ទីក្រុងញូដេលី៖ ថ្មីៗនេះ ជនជាតិឥណ្ឌាពុលស្រាសជាច្រើននាក់នៅរដ្ឋតាមីល ណាឌូ (Tamil Nadu)។ ក្នុងនោះជនរងគ្រោះ៣១នាក់បានស្លាប់ហើយ ហើយជាង៦០នាក់ទៀតមិនទាន់ដឹងយ៉ាងណានៅឡើយទេព្រោះកំពុងស្ថិតនៅក្នុងបន្ទប់សង្គ្រោះបន្ទាន់។ សាក្សីនិយាយថាជនរងគ្រោះបានទទួលទានស្រាសដែលមានលាយសារធាតុពុលទើបបានជាមានបញ្ហាដល់ថ្នាក់នេះ។ ជាទូទៅ អ្នកបិតស្រាខ្លះអាចនឹងប្រើប្រាស់ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតប្រភេទអង់ទ្រីនដាក់នៅនឹងចុងចង្កឹះ ហើយជ្រលក់ចូលទៅក្នុងស្រាសដើម្បីបង្កើនថាមពលស្រាសដែលមានកម្រិតអាល់កុលទាប មានន័យថាស្រាមិនសូវខ្លាំង ឱ្យវាខ្លាំងឡើងវិញ។
អាជ្ញាធរថ្លែងថាចាប់តាំងពីថ្ងៃពុធ, មនុស្សជាង១រយនាក់ធ្លាក់ខ្លួនឈឺជាទម្ងន់។ អ្នកខ្លះចុះក្អួត អ្នកខ្លះចុកពោះ និងអ្នកខ្លះទៀតរាករូសមិនព្រមបាត់ទាល់តែសោះ។ គេបានបញ្ជូនជនរងគ្រោះទាំងនេះទៅមន្ទីរពេទ្យបង្អែកនៃស្រុកខាឡាក់គូរីឈី (Kallakurichi) ចម្ងាយ២៥០គីឡូម៉ែត្រពីរដ្ឋធានីឆេនណៃ (Chehnnai) នៃរដ្ឋតាមីល ណាឌូ។ នេះបើតាមអ្នកនាំពាក្យឥណ្ឌា។
ដើម្បីបញ្ចេញប្រតិកម្មតបចំពោះបញ្ហានេះ អាជ្ញាធរសម្រេចចិត្តព្យួរមុខតំណែងរបស់មន្ត្រីមូលដ្ឋានយ៉ាងតិចដប់នាក់ដែលជាអ្នកទទួលខុសត្រូវចំពោះបញ្ហាពុលស្រាសនេះ។ នៅក្នុងនោះក៏មានការព្យួរតំណែងមន្ត្រីប្រមូលពន្ធ និងអធិការនគរបាលម្នាក់ផងដែរ។ ពួកគេត្រូវតែដឹងឮរឿងនេះ មិនអាចបណ្ដោយឱ្យមនុស្សបិតស្រាដាក់ថ្នាំពុលលាយចូលស្រាបែបនេះឡើយ។
អភិបាលរដ្ឋតាមីល ណាឌូបង្ហោះនៅលើបណ្ដាញទ្វីតថឺបង្ហាញការតក់ស្លុតឥតឧបមា និងសោកស្ដាយរកអ្វីប្រៀបផ្ទឹមពុំបានចំពោះហេតុការណ៍នេះ។ ហេតុនេះដើម្បីស្អំចិត្តរបស់ជនរងគ្រោះ និងក្រុមគ្រួសារសព លោកបានប្រកាសច្បាស់ហើយថាត្រូវតែចាត់វិធានការក្ដៅចំពោះមន្ត្រីមូលដ្ឋានដែលបណ្ដោយឱ្យមានករណីនេះកើតឡើងនៅក្នុងដែនសមត្ថកិច្ចរបស់ខ្លួន។
ថ្មីៗនេះ សមត្ថកិច្ចចាប់ខ្លួនអ្នកពពាយនាយលក់ស្រាសម្នាក់ឈ្មោះគោវីនដារ៉ាច (Govindaraj) អាយុ៤៩ឆ្នាំពីបទលក់ស្រាមានជាតិពុល។ សមត្ថកិច្ចក៏រឹបអូសបានស្រាសលាយសារធាតុមេតាណុល២រយលីត្រផងដែរ។ នេះបើយោងតាមការឱ្យដឹងពីរដ្ឋាភិបាលឥណ្ឌា។ តាមរយៈវីឌីអូឃ្លីបដែលផ្សាយនៅលើទូរទស្សន៍អេអឹនអាយ (ANI) របស់ឥណ្ឌា, គេឃើញថាមន្ត្រីសុខាភិបាលថ្នាក់មូលដ្ឋានដឹកជញ្ជូនជនរងគ្រោះដាក់តាមរថយន្តគិលានសង្គ្រោះ (ឡានពេទ្យ) បញ្ជូនទៅកាន់មន្ទីរពេទ្យបង្អែក។
វីឌីអូឃ្លីបខ្លះទៀតបង្ហាញរូបមនុស្សឈរតម្រង់ជួរគ្នានៅខាងក្រៅឈាបនដ្ឋានបូជាសពនៃស្រុកខាឡាគូរីឈី (Kallakurichi)។ សូមរំលឹកថានេះមិនមែនជាករណីថ្មីទេដែលជនជាតិឥណ្ឌាស្លាប់យ៉ាងរង្គាលដោយសារការទទួលទានស្រាស។ នៅប្រទេសដទៃទៀតក៏ដូចគ្នាដែរ។ បើស្រាសនោះផលិតមកតាមរយៈការបិតស្រាត្រឹមត្រូវមិនថ្វីទេ។ ប៉ុន្តែអ្នកបិតស្រាខ្លះចូលចិត្តលេងផ្លូវកាត់។ ពួកគេមិនត្រូវការបិតស្រាអ្វីទាំងអស់ ប៉ុន្តែពួកគេយកទឹកសុទ្ធលាយជាមួយមេតាណុលដើម្បីបង្កើតបានជាស្រា។
នៅក្នុងករណីខ្លះ, អ្នកបិតស្រាបិតបានស្រាសហើយ ប៉ុន្តែភ្លក្សមើលទៅនៅមានរសជាតិមិនសូវខ្លាំង ឬមានរសជាតិភ្លែមៗ។ ដូច្នេះ ពួកគេប្រើចុងចង្កឹះ ឬស្លាបព្រាដួសយកថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតបន្តិចមកដាក់ចូលទៅក្នុងស្រា។ ពេលនោះ ស្រាសនឹងមានកម្រិតខ្លាំងឡើងវិញ។ អ្នកដែលរងគ្រោះខ្លាំងគឺអ្នកទទួលទានស្រា។ អីចឹងហើយបានជាអ្នកខ្លះទទួលទានស្រាសយូរៗទៅក្រិនថ្លើមខ្ទេចខ្ទីអស់។ អ្នកខ្លះទទួលទានស្រាសយូរៗទៅធ្វើឱ្យខូចតម្រងនោមអស់រលីង។ មិនចាំបាច់តែស្រាសទេ។ សូម្បីតែស្រាដបដែលឃ្លុំបេជិតក៏មានបញ្ហាដូចគ្នាបើទិញប៉ះចំស្រាក្លែងក្លាយ។ អ្នកទទួលទាននឹងទទួលរងផលវិបាកដូចគ្នា៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ