ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្មាន​មិន​ដល់​សោះ ! តាម​ពិត​ផ្លែ​ម្រះ​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​បាន​ទៀត

4 ម៉ោង មុន

ម្រះ គឺជា​បន្លែ​ម្យ៉ាង​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង ប៉ុន្តែ​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដ៏​អស្ចារ្យ​ជា​ច្រើន​។ អត្ថប្រយោជន៍​ចម្បង​របស់​វា​មាន​ដូច​ជា​៖ ១. ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ម្រះ​មាន​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ហៅ​ថា polypeptide-p ដែល​មាន​លក្ខណៈ​ដូច​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​ធម្មជាតិ​។ សារធាតុ​នេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម…

ម្រះ គឺជា​បន្លែ​ម្យ៉ាង​ដែល​មាន​រសជាតិ​ល្វីង ប៉ុន្តែ​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដ៏​អស្ចារ្យ​ជា​ច្រើន​។ អត្ថប្រយោជន៍​ចម្បង​របស់​វា​មាន​ដូច​ជា​៖

១. ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម

ម្រះ​មាន​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ហៅ​ថា polypeptide-p ដែល​មាន​លក្ខណៈ​ដូច​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​ធម្មជាតិ​។ សារធាតុ​នេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ដូច្នេះ​វា​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

២. ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់

ម្រះ​មាន​កាឡូរី​ទាប ហើយ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​។ ការ​បរិភោគ​ម្រះ​ជួយ​ឱ្យ​ឆ្អែត​បាន​យូរ កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ ដែល​ជា​កត្តា​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​។

៣. ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

ម្រះ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ វីតាមីន C ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​។ វីតាមីន C ជួយ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺឆ្លង និង​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​ឱ្យ​កាន់តែ​រឹង​មាំ​។

៤. ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ស្បែក

សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​មាន​ក្នុង​ម្រះ ជួយ​កាត់​បន្ថយ​បញ្ហា​ស្បែក​ដូច​ជា​មុន កន្ទួល​រមាស់ និង​ជំងឺ​ត្រអក (psoriasis)​។ ការ​ផឹកទឹក​ម្រះ​ក៏​អាច​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​ភ្លឺ​ថ្លា​ពី​ខាងក្នុង​ផង​ដែរ​។

៥. ជំនួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ

ជាតិ​សរសៃ (fiber) ក្នុង​ម្រះ​ជួយ​ឱ្យ​ការ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​បាន​ល្អ និង​ការពារ​បញ្ហា​ទល់លាមក​។ ម្រះ​ក៏​ជួយ​សម្អាត​ជាតិពុល​ពី​ពោះវៀន​ផង​ដែរ​ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ