ទោះបីជាផ្លែផាសិនមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពក៏ដោយ ក៏ការទទួលទានច្រើនពេកអាចមានផលប៉ះពាល់បានដែរ ជាពិសេសទាក់ទងនឹងអ័រម៉ូនភេទស្រី។
១. មូលហេតុដែលប៉ះពាល់ដល់អ័រម៉ូនភេទស្រី
សារធាតុ Phytoestrogen: ផ្លែផាសិនមានផ្ទុកសារធាតុនេះ ដែលមានរចនាសម្ព័ន្ធស្រដៀងនឹងអ័រម៉ូន estrogen។ ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងបរិមាណច្រើន វាអាចប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធអ័រម៉ូនដូចជា៖
រដូវមិនទៀងទាត់។
ប៉ះពាល់ដល់ដំណើរការក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត។
អន្តរកម្មជាមួយថ្នាំ: ការញ៉ាំផ្លែផាសិនច្រើនអាចធ្វើឱ្យថ្នាំមួយចំនួនដូចជា ថ្នាំពន្យារកំណើត មានប្រសិទ្ធភាពតិច។
២. ការប្រុងប្រយ័ត្នផ្សេងទៀត
សម្រាប់អ្នកមានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ: គួរទៅ ពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យ មុននឹងទទួលទានផ្លែផាសិនក្នុងបរិមាណច្រើន។
ប្រតិកម្មអាលែហ្ស៊ី: ប្រសិនបើអ្នកមានប្រតិកម្មអាលែហ្ស៊ីដូចជា កន្ទាលត្រអាក ឬហើម គួរឈប់ប្រើប្រាស់ភ្លាមៗ។
កម្រិតជាតិស្ករ: ទោះជាមានអត្ថប្រយោជន៍ក៏ដោយ ផ្លែផាសិនមានផ្ទុកជាតិស្ករ។ អ្នកដែលកំពុងគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្កររបស់ខ្លួន គួរប្រយ័ត្ន។
ដូច្នេះ ការទទួលទានផ្លែផាសិនក្នុងកម្រិតសមល្មម អាចជួយឱ្យអ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដោយមិនចាំបាច់បារម្ភពីផលប៉ះពាល់ទាំងនេះ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ