ក្រូចសើច មិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏សំខាន់សម្រាប់ម្ហូបអាហារនៅតំបន់អាស៊ីអាគ្នេយ៍ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាពផងដែរ ។ គុណសម្បត្តិរបស់វា ភាគច្រើនបានមកពីស្លឹក ផ្លែ និងប្រេងដែលចម្រាញ់ចេញពីសំបក ។
១. ជួយដល់សុខភាពមាត់ធ្មេញ
ក្រូចសើចត្រូវបានគេប្រើប្រាស់តាំងពីបុរាណមក ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពអញ្ចាញធ្មេញ។ ស្លឹករបស់វាមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងបាក់តេរី និងប្រឆាំងអតិសុខុមប្រាណ ដែលជួយកម្ចាត់មេរោគក្នុងមាត់ និងធ្វើឱ្យដង្ហើមស្រស់ស្រាយ។ ការយកស្លឹក ឬសំបកមកដុសលើអញ្ចាញធ្មេញ អាចជួយការពារបាក់តេរីដែលបង្កឱ្យមានក្លិនមាត់មិនល្អ។
២. ជំនួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
សារធាតុមួយចំនួនដែលមាននៅក្នុងក្រូចសើច អាចជួយជំរុញប្រព័ន្ធរំលាយអាហារឱ្យដំណើរការបានល្អ។ វាជួយកាត់បន្ថយអាការៈហើមពោះ ទល់លាមក និងចុកពោះ។ ការបន្ថែមក្រូចសើចទៅក្នុងអាហារ ឬញ៉ាំជាតែ អាចជួយសម្រួលដល់ដំណើរការពោះវៀន។
៣. បង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ក្រូចសើចសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ វីតាមីន C ជួយប្រឆាំងនឹងមេរោគផ្តាសាយ និងជំងឺផ្សេងៗ ខណៈដែលសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជួយការពារកោសិកាពីការបំផ្លាញដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី។
៤. កាត់បន្ថយការរលាក
ប្រេងក្រូចសើចត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ដើម្បីកាត់បន្ថយការរលាក និងការឈឺចាប់ ដូចជាឈឺសន្លាក់ និងឈឺក្បាលប្រកាំង។ សារធាតុនៅក្នុងក្រូចសើចមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាកធម្មជាតិ។
៥. ថែរក្សាសុខភាពសក់
ការប្រើប្រាស់ទឹកក្រូចសើចលាបលើស្បែកក្បាល អាចជួយព្យាបាលបញ្ហាអង្គែ ជួយឱ្យសក់រឹងមាំ និងមានសំណើម។ សារធាតុនៅក្នុងក្រូចសើចក៏ជួយពង្រឹងឫសសក់ និងកាត់បន្ថយការជ្រុះសក់ផងដែរ។
ចំណុចគួរប្រយ័ត្ន
ថ្វីត្បិតតែក្រូចសើចមានប្រយោជន៍ក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែត្រូវប្រយ័ត្នចំពោះការប្រើប្រាស់ប្រេងចម្រាញ់ចេញពីផ្លែក្រូចសើចផ្ទាល់។ វាមិនត្រូវញ៉ាំដោយផ្ទាល់ទេ ព្រោះអាចបង្កឱ្យមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពបាន ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ