ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផឹក​កាហ្វេ​រាល់ថ្ងៃ​ហើយ​នៅតែមាន​សុខភាព​ល្អ​ ៖ អាថ៌កំបាំង​ស្ថិតនៅក្នុង៤ចំណុច​នេះ​

7 ម៉ោង មុន

​ចូលចិត្ត​កាហ្វេ តែ​បារម្ភ​ពី​ផលប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​មែន​ទេ​? កុំ​បារម្ភ ជាមួយនឹង​គន្លឹះ​ទាំង 6 ខាងក្រោម​នេះ អ្នក​អាច​ពិសា​កាហ្វេ​ដ៏​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​បាន​ទាំងស្រុង​ដោយ​មិន​ខ្វល់​ពី​សុខភាព​។​ ​ជៀសវាង​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​បន្ទាប់ពី​ម៉ោង 2 រសៀល​…

​ចូលចិត្ត​កាហ្វេ តែ​បារម្ភ​ពី​ផលប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​មែន​ទេ​? កុំ​បារម្ភ ជាមួយនឹង​គន្លឹះ​ទាំង 6 ខាងក្រោម​នេះ អ្នក​អាច​ពិសា​កាហ្វេ​ដ៏​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​បាន​ទាំងស្រុង​ដោយ​មិន​ខ្វល់​ពី​សុខភាព​។​

​ជៀសវាង​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​បន្ទាប់ពី​ម៉ោង 2 រសៀល​

​កាហ្វេ​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ធម្មជាតិ​មួយ​នៅក្នុង​របប​អាហារ​។ ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​គឺជា​សារធាតុ​រំញោច ផ្តល់​ថាមពល និង​ជួយ​បង្កើន​ការប្រុងប្រយ័ត្ន​នៅពេល​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​អស់កម្លាំង​។​

​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ការ​ទទួលទាន​កាហ្វេ​យឺត​នៅពេល​ថ្ងៃ​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​គុណភាព​នៃ​ការ​គេង​។ ការ​គេង​មិន​លក់​មាន​ទំនាក់ទំនង​នឹង​បញ្ហា​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ​ជាច្រើន​។​

អាស្រ័យហេតុនេះ គួរ​ចៀសវាង​ការផឹក​កាហ្វេ​នៅពេល​រសៀល​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ពិតជា​ត្រូវការ​ភេសជ្ជៈ​មួយ​ពែង សូម​ពិចារណា​ជ្រើសរើស​ជម្រើស​ដែល​គ្មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ឬ​សាកល្បង​តែ ព្រោះ​ជាធម្មតា​តែមាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ទាប​ជាង​កាហ្វេ​។​

​គួរកត់សម្គាល់​ថា​មិនមែន​គ្រប់គ្នា​មានប្រតិកម្ម​ដូចគ្នា​ចំពោះ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​នោះទេ​។ មនុស្ស​មួយចំនួន​នៅតែ​អាច​គេង​លក់​ស្រួល បើទោះជា​ពួកគេ​ទទួលទាន​កាហ្វេ​យឺត​នៅពេល​ថ្ងៃ​ក៏ដោយ​។​

​កំណត់​បរិមាណ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​កាហ្វេ​

​កាហ្វេ​មាន​សុខភាព​ល្អ ប៉ុន្តែ​ការបន្ថែម​ស្ករ​ច្រើនពេក​អាច​ប្រែក្លាយ​វា​ទៅជា​ភេសជ្ជៈ​មិនល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​។ ស្ករ​បន្ថែម​ត្រូវបាន​គេ​ចាត់ទុកជា​សារធាតុ​ផ្សំ​ដែល​មិនល្អ​បំផុត​ក្នុង​របប​អាហារ​ទំនើប​។​

មាតិកា fructose ខ្ពស់​នៅក្នុង​ជាតិ​ស្ករ​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​បញ្ហា​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ​ជាច្រើន​រួមទាំង​ការ​ធាត់ និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។​

​កំណត់​ការប្រើប្រាស់​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​

​ការផឹក​កាហ្វេ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​ការទទួល​ទាន​ច្រើនពេក​អាច​កាត់បន្ថយ​អត្ថប្រយោជន៍​ទាំងនោះ​បាន​។ ការទទួល​ទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ច្រើនពេក​អាច​បណ្តាលឱ្យមាន​ផលប៉ះពាល់​ដែល​មិន​ចង់បាន​ជាច្រើន​។​

​អ្នក​មិនគួរ​ទទួលទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​លើសពី 2.5 មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​គីឡូក្រាម​នៃ​ទំងន់​រាងកាយ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​នោះទេ​។​

​ការផឹក​កាហ្វេ​គឺជា​សកម្មភាព​មួយ​ដែល​ត្រូវធ្វើ​ដោយ​តុល្យភាព​រវាង​អត្ថប្រយោជន៍ និង​ហានិភ័យ​។ ស្តាប់​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ហើយ​ត្រូវ​ប្រាកដថា​អ្នក​មិន​លើសពី​បរិមាណ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ដែល​អ្នក​អាច​ទ្រាំ​បាន​។​

​បន្ថែ​មកា​កាវ​បន្តិច​ទៅ​កាហ្វេ​

​កា​កាវ​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរបែប​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន រួមទាំង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​ផងដែរ​។ ដើម្បី​បង្កើន​រសជាតិ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក សូម​សាកល្បង​បន្ថែម​ម្សៅ​កា​កាវ​។ ការរួមបញ្ចូល​គ្នា​នេះ​មិន​ត្រឹមតែ​នាំមក​នូវ​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​ជួយ​បង្កើន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​ភេសជ្ជៈ​ដែល​អ្នក​ចូលចិត្ត​ផងដែរ​៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ