រាង​កាយ​។

៤. ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម
ដូច​ជា​ភេសជ្ជៈ​កំប៉ុង ទឹក​ផ្លែ​ឈើ​កែ​ច្នៃ និង​ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង អាច​បង្កើន​ការ​រលាក​ក្នុង​ខ្លួន និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ចុះ​ខ្សោយ​។

៥. ស្រា
ស្រា​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ខ្វះ​ជាតិ​ទឹក និង​អាច​រំខាន​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

៦. តែ​ខ្មៅ និង​កាហ្វេ
ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ខ្វះ​ជាតិ​ទឹក និង​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​កាន់តែ​មិន​ស្រួល​។

៧. អាហារ​ហឹរ
អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​រលាក​បំពង់ក និង​រលាក​ច្រមុះ ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ក្អក​និង​តឹង​ច្រមុះ​កាន់តែ​ខ្លាំង​។

៨. អាហារ​ដែល​ពិបាក​រំលាយ
ដូច​ជា​សាច់​ក្រហម និង​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ខ្លាំង​ពេក អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ត្រូវ​ចំណាយ​ថាមពល​ច្រើន​ក្នុង​ការ​រំលាយ​អាហារ​។

៩. អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ប្រៃ​ខ្ពស់
ដូច​ជា​ប្រៃ​ត្នោត ត្រីងៀត ត្រីឆ្អើរ និង​អាហារ​សម្រន់​ប្រៃ​ផ្សេង​ទៀត​។

១០. អាហារ​ផ្អែម
ដូច​ជា​ស្ករ​គ្រាប់ និង​នំ​ខេ​ក​។

១១. ផលិតផល​សូកូឡា និង​ម្សៅ
ពិបាក​ក្នុង​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​រលាក​ក្នុង​ខ្លួន​។

១២. ប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​មាន​អាកា​រៈអា​លែ​ហ្ស៊ី​ខ្លះ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​មានការ​រលាក​។

ចំណុច​សម្គាល់
ដើម្បី​ជា​សះស្បើយ​ឆាប់រហ័ស អ្នក​គួរ​ផ្តោត​លើ​ការ​ទទួលទាន​ទឹក​ឱ្យ​បាន​ច្រើន និង​ញ៉ាំ​អាហារ​ងាយ​រំលាយ​ដូច​ជា​ស៊ុប បន្លែ សាច់​គ្មាន​ខ្លាញ់ និង​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​សម្បូរ​វីតាមីន C៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ