ខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ៖ ការដាំត្រប់ស្រួយតែរយៈពេល២ខែកន្លះប៉ុណ្ណោះនឹងទទួលផល ហើយក្នុង១រ៉ៃ (ស្មើនឹង៤០ម៉ែត្រ៤ជ្រុង) លក់បានប្រាក់ជាង៥លានរៀល ។ ប្រជាពលរដ្ឋពេញនិយមបរិភោគត្រប់ស្រួយ ព្រោះបន្លែក្នុងស្រុកគ្មានជាតិគីមី ។
កសិករដែលដាំត្រប់ស្រួយឲ្យដឹងកាលពីពេល ថ្មីៗនេះថា មន្ត្រីកសិកម្មបានជួយណែនាំក្នុងការដាំឱ្យទទួលបានផលល្អ និងមិនសូវនឿយ ។ វិធីដាំដុះតាមបច្ចេកទេស គឺត្រូវធ្វើដីឱ្យល្អ រួចឆូតជារង ទាបៗមានទទឹងជាងកន្លះម៉ែត្រ គ្របសំពត់កៅស៊ូដែលចោះប្រហោង ហើយយកកូនត្រប់ស្រួយដាក់ដាំឃ្លាតពីគ្នាប្រវែង១ម៉ែត្រ ។
ក្រោយពេលដាំត្រប់ស្រួយរយៈពេលពី២ខែកន្លះទៅ៣ខែទើបទទួលផល និងបេះជាប្រចាំរហូតដល់២ទៅ៤ខែ ។ បើថែទាំបានល្អក្នុង១រ៉ៃទទួលផលពី៤ទៅ៥លានរៀល ។ រាល់ថ្ងៃនេះឈ្មួញទៅទទួលទិញ១គីឡូក្រាមតម្លៃពី៤០០ទៅ៥០០រៀល ។
មានការកត់សម្គាល់ថា រយៈពេលកន្លងមក នៅតាមទីផ្សារឃើញមានលក់បន្លែនិងផ្លែឈើនាំចូលពីប្រទេសជិតខាងដែលមិនច្បាស់ថាធានាបានពីការមិនប្រើគីមីទេ តែពេលនេះលើទីផ្សារមានលក់កសិផលក្នុងស្រុកដូចជាត្រប់ស្រួយជាដើម ដែលប្រជាកសិករមានការយល់ដឹងមិនប្រើជាតិគីមីឡើយ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ