ផ្លែទឹកដោះគោជាផ្លែឈើនេះមានសម្បកពណ៌បៃតង ឬស្វាយក្រហម ហើយនៅពេលបកវាមានសាច់ពណ៌សដូចទឹកដោះគោ ។ ផ្លែឈើនេះមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាពមនុស្សដូចខាងក្រោម៖
អត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗរបស់ផ្លែទឹកដោះ
សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ (Fiber) ផ្លែទឹកដោះមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។ ជាតិសរសៃជួយសម្រួលដល់ចលនាពោះវៀន កាត់បន្ថយបញ្ហាទល់លាមក និងអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។ វាក៏ជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ ដែលអាចជួយដល់ការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ផងដែរ។
ជាប្រភពនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម (Antioxidants) ផ្លែឈើនេះផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មសំខាន់ៗដូចជា វីតាមីន C ដែលជួយការពារកោសិកាពីរ៉ាឌីកាល់សេរី (free radicals) ការពារជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ និងពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។ វាក៏ជួយឱ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ និងក្មេងជាងវ័យទៀតផង។
ជំនួយសុខភាពឆ្អឹង ផ្លែទឹកដោះផ្ទុកនូវសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា កាល់ស្យូម (Calcium) និង ផូស្វ័រ (Phosphorus) ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែរក្សា និងពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង និងធ្មេញ។ ការទទួលទានវាអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង (osteoporosis)។
ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម ដោយសារតែវាមានជាតិសរសៃច្រើន ផ្លែទឹកដោះជួយបន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករទៅក្នុងចរន្តឈាម ដែលអាចជួយឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមានលំនឹង។ ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា វាអាចជួយគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែមបានមួយផ្នែក។
ល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង ការទទួលទានផ្លែឈើនេះជាប្រចាំអាចជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុល និងសម្ពាធឈាមបាន ដោយសារតែវាមានជាតិសរសៃ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា ប៉ូតាស្យូម ដែលសុទ្ធតែមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សុខភាពបេះដូង ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ