ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ញ៉ាំ​ល្ហុង​រាល់ដង! តិច​អត់​ដឹង​ថា គ្រាប់​វា​ជួយ​ដល់​ថ្លើម និង​តម្រងនោម​

2 អាទិត្យ មុន

មនុស្ស​ជា​ច្រើន​តែងតែ​ព្រងើយកន្តើយ​នឹង​គ្រាប់​ល្ហុង ប៉ុន្តែ​មាន​មនុស្ស​តិច​ណាស់​ដែល​ដឹង​ថា​គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​មាន​តម្លៃ​បំផុត​។ គ្រាប់​ល្ហុង និង​អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​ថ្លើម និង​តម្រងនោម គ្រាប់​ល្ហុង​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​អាហារូបត្ថម្ភ​ដ៏​គួរ​ឱ្យ​ចាប់អារម្មណ៍​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ផង​ដែរ​។ ជាមួយនឹង​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម គ្រាប់​ល្ហុង​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ថ្លើម​ពី​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​នៃ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។ សមាសធាតុ​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់ពូជ​ទាំងនេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក…

មនុស្ស​ជា​ច្រើន​តែងតែ​ព្រងើយកន្តើយ​នឹង​គ្រាប់​ល្ហុង ប៉ុន្តែ​មាន​មនុស្ស​តិច​ណាស់​ដែល​ដឹង​ថា​គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​មាន​តម្លៃ​បំផុត​។

គ្រាប់​ល្ហុង និង​អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​ថ្លើម និង​តម្រងនោម

គ្រាប់​ល្ហុង​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​អាហារូបត្ថម្ភ​ដ៏​គួរ​ឱ្យ​ចាប់អារម្មណ៍​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ផង​ដែរ​។ ជាមួយនឹង​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម គ្រាប់​ល្ហុង​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ថ្លើម​ពី​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​នៃ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។ សមាសធាតុ​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់ពូជ​ទាំងនេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ខូចខាត​ថ្លើម​ដែល​បណ្តាល​មក​ពី​បាក់តេរី និង​មេរោគ​។

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បង្ហាញ​ថា​គ្រាប់​ល្ហុង​អាច​ការពារ​កោសិកា​ថ្លើម​ពី​សារធាតុពុល រួម​ទាំង​ការ​ខូចខាត​ពី​ថ្នាំ​បំបាត់​ការ​ឈឺចាប់​ដ៏​ពេញ​និយម​ដូច​ជា​ប៉ា​រ៉ា​សេ​តា​មុ​ល​។ មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ អត្ថប្រយោជន៍​ទាំងនោះ​ក៏​ជួយ​ដល់​តម្រងនោម​ផង​ដែរ​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់​ល្ហុង​អាច​ជួយ​រក្សា​មុខងារ​តម្រងនោម ដោយហេតុ​នេះ​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​ត្រង​ឈាម និង​យក​កាក​សំណល់​ចេញពី​រាង​កាយ​កាន់តែ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។

លើស​ពី​នេះ ការ​សិក្សា​មួយ​ចំនួន​ក៏​បង្ហាញ​ផង​ដែរ​ថា គ្រាប់​ល្ហុង​អាច​ជួយ​ការពារ​ការ​កកើត​គ្រួ​ស​ក្នុង​តម្រងនោម និង​សម្រួល​ដល់​ការ​កម្ចាត់​ក្រួស​តូច​ៗ​។ អរគុណ​ចំពោះ​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ទាំងនេះ គ្រាប់​ល្ហុង​ពិតជា​ដំណោះស្រាយ​ដ៏​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​សុខភាព​ថ្លើម និង​តម្រងនោម​។

ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ការ​រំលាយ​អាហារ​ជាមួយ​គ្រាប់​ល្ហុង

គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​ភាព​លេចធ្លោ​ជាមួយនឹង​អង់ស៊ីម papain ដែល​ជា​កត្តា​សំខាន់​ដែល​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​បំបែក​ប្រូតេអ៊ីន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ អង់ស៊ីម​នេះ​ជំរុញ​ដំណើរការ​រំលាយ​អាហារ ដោយហេតុ​នេះ​ជួយ​អ្នក​ប្រើប្រាស់​ងាយ​ស្រូប​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពី​អាហារ​។ នេះ​មិន​ត្រឹមតែ​បង្កើន​ប្រសិទ្ធភាព​រំលាយ​អាហារ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែម​ទាំង​កាត់​បន្ថយ​រោគ​សញ្ញា​មិនល្អ​ដូច​ជា​ហើមពោះ ពិបាក​រំលាយ​អាហារ និង​ទល់លាមក​ផង​ដែរ​។

លើស​ពី​នេះ គ្រាប់​ល្ហុង​ក៏​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ carpaine ដែល​ជា​អាល់​កា​ឡូ​អ៊ី​ត​ដែល​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​សម្លាប់​បាក់តេរី និង​សម្លាប់​ប៉ារ៉ាស៊ីត​ដែល​ជា​ទូទៅ​មាននៅ​ក្នុង​ពោះវៀន​។ អរគុណ​ចំពោះ​រឿង​នេះ គ្រាប់​ល្ហុង​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​ការពារ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ពី​ភ្នាក់ងារ​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែម​ទាំង​រក្សា​តុល្យភាព​នៃ microflora នៅ​ក្នុង​ពោះវៀន ដែល​រួមចំណែក​ដល់​ការ​កែ​លម្អ​សុខភាព​រំលាយ​អាហារ​ទាំងមូល​។

ការ​ប្រើប្រាស់​គ្រាប់​ល្ហុង​អាច​ជា​ដំណោះស្រាយ​ធម្មជាតិ​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការ​ទ្រទ្រង់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​បង្កើន​គុណភាព​ជីវិត​។

គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក និង​បន្ថយ​ការ​ឈឺចាប់

គ្រាប់​ល្ហុង​ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ថា​មាន​សមត្ថភាព​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺចាប់ និង​ការ​រលាក​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ជា​ពិសេស​ចំពោះ​បញ្ហា​ទាក់ទង​នឹង​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់​ល្ហុង​រារាំង​ប្រតិកម្ម​រលាក​ក្នុង​រាង​កាយ ដោយហេតុ​នេះ​កាត់​បន្ថយ​រោគ​សញ្ញា​នៃ​ការ​ឈឺចាប់ និង​មិន​ស្រួល​ដែល​អ្នកជំងឺ​តែងតែ​ជួប​ប្រទះ​។

សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់ ការ​បន្ថែម​គ្រាប់​ល្ហុង​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​អាច​នាំ​ឱ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​គុណភាព​នៃ​ជីវិត​។ តាម​រយៈ​ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺចាប់ និង​បង្កើន​ការ​ចល័ត គ្រាប់​ល្ហុង​ពិតជា​អាច​ក្លាយជា​ជំនួយ​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​រោគ​សញ្ញា​។

ដូច​គ្នា​នេះ​ដែរ ក្នុង​ករណី​ឈឺ​សាច់ដុំ សារធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់​ល្ហុង​ក៏​មាន​តួនាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺចាប់ និង​គាំទ្រ​ដល់​ការ​ស្តារ​សាច់ដុំ​ឡើង​វិញ​។

ការ​ប្រើប្រាស់​គ្រាប់​ល្ហុង​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​អាច​នាំ​មក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព និង​ការ​លួងលោម​ក្នុង​ជីវិត​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​។

ថែរក្សា​សុខភាព​សរសៃឈាម​បេះដូង

គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​ច្រើន​ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ការពារ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​បន្សាប​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី – ម៉ូលេគុល​មិន​ស្ថិតស្ថេរ​ដែល​អាច​បំផ្លាញ​កោសិកា និង​រួមចំណែក​ដល់​កា​រវិ​វត្ត​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ តាម​រយៈ​ការ​កម្ចាត់​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី គ្រាប់​ល្ហុង​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​បេះដូង​ពី​ការ​ខូចខាត​អុកស៊ីតកម្ម ដោយហេតុ​នេះ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទាក់ទង​នឹង​បេះដូង​។

បន្ថែម​ពីលើ​តួនាទី​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​របស់​វា គ្រាប់​ល្ហុង​ក៏​ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាង​កាយ​ផង​ដែរ​។

ការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​បាន​បង្ហាញ​ថា សមាសធាតុ​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​សមត្ថភាព​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម ដែល​ជា​កត្តា​ហានិភ័យ​សំខាន់​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

លើស​ពី​នេះ គ្រឿងផ្សំ​ទាំងនេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) និង​បង្កើន​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ល្អ (HDL) ដោយហេតុ​នេះ​ធ្វើ​អោយ​សុខភាព​បេះដូង​ទាំងមូល​ប្រសើរ​ឡើង​។

ការ​បន្ថែម​គ្រាប់​ល្ហុង​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​អ្នក​អាច​ជា​មធ្យោបាយ​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការ​រក្សា​បេះដូង​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

ការពារ​ជំងឺមហារីក

គ្រាប់​ល្ហុង​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរ​បែប​នៃ​សារធាតុ polyphenols ដែល​ជា​ក្រុម​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ដែល​ការពារ​រាង​កាយ​ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។ រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​ទាំងនេះ​ទទួលខុសត្រូវ​ចំពោះ​ភាព​តានតឹង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​នាំ​ឱ្យ​ខូច​កោសិកា និង DNA បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​ប្រភេទ​ផ្សេង​ៗ​។ សារធាតុ polyphenols នៅ​ក្នុង​គ្រាប់​ល្ហុង​ដើរតួ​ជា “​អ្នក​ចម្បាំង​” ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី ដោយហេតុ​នេះ​កាត់​បន្ថយ​ភាព​តានតឹង​អុកស៊ីតកម្ម និង​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​បំផ្លាញ រួមចំណែក​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។

ក្រៅពី​សារធាតុ polyphenols គ្រាប់​ល្ហុង​ក៏​មាន​សារធាតុ isothiocyanate ដែល​ជា​សារធាតុ​ដែល​មាន​សមត្ថភាព​ការពារ​ការ​បង្កើត និង​កា​រវិ​វត្ត​នៃ​កោសិកា​មហារីក​។ Isothiocyanate រំខាន​ដល់​ដំណើរការ​ជីវសាស្ត្រ​សំខាន់​ៗ​នៅ​ក្នុង​វដ្ត​កោសិកា ការពារ​ការ​បែងចែក និង​ការ​រីក​រាលដាល​របស់​វា​។ អរគុណ​ចំពោះ​រឿង​នេះ គ្រាប់​ល្ហុង​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​សមត្ថភាព​គ្រប់គ្រង​ការ​លូតលាស់​នៃ​ដុំ​សាច់​ផង​ដែរ​។

ថ្វី​ត្បិត​តែ​គ្រាប់​ល្ហុង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​ក៏​ដោយ ពួក​វា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុពុល cyanogen glycoside តិចតួច​ផង​ដែរ ដែល​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ច្រើន​ពេក​។ ដូច្នេះ​ហើយ ការ​ប្រើប្រាស់​គ្រាប់​ល្ហុង គួរតែ​ធ្វើ​ឡើង​ដោយ​សម​ហេតុផល ហើយ​ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​បញ្ហា​សុខភាព សូម​ទៅ​ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ ដើម្បី​ធានា​បាន​នូវ​សុវត្ថិភាព​នៃ​សុខភាព​របស់​អ្នក​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ