ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្ទើរ​មិន​គួរ​ឱ្យ​ជឿ​! គ្រាប់​មួយ​ប្រភេទ​នេះ​មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ច្រើន​ជាង​ទឹកដោះគោ​ទៅ​ទៀត

2 អាទិត្យ មុន

គ្រាប់ពូជ​ប្រភេទ​នេះ​មាន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់ និង​នាំ​មក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​។ ប្រភេទ​នៃ​គ្រាប់​អាយុ​វែង​ដែល​បាន​រៀបរាប់​នៅ​ទី​នេះ​គឺ​សណ្តែកដី (​ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ផង​ដែរ​ថា​ជា​សណ្តែកដី​)​។ គ្រាប់ពូជ​ប្រភេទ​នេះ​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​។ សណ្តែកដី​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើន សំបូរ​ទៅ​ដោយ​ប្រូតេអ៊ីន ស្ករ វីតាមីន A,…

គ្រាប់ពូជ​ប្រភេទ​នេះ​មាន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់ និង​នាំ​មក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​។

ប្រភេទ​នៃ​គ្រាប់​អាយុ​វែង​ដែល​បាន​រៀបរាប់​នៅ​ទី​នេះ​គឺ​សណ្តែកដី (​ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ផង​ដែរ​ថា​ជា​សណ្តែកដី​)​។ គ្រាប់ពូជ​ប្រភេទ​នេះ​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​។

សណ្តែកដី​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើន សំបូរ​ទៅ​ដោយ​ប្រូតេអ៊ីន ស្ករ វីតាមីន A, B6, E និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​សុខភាព​ដូច​ជា កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិ​ដែក​… វា​ផ្តល់​សារធាតុ lecithin អាស៊ីត​អា​មី​ណូ carotene choline អាស៊ីត​ខ្លាញ់​មិន​ឆ្អែត​។ ..

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា សណ្តែកដី 100 ក្រាម​អាច​ផ្ទុក​ប្រូតេអ៊ីន 30mg ។ ទន្ទឹម​នឹង​នេះ ទឹកដោះគោ 100 ក្រាម​ផ្តល់​ប្រូតេអ៊ីន​ត្រឹមតែ 3mg ប៉ុណ្ណោះ​។

ការ​ទទួលទាន​សណ្តែកដី​នាំ​មក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា ការពារ​បេះដូង ជំរុញ​ការ​រំលាយ​អាហារ​ក្នុង​រាង​កាយ ការពារ​ការ​ប្រមូលផ្តុំ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​សរសៃឈាម កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​…

អត្ថប្រយោជន៍​មួយ​ចំនួន​នៃ​សណ្តែកដី​សម្រាប់​រាង​កាយ

ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង

អត្ថបទ​មួយ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ចេញផ្សាយ​នៅ​ក្នុង American Journal of Nutrition បង្ហាញ​ថា អ្នក​ដែល​ទទួលទាន​សណ្តែកដី​ច្រើន​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​បាន 35% ។

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា​សណ្តែកដី​មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាង​កាយ​។ នេះ​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​។

លើស​ពី​នេះ សណ្តែកដី​ក៏​មាន​សារធាតុ​ដូច​ជា niacin ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម ទង់ដែង អាស៊ីត oleic និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង​។

បង្កើត​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​ក្នុង​រយៈពេល​យូរ

ការ​ទទួលទាន​សណ្តែកដី​អាច​ជួយ​បង្កើត​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ​។ បន្ថែម​ពីលើ​ការ​ប្រើប្រាស់​សណ្តែកដី​ក្នុង​អាហារ​ដូច​ជា សណ្តែកដី​លីង សណ្តែកដី​អំបិល សណ្តែកដី​ក្នុង​ស៊ុប​… អ្នក​អាច​យក​សណ្តែកដី​ធ្វើ​ជា​អាហារ​សម្រន់​។

ការ​ញ៉ាំ​សណ្តែកដី​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ និង​គ្រប់គ្រង​ការ​ញ៉ាំ​របស់​អ្នក​បាន​ប្រសើរ​ជាង​មុន​។

រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា ការ​ប្រើប្រាស់​សណ្តែកដី​ដើម្បី​ជំនួស​សាច់​ក្រហម​ក្នុង​របប​អាហារ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​បាន 21% ។ មូលហេតុ​គឺ​ដោយសារ​សណ្តែកដី​មាន​ឥទ្ធិពល​ពន្យឺតការ​បឺត​ស្រូប​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ក្នុង​រាង​កាយ​។ ការ​ញ៉ាំ​សណ្តែកដី​ក៏​ជួយ​ការពារ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​កុំ​ឲ្យ​ឡើង​លឿន​ពេក​បន្ទាប់​ពី​ញ៉ាំ​រួច​។

ការពារ​គ្រួ​ស​ក្នុង​ប្រមាត់

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា អ្នក​ដែល​ទទួលទាន​សណ្តែកដី​ជា​ប្រចាំ អាច​ជួយ​ការពារ​ការ​កកើត​គ្រួ​ស​ក្នុង​ថង់ទឹកប្រមាត់​។ មូលហេតុ​គឺ​ដោយសារ​តែ​សមាសភាព​នៃ​គ្រួ​ស​ក្នុង​ថង់ទឹកប្រមាត់​គឺជា​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ជា​ចម្បង​។ សណ្តែកដី​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាង​កាយ ដោយហេតុ​នេះ​ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​បង្កើត​គ្រួ​ស​ក្នុង​ប្រមាត់​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ​នេះ​គ្រាន់តែ​ជា​ការ​រក​ឃើញ​ដំបូង​ប៉ុណ្ណោះ​។ យើង​នៅ​តែ​ត្រូវការ​ការ​សិក្សា​ស៊ីជម្រៅ​បន្ថែម​ទៀត មុន​នឹង​បញ្ជាក់​បញ្ហា​នេះ​ឱ្យ​ប្រាកដ​។

ពន្យា​ភាព​ចាស់

សណ្តែកដី​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូច​ជា polyphenols, resveratrong និង​វីតាមីន E ដែល​បន្សាប​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី ការពារ​ការ​បំផ្លាញ​កោសិកា ដោយហេតុ​នេះ​បន្ថយ​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់​របស់​រាង​កាយ​។

វីតាមីន E ក៏​ជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​ផល​ប៉ះពាល់​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​នៃ​កាំរស្មី UV និង​កត្តាបរិស្ថាន​ផ្សេង​ទៀត ជួយ​ស្បែក​ឱ្យ​ក្មេង​ជាង​វ័យ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

ការពារ​មហារីក​ពោះវៀនធំ

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បង្ហាញ​ថា​ស្ត្រី​ដែល​ញ៉ាំ​សណ្តែកដី​យ៉ាង​ហោច​ណាស់​ពីរ​ដង​ក្នុង​មួ​យស​ប្តា​ហ៍​មាន​ហានិភ័យ​ទាប​នៃ​ជំងឺមហារីក​រន្ធ​គូថ 58% ។ បុរស​ដែល​ញ៉ាំ​សណ្តែកដី​ពីរ​ដង​ក្នុង​មួ​យស​ប្តា​ហ៍​ក៏​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​នេះ​បាន 27% ដែរ​។ អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​បាន​រក​ឃើញ​ថា សណ្តែកដី​មាន​ផ្ទុក​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ប្រឆាំង​នឹង​កា​រវិ​វត្ត​នៃ​កោសិកា K ។

ចំណាំ​ខ្លះ​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​សណ្តែកដី

សណ្ដែកដី​គឺជា​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​សុខភាព ប៉ុន្តែ​អ្នក​ក៏​ត្រូវ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ផង​ដែរ​នៅ​ពេល​ទទួលទាន​វា​។
សណ្តែកដី​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​កាឡូរី​ច្រើន អ្នក​ដែល​ស្រក​ទម្ងន់​មិន​គួរ​ញ៉ាំ​អាហារ​នេះ​ច្រើន​ពេក​ទេ​។ លើស​ពី​នេះ អ្នក​ដែល​មាន​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​មិនល្អ ឬ​មិន​រំលាយ​អាហារ មិន​គួរ​ទទួលទាន​សណ្តែកដី​ច្រើន​នោះ​ទេ​។

អ្នក​គួរតែ​ពិនិត្យ​សណ្ដែកដី​ឱ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់​មុន​នឹង​បរិភោគ ព្រោះ​អាហារ​នេះ​អាច​បង្ក​ជា​ផ្សិត​បាន​យ៉ាង​ងាយ ប្រសិនបើ​រក្សា​ទុក​មិន​បាន​ត្រឹមត្រូវ​។ ផ្សិត​អាច​បង្កើត​ជាតិពុល​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​មួយ​ហៅ​ថា aflatoxin​។ នេះ​គឺជា​សារធាតុពុល​ខ្លាំង ដែល​អាច​ជំរុញ​កោសិកា K នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​ឱ្យ​មានការ​រីក​ចម្រើន​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ