តើយើងត្រូវញ៉ាំស៊ុតប៉ុន្មានក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព0x017d7
សម្រាប់អ្នកមានសុខភាពល្អ:
ប្រសិនបើអ្នកមិនមានបញ្ហាសុខភាពដូចជា លើសទម្ងន់ ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជំងឺតម្រងនោម ឬកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ អ្នកអាចញ៉ាំស៊ុតបានជាមធ្យម ១ គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃ ឬ ៧ គ្រាប់ក្នុងមួយសប្ដាហ៍។
សម្រាប់អ្នកមានបញ្ហាសុខភាព:
អ្នកដែលមានបញ្ហាសុខភាពដូចបានរៀបរាប់ខាងលើ គួរតែជៀសវាងការញ៉ាំ ស៊ុតលឿង ដែលសម្បូរទៅដោយកូលេស្តេរ៉ុលច្រើនជាងស៊ុតស។
គន្លឹះញ៉ាំស៊ុតដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញ
ផ្លាស់ប្ដូររបៀបចម្អិន: កុំញ៉ាំតែស៊ុតចៀន ឬពងទាចៀន។ គួរញ៉ាំស៊ុតឆ្អិន ស៊ុតចំហុយ ឬស៊ុតស្ងោរ ដើម្បីកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលលើសពីប្រេង។
ចម្អិនឱ្យបានឆ្អិនល្អ: ជៀសវាងការញ៉ាំស៊ុតឆៅ ឬឆ្អិនមិនសព្វល្អ ព្រោះវាអាចពិបាករំលាយ និងមានផ្ទុកមេរោគ Salmonella ដែលបណ្ដាលឱ្យក្តៅខ្លួន ក្អួត ឬរាគ។
ញ៉ាំជាមួយអាហារផ្សេងទៀត: គួរញ៉ាំស៊ុតជាមួយបាយសំរូប ឬបន្លែដើម្បីទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមពេញលេញ និងជួយស្រូបយកកូលេស្តេរ៉ុលមួយចំនួន។
កុំញ៉ាំស៊ុតច្រើនពេក: ប្រសិនបើអាហាររបស់អ្នកមានប្រូតេអ៊ីនគ្រប់គ្រាន់ពីសាច់ ឬបន្លែរួចហើយ មិនចាំបាច់បន្ថែមស៊ុតទៀតទេ។ ត្រូវញ៉ាំអាហារឱ្យបានមានតុល្យភាព។
ជ្រើសរើសស៊ុតមានគុណភាព: ជ្រើសរើសស៊ុតពីប្រភពដែលអាចទុកចិត្តបាន ហើយត្រូវលាងសម្អាតស៊ុតមុនពេលចម្អិន ដើម្បីចៀសវាងមេរោគ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ