រាជធានីភ្នំពេញ៖អគ្គនាយក នៃអគ្គនាយកដ្ឋានសុខភាពសត្វ ផលិតកម្មសត្វ នៃក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រម៉ាញ់ និងនេសាទបានបញ្ជាក់ឱ្យដឹងនៅថ្ងៃទី២៧មេសានេះថា ការលក់ដូរសាច់ជ្រូកនៅលើទីផ្សារកំពុងមានការប្រកួតប្រជែងគ្នា ខ្លាំង ព្រោះតែទីផ្សារមួយនេះបានរួមតូចទៅៗក្នុងកាលៈទេសៈប្រទេសកម្ពុជាជួបវិបត្តិនៃជំងឺកូវីដ១៩នេះ។
ឯកឧត្តម តាន់ ផាន់ណារ៉ា ប្រតិភូរាជរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា ទទួលបន្ទុកជាអគ្គនាយក នៃអគ្គនាយកដ្ឋានសុខភាពសត្វ ផលិតកម្មសត្វ នៃក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រម៉ាញ់ និងនេសាទក្នុងកាឱកាសដឹកជញ្ជូនសាច់ជ្រូក និងពងមាន់និងសាច់មាន់ជូនប្រជាពលរដ្ឋក្នុងតំបន់បិទខ្ទប់និងតំបន់ត្រហមថាសនៅពេលបច្ចុប្បន្ននេះ យើងមានតែផ្គត់ផ្គង់សាច់លើសតម្រូវការទីផ្សារ ។
ឯកឧត្តមសង្កត់ធ្ងន់ដូច្នេះថា«ឥលូវនេះវិស័យជ្រូកកំពុងចាប់ផ្តើមមានបញ្ហាជាបន្តបន្ទាប់ហើយនៅលើទីផ្សារ ដែលធ្វើឱ្យការលក់ដូរប្រកួតប្រជែងគ្នាខ្លាំង ក៏ដោយសារតែទីផ្សារនេះ បានរួមតូចទៅៗនៅក្នុងវិបត្តិជំងឺកូវីដ១៩ ដោយសារតែប្រជាពលរដ្ឋមិនសូវមានការធ្វើដំណើរពីកន្លែង មួយទៅកន្លែងមួយ ជាពិសេសនៅក្នុងពេលមាការបិទខ្ទប់នេះ គឺជួបបញ្ហាខ្លាំង សូម្បីតែអ្នកចិញ្ចឹមជ្រូកក្នុងស្រុកកំពុងតែប្រកួតប្រជែងគ្នាអំពីរឿងតម្លៃ ហើយអគ្គនាយកដ្ឋានបានដោះស្រាយបញ្ហាជាច្រើន ដូចជាការកាត់បន្ថយការនាំចូល ដែលពីមុនយើងធ្លាប់ឱ្យមានការនាំចូល ពី៣.០០០ទៅ៥.០០០ក្បាលក្នុងមួយថ្ងៃ ប៉ុន្តែនៅពេលទីផ្សាររួមកាន់តែតូច យើងបានកាត់បន្ថយការនាំចូលពេលខ្លះមិនដល់១០០០ក្បាលផង»។
បើតាម ឯកឧត្តម នៃអគ្គនាយកដ្ឋានសុខភាពសត្វ ផលិតកម្មសត្វ ក្នុងមួយថ្ងៃកម្ពុជាអាចផ្គត់ផ្គង់ស៊ុត(ពង)បានដោយខ្លួនឯងពី៥លានគ្រាប់ទៅ៦លានគ្រាប់ អីចឹងមិនមា នអ្វីជាបញ្ហានោះទេ។ការផ្គត់ផ្គង់សាច់នៅពេលមិនទាន់មានបញ្ហាជំងឺកូវីដ១៩ បានរហូតដល់៨៥%នៅទូទាំងប្រទេស តែឥលូវជួបវិបត្តិនៃជំងឺកូវីដ១៩នេះ គឺកម្ពុជាបានផ្គត់ផ្គង់ស្ទើតែគ្រប់តម្រូវការទីផ្សារ។
ឯកឧត្តម តាន់ ផាន់ណារ៉ា បានអំពាវនាវដល់ប្រជាពលរដ្ឋ កុំឱ្យមានការព្រួយបារម្ភទេ ហើយក៏សូមអំពាវនាវដល់អ្នកលក់នៅលើទីផ្សារកុំឆ្លៀតឱកាសនៅពេលនេះកុំតម្លើងថ្លៃខ្លាំងពេក ហើយស្ថិតក្នុងកាលៈទេសៈនេះ ក្រោមការណែនាំរបស់ថ្នាក់ដឹកនាំ បានឱ្យអគ្គនាយកដ្ឋានធ្វើការជាមួយក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម ដោយធ្វើយ៉ាងណា សហការជាមួយសមាគមអ្នកចិញ្ចឹមសត្វអាចចូលទៅលក់សាច់នៅក្នុងតំបន់ក្រហមដែលប្រជាពលរដ្ឋនៅទីនោះកំពុងជួបការលំបាក។ជាក់ស្តែងថ្ងៃនេះ ដឹកជញ្ជូនសាច់ជ្រូកមកលក់ជូនប្រជាពលរដ្ឋមួយគីឡូក្រាមថ្លៃ២០០០០ម៉ឺនរៀល ហើយស៊ុតមាន់យើងត្រៀមពី១០ម៉ឺនទៅ២០ម៉ឺនគ្រាប់សម្រាប់បំពេញតម្រូវការពលរដ្ឋ។
លោក ស្រ៊ុន ពៅ ប្រធានសមាគមអ្នកចិញ្ចឹមសត្វកម្ពុជា បានឱ្យដឹងថា ថ្ងៃនេះយើងមានលក់សាច់ជ្រូក សាច់មាន់និងពងមាន់នៅតាមផ្លូវវេងស្រេង ។សាច់ជ្រូកមួយគីឡូក្រាមថ្លៃ ២០.០០០រៀល,មាន់មួយក្បាលទម្ងន់២គីឡូក្រាមលក់ក្នុងតម្លៃ១០.០០០រៀល ហើយពងឬស៊ុតមាន់មួយគ្រាប់ថ្លៃ៣០០រៀល។
លោក ស្រ៊ុន ពៅ មានប្រសាសន៍ថា«សព្វថ្ងៃសមាគមអ្នកចិញ្ចឹមសត្វកម្ពុជាមានការរីកចម្រើនមិនខ្វះទេសត្វចិញ្ចឹមនៅក្នុងស្រុក ដោយសាររាជរដ្ឋាភិបាលក៏ដូចជាក្រសួងកសិកម្ម បានជំរុញនិងយកចិត្តទុកដាក់។ដូច្នេះបងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋមិនចាំភ័យព្រួយថាខ្លាចខ្វះសាច់សម្រាប់បរិភោគនោះទេ។ក្នុងសម័យកាលកូវីដ១៩នេះ យើងមានសាច់នៅសល់»៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ