ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្នៀតពោតល្អសម្រាប់អ្នកទឹកនោមផ្អែម ការពារ​បេះ​ដូង និងការពារជំងឺមហារីក

4 ម៉ោង មុន

ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​ការ​ប្រើ​ប្រាស់​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​អាហារ​នេះ​នាំ​មក​នូវ​ដែល​មិន​គ្រប់​គ្នា​ដឹង៖ ស្នៀតពោតជួយកែលម្អសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូងស្នៀតពោតសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C, carotenoids និង bioflavonoidsដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។ នេះជួយការពារការបង្កើតបន្ទះនៅក្នុងសរសៃឈាមកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ សារធាតុ phenolsនៅក្នុងស្នៀតពោតជួយរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម…

ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​ការ​ប្រើ​ប្រាស់​ដ៏​អស្ចារ្យ​ដែល​អាហារ​នេះ​នាំ​មក​នូវ​ដែល​មិន​គ្រប់​គ្នា​ដឹង៖

ស្នៀតពោតជួយកែលម្អសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង
ស្នៀតពោតសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C, carotenoids និង bioflavonoidsដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។ នេះជួយការពារការបង្កើតបន្ទះនៅក្នុងសរសៃឈាមកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។

សារធាតុ phenolsនៅក្នុងស្នៀតពោតជួយរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងដែលទាក់ទងនឹងសម្ពាធឈាមខ្ពស់។

ស្នៀតពោត​មាន​ជាតិ​ដែក​ច្រើន​ជា​សារធាតុ​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ផលិត​គ្រាប់​ឈាម​ក្រហម ការពារភាពស្លេកស្លាំង ជួយពង្រឹង និងធ្វើឱ្យចរាចរឈាមប្រសើរឡើង ធានាការផ្គត់ផ្គង់អុកស៊ីសែនគ្រប់គ្រាន់ដល់បេះដូង និងសរីរាង្គផ្សេងទៀតក្នុងរាងកាយ។

ស្នៀតពោតជួយដល់ការរំលាយអាហារ
ស្នៀតពោតមានបរិមាណជាតិសរសៃច្រើន រួមទាំងជាតិសរសៃរលាយ និងមិនរលាយ ដែលជួយជំរុញចលនាពោះវៀន និងការពារការទល់លាមក ខណៈពេលដែលជួយពន្យឺតការស្រូបយកជាតិស្ករ និងជាតិខ្លាញ់។

បើប្រៀបធៀបទៅនឹងពោតប្រភេទផ្សេងទៀត ស្នៀតពោតមានផ្ទុកម្សៅតិច ជួយកាត់បន្ថយបន្ទុកលើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។

ការសិក្សាមួយចំនួនបង្ហាញថាស្នៀតពោតអាចមានបរិមាណតិចតួចនៃ prebiotics ដែលជាអាហារសម្រាប់បាក់តេរីមានប្រយោជន៍នៅក្នុងពោះវៀន ដែលជួយរក្សាតុល្យភាព microflora ពោះវៀន ជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងពង្រឹងសុខភាពទូទៅ។

ស្នៀតពោតល្អសម្រាប់ភ្នែក
ស្នៀតពោតមានផ្ទុកនូវសារធាតុ carotenoids យ៉ាងច្រើន ជាពិសេសសារជាតិ lutein និង zeaxanthin។ ទាំងនេះគឺជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សំខាន់ពីរដែលប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងរ៉េទីណា ជួយការពារភ្នែកពីផលប៉ះពាល់ដ៏គ្រោះថ្នាក់នៃពន្លឺពណ៌ខៀវ និងរ៉ាឌីកាល់សេរី។ ពួកគេក៏អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែកដូចជា ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងកន្ទុយថ្លែន។

ស្នៀតពោតក៏មានបរិមាណដ៏ច្រើននៃវីតាមីន A ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់សម្រាប់ចក្ខុវិស័យ។ វីតាមីន A ជួយថែរក្សាសុខភាពនៃកែវភ្នែក និងសរសៃពួរ និងជំនួយការមើលឃើញក្នុងស្ថានភាពពន្លឺតិច។

ក្នុងនាមជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏រឹងមាំ វីតាមីន C ស្នៀតពោតក៏រួមចំណែកក្នុងការការពារភ្នែកពីកត្តាបរិស្ថានដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ផងដែរ។

ស្នៀតពោតជួយការពារជំងឺមហារីក
ស្នៀតពោតសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដូចជា វីតាមីន C, carotenoids (រួមទាំង beta-cryptoxanthin) និងសមាសធាតុ phenolic ។ សារធាតុទាំងនេះជួយបន្សាបរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាម៉ូលេគុលមិនស្ថិតស្ថេរ ដែលអាចបំផ្លាញកោសិកា និង DNA ដែលនាំទៅដល់ការវិវត្តនៃកោសិកាមហារីក។

ស្នៀតពោត​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ ជាពិសេស​ជាតិ​សរសៃ​មិន​រលាយ​។ ជាតិសរសៃនេះជួយលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារ កាត់បន្ថយពេលវេលាទំនាក់ទំនងនៃសារធាតុពុលជាមួយនឹងពោះវៀនធំ កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។

ការសិក្សាមួយចំនួនបង្ហាញថា សមាសធាតុ phenolic នៅក្នុងស្នៀតពោតអាចរារាំងការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីក។

ស្នៀតពោតល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ស្នៀតពោតមានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាប (GI) មានន័យថាវាបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាមយឺតជាងអាហារដែលមាន GI ខ្ពស់ ដែលជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមបានល្អប្រសើរ ជាពិសេសមានសារៈសំខាន់សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។

ជាតិសរសៃនៅក្នុងស្នៀតពោតជួយពន្យឺតការស្រូបយកជាតិស្ករទៅក្នុងឈាម ការពារការកើនឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាមភ្លាមៗ បន្ទាប់ពីអាហាររួច។

ស្នៀតពោតមានកាឡូរី និងកាបូអ៊ីដ្រាតតិចជាងពោតចាស់ ជួយគ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ