ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

បន្លែ​៣​មុខ​នេះ​មាន​តម្លៃ​ថោក ឆ្ងាញ់ ហើយ​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាពទៀត

4 ខែ មុន

រដូវ​កាល​នេះ ផ្ទះ​របស់​អ្នក​មិន​អាច​ខ្វះ​មុខម្ហូប​បន្លែ ៣ មុខ​នេះ​ឡើយ​ក្នុង​ការ​ហូប​ចុក​ជា​លក្ខណៈ​គ្រួសារ​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​បន្លែ​៣​មុខ​ដែល​មាន​តម្លៃ​ថោក ឆ្ងាញ់ ហើយ​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​៖ ស្លឹក​ផ្ទី ផ្ទី គឺជា​បន្លែ​ដ៏​ពេញ​និយម…

រដូវ​កាល​នេះ ផ្ទះ​របស់​អ្នក​មិន​អាច​ខ្វះ​មុខម្ហូប​បន្លែ ៣ មុខ​នេះ​ឡើយ​ក្នុង​ការ​ហូប​ចុក​ជា​លក្ខណៈ​គ្រួសារ​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​បន្លែ​៣​មុខ​ដែល​មាន​តម្លៃ​ថោក ឆ្ងាញ់ ហើយ​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​៖

ស្លឹក​ផ្ទី

ផ្ទី គឺជា​បន្លែ​ដ៏​ពេញ​និយម ងាយស្រួល​ដាំ​ដុះ ហើយ​អាច​ដុះ​លូតលាស់​បាន​យ៉ាង​លឿន នៅ​តាម​ផ្ទះ​នីមួយ​ៗ ដូច្នេះ​វា​មាន​តម្លៃ​ថោក​ណាស់​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ បន្លែ​ដែល​មាន​តំលៃ​ថោក​នេះ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន និង​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។

វា​មាន​ជាតិ​ត្រជាក់ និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បំបាត់​កំ​ដៅ​បាន​យ៉ាង​ល្អ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​សម្រាប់​ព្យាបាល​កន្ទួល​រមាស់ សម្លាប់​មេរោគ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ត្រជាក់​ក្នុង​រដូវក្តៅ​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​មាននៅ​ក្នុង ផ្ទី ដូច​ជា វីតាមីន C និង​វីតាមីន B3 ក៏​ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក និង​ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ឆ្លង​មេរោគ​ដែល​បណ្តាល​មក​ពី​មីក្រូ​សរីរាង្គ​ពី​បរិស្ថាន​ចូល​ទៅ​ក្នុង​មុខរបួស​។

យោង​តាម​ឱសថ​ទំនើប ផ្ទី​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​រ៉ែ ការ៉ូ​ទី​ន ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន C វីតាមីន A និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ផ្សេង​ទៀត​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​កែ​លម្អ​ការ​មើលឃើញ និង​ការពារ​ខ្វាក់មាន់​។

ក្នុង​ពេល​ជាមួយ​គ្នា​នេះ ផ្ទី​ផ្តល់​នូវ​បរិមាណ​កាល់ស្យូម​ច្រើន​។ ការ​បន្ថែមបន្លែ​នេះ​ជា​ទៀងទាត់ ជួយ​ឱ្យ​ឆ្អឹង ធ្មេញ និង​ក្រចក​របស់​អ្នក​កាន់តែ​រឹង​មាំ កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង និង​ការ​បាក់ឆ្អឹង​ចំពោះ​មនុស្ស​ចាស់​។

បរិមាណ​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​នៅ​ក្នុង ផ្ទី​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម បង្កើត​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ និង​កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ​។

លើស​ពី​នេះ កាឡូរី​នៅ​ក្នុង​បន្លែ​នេះ​មាន​កម្រិត​ទាប​ណាស់​។ ដូច្នេះ ផ្ទី គឺ​ស័ក្តិសម​បំផុត​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺលើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម និង​ធាត់​។ វា ជា​អាហារ​ដែល​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​វ័យ ចាប់ពី​កុមារ វ័យ​កណ្តាល និង​មនុស្ស​ចាស់​។ បន្លែ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​កាល់ស្យូម ជាតិ​ដែក និង​វីតាមីន K ដែល​អាច​លើកកម្ពស់ ការ​បង្កបង្កើត​ឈាម ជួយ​រក្សា​ដំណើរការ​ធម្មតា​នៃ​សាច់ដុំ​បេះដូង និង​ការពារ​ការ​កន្ត្រាក់​សាច់ដុំ​។

សម្រាប់​មនុស្ស​វ័យ​កណ្តាល និង​មនុស្ស​ចាស់ និង​អ្នកជំងឺ​ដែល​មាន​ភាពស្លេកស្លាំង នេះ​គឺជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​ក្នុង​ការ​បំពេញបន្ថែម​នូវ​របប​អាហារូបត្ថម្ភ​។ មាតិកា​ជាតិ​ដែក​នៅ​ក្នុង ផ្ទី គឺ​ខ្ពស់​ណាស់ រាល់ 100 ក្រាម​នៃ ផ្ទី​ក្រហម​មាន​ប្រហែល 11.8mg នៃ​ជាតិ​ដែក​។

ស្លឹក​ជន្លង់

ស្លឹក​ជន្លង់​គឺ​សាមញ្ញ ងាយស្រួល​រក ងាយស្រួល​ទិញ ប៉ុន្តែ​វា​ជា​បន្លែ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ តាំងពី​បុរាណកាល​មក បន្លែ​នេះ​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើប្រាស់​ក្នុង​ឱសថ​ជា​ច្រើន​មុខ​ដើម្បី​ជម្រះ​កំ​ដៅ បន្សាប​ជាតិពុល កាត់​បន្ថយ​កំ​ដៅ​ថ្លើម និង​បំបាត់រោគ​សញ្ញា​នៃ​មុន និង​ស្នាម​អុច​ខ្មៅ​។

យោង​តាម​ឱសថ​បូព៌ា ជន្លង់​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ មាន​រសជាតិ​ជូរ បញ្ចេញ​កំ​ដៅ ត្រជាក់​ឈាម បញ្ចុះ​ទឹកនោម បន្សាប​ជាតិពុល ធ្វើ​អោយ​ស្បែក​ស្រស់ថ្លា ព្យាបាល​កន្ទួល និង​មុន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​… ស័ក្តិសម​ក្នុង​រដូវក្ដៅ​។

យោង​តាម​ការ​ស្រាវជ្រាវ ជន្លង់ មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ pectin ដែល​មាន​តម្លៃ​ណាស់​សម្រាប់​ការពារ និង​ព្យាបាល​ជំងឺ​ជា​ច្រើន​។ ជាតិ​រំអិល Pectin និង​ជាតិ​សរសៃ​នៅ​ក្នុង ជន្លង់ ក៏​មាន​សមត្ថភាព​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន ដោយ​ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ ហើមពោះ ទល់លាមក​… ជន្លង់​មាន​កាឡូរី​ទាប ដូច្នេះ​មិន​ចាំបាច់​ព្រួយបារម្ភ​អំពី​ការ​ឡើង​ទម្ងន់ សាក​សម​សម្រាប់​អ្នក​ធាត់ ងាយ​ឡើង​ទម្ងន់​។

ជន្លង់ មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន (​ប្រហែល 2.1 ក្នុង 100g នៃ ជន្លង់ យោង​តាម USDA) pectin… មាន​សមត្ថភាព​ធ្វើ​ឱ្យ​ថ្លើម​ត្រជាក់ ដោយហេតុ​នេះ​ធ្វើ​អោយ​មុខងារ​ថ្លើម​ប្រសើរ​ឡើង​។

លើស​ពី​នេះ ជន្លង់ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន A ដូច្នេះ​វា​ល្អ​សម្រាប់​ភ្នែក ហើយ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ជួយ​បន្សាប​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី ដែល​បំផ្លាញ​រាង​កាយ​។

ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា

ស្រ​ដៀង​នឹង​បន្លែ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ដែរ ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​អាច​កែ​ច្នៃ​ជា​មុខម្ហូប​ដែល​ធ្លាប់​ស្គាល់ ងាយស្រួល​ញ៉ាំ និង​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។

នៅ​ក្នុង​សៀវភៅ​ឱសថ​បូព៌ា ដំឡូងជ្វា​គឺជា​ឱសថ​គ្មាន​ជាតិពុល និង​អព្យាក្រឹត​។ វា​មាន​ប្រ​សិ​ទ្ឋិ​ភាព​ធ្វើ​អោយ​សុខភាព​ប្រសើរ​ឡើង ធ្វើ​អោយ​ភ្នែក​ប្រសើរ​ឡើង ព្យាបាល​ជម្ងឺខាន់លឿង​… ដំឡូងជ្វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន B6, វីតាមីន C, riboflavin…

នៅ​ក្នុង​ឱសថ​ទំនើប បន្លែ​ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​ផ្អែម​មាន​ប្រភព​វីតាមីន​ដ៏​សម្បូរ​បែប បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​នឹង​មើមដំឡូង​ជ្វា ព្រោះ​វា​ផ្ទុក​វីតាមីន B10 ច្រើន​ជាង 10 ដង វីតាមីន C 5 ដង និង​វីតាមីន B6 ច្រើន​ជាង 3 ដង​។

ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា 100 ក្រាម​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ធម្មតា​ដូច​ជា ថាមពល 22kcal ទឹក 91.8g ប្រូតេអ៊ីន 2.6g ម្សៅ 2.8g វីតាមីន C 11mg វីតាមីន BB 900mg​។ សារធាតុ​រ៉ែ​ដូច​ជា​៖ កាល់ស្យូម 48mg ផូស្វ័រ 54mg ជាតិ​ដែក 2.7mg…

បរិមាណ​វីតាមីន C នៅ​ក្នុង​ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​គឺ​ខ្ពស់​ណាស់ វា​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ធម្មជាតិ​ដែល​ជួយ​កម្ចាត់​ស្នាម​អុច​ខ្មៅ ធ្វើ​អោយ​ស្បែក​ស ចិញ្ចឹម​ស្បែក និង​ការពារ​ភាព​ចាស់​។

ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​វីតាមីន C និង​សារជាតិ flavonoids ដែល​អាច​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​បន្សាប​ជាតិពុល ពង្រឹង​សកម្មភាព​កោសិកា និង​បង្កើន​ភាពស៊ាំ​របស់​មនុស្ស​។

ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ជា​ប្រចាំ វា​អាច​ជំរុញ​ចលនា​ក្រពះ​ពោះវៀន ពង្រឹង​មុខងារ​រំលាយ​អាហារ និង​សម្រួល​ដល់​ការ​បញ្ចេញ​កាក​សំណល់​។ ដូច្នេះ​ហើយ បើ​អ្នក​ណា​មាន​បញ្ហា​ទល់លាមក អាច​ញ៉ាំ​ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា ដើម្បី​សម្រួល​ដល់​សុខភាព​បាន​។

ឱសថ​សម័យ​ទំនើប​ជឿ​ថា ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន និង​ទឹករំអិល ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​សរសៃឈាម និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។ ជាមួយ​គ្នា​នេះ​ដែរ ស្លឹក​ដំឡូងជ្វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ carotene ដែល​អាច​បំប្លែង​បាន​មួយ​ផ្នែក​ទៅ​ជា​វីតាមីន A ក្នុង​រាង​កាយ ជួយ​កែ​លម្អ​ការ​មើលឃើញ និង​ការពារ​ភាព​ងងឹត​នៅ​ពេល​យប់​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ