ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ៣ប្រភេទ សម្រាប់អ្នកអាឡែហ្ស៊ីស៊ុត តែចង់បានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់

3 ឆ្នាំ មុន

ស៊ុត​មួយគ្រាប់​អាច​មើល​ទៅ​តូច ប៉ុន្តែ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ប្រូតេអ៊ីន។ វាអាចត្រូវបានបរិភោគបានគ្រប់ទម្រង់ និងគ្រប់ពេលនៃថ្ងៃ។ វាមានកាឡូរីទាប និងធ្វើឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ តែមានប្រូតេអ៊ីនច្រើន។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែនគ្រប់គ្នាសុទ្ធតែអាចទទួលទានស៊ុតបានទេ។ នេះរាប់បញ្ចូលទាំងអ្នកបួស…

ស៊ុត​មួយគ្រាប់​អាច​មើល​ទៅ​តូច ប៉ុន្តែ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ប្រូតេអ៊ីន។ វាអាចត្រូវបានបរិភោគបានគ្រប់ទម្រង់ និងគ្រប់ពេលនៃថ្ងៃ។ វាមានកាឡូរីទាប និងធ្វើឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ តែមានប្រូតេអ៊ីនច្រើន។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែនគ្រប់គ្នាសុទ្ធតែអាចទទួលទានស៊ុតបានទេ។ នេះរាប់បញ្ចូលទាំងអ្នកបួស បួស និងអ្នកដែលមានអាឡែហ្ស៊ីជាមួយស៊ុត។ ដូចនេះប្រសិនបើអ្នកទាំងនោះចង់ទទួលបានប្រូតេអ៊ីនច្រើន ពួកគេអាចទទួលទានអាហារទាំងនេះជំនួសវិញ។

១. មាន់

ប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ីទៅនឹងស៊ុត អ្នកអាចរើសយកសាច់មាន់។ វា​ជា​អាហារ​សម្បូរ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​មាន​តម្លៃ​សមរម្យ និង​អាច​ប្រើ​បាន​ច្រើន​ប្រភេទ។ សាច់មាន់ឆ្អិនមួយភ្លៅ មានប្រូតេអ៊ីន ២២ក្រាម ដែលច្រើនជាងប្រូតេអ៊ីននៃស៊ុត។

២. គ្រាប់សណ្តែក

ពេល​យើង​និយាយ​ថាសណ្ដែក យើង​សំដៅ​លើ​ប្រភេទ​សណ្តែក​គ្រប់​ប្រភេទ សណ្តែក​ខ្មៅ សណ្តែក​ខៀវ និង​សណ្តែកសៀង។ អាហារបំប៉នអាស៊ីដ៏ពេញនិយមនេះ មានប្រូតេអ៊ីន ជាតិដែក និងប៉ូតាស្យូមខ្ពស់។ ផ្នែកដ៏ល្អបំផុតអំពីពួកគេ ​​គឺការពិតដែលថា វាអាចរក្សាមាតិកាវីតាមីន C របស់វាសូម្បីតែបន្ទាប់ពីឆ្អិនក៏ដោយ។ វាក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលការពារកោសិកាខួរក្បាលប្រឆាំងនឹងការខូចខាតពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។ សណ្តែកឆ្អិនកន្លះពែងមានប្រូតេអ៊ីន ៧.៣ក្រាម។

៣. ផ្កាខាត់ណាខៀវ

ផ្កាខាត់ណាខៀវ មានជីវជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។ ក្រៅពីនេះ វាផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន K វីតាមីន ​​​C ជាតិសរសៃ និងប្រូតេអ៊ីនច្រើន។ ប្រសិនបើយើងប្រៀបធៀបវាជាមួយបន្លែផ្សេងទៀត  មាតិកាប្រូតេអ៊ីននៃបន្លែនេះគឺខ្ពស់បំផុត។ ត្រឹមតែមួយផ្នែកនៅផ្កាខាត់ណាខៀវ មានជាតិប្រូតេអ៊ីនដល់ទៅ៣ក្រាម៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ