ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ទទួលទាន​សាច់​ក្រហម​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វីខ្លះ​ចំពោះ​សុខភាព​?

22 ម៉ោង មុន

​ទោះបី​ជាការ​ទទួលទាន​សាច់​ក្រហម​នៅតែមាន​ភាពចម្រូងចម្រាស​ដោយសារតែ​ហានិភ័យ​សុខភាព​ដែល​អាច​កើតមាន​ក៏ដោយ វា​បាន​ផ្តល់នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ដល់​សុខភាព​។​ ខាងក្រោម​នេះ ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដែល​អ្នកនឹង​ទទួលបាន​ពី​ការទទួល​ទាន​សាច់​ក្រហម​៖ សម្បូរ​ទៅដោយ​ប្រូតេអ៊ីន​​សាច់​ក្រហម​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន ដែលមាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ការជួសជុល និង​ការលូតលាស់​សាច់ដុំ មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ការថែរក្សា​រាងកាយ​ទាំងមូល​។​ សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន…

​ទោះបី​ជាការ​ទទួលទាន​សាច់​ក្រហម​នៅតែមាន​ភាពចម្រូងចម្រាស​ដោយសារតែ​ហានិភ័យ​សុខភាព​ដែល​អាច​កើតមាន​ក៏ដោយ វា​បាន​ផ្តល់នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ដល់​សុខភាព​។​

ខាងក្រោម​នេះ ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ដែល​អ្នកនឹង​ទទួលបាន​ពី​ការទទួល​ទាន​សាច់​ក្រហម​៖

សម្បូរ​ទៅដោយ​ប្រូតេអ៊ីន​
​សាច់​ក្រហម​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន ដែលមាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ការជួសជុល និង​ការលូតលាស់​សាច់ដុំ មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ការថែរក្សា​រាងកាយ​ទាំងមូល​។​

សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​
​សាច់​ក្រហម​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន B ជួយ​ដល់​ការផលិត​ថាមពល និង​ការបង្កើត​កោសិកា​ឈាមក្រហម​។ វា​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់ៗ​ដូចជា ជាតិ​ដែក ស័ង្កសី និង​សេ​លេ​ញ៉ូ​ម​។

ពង្រឹង​ភាពស៊ាំ​
​ស័ង្កសី​ដែលមាន​នៅក្នុង​សាច់​ក្រហម​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​រក្សា​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ជួយ​ព្យាបាល​មុខរបួស និង​ជួយ​ដល់​ការលូតលាស់​រាងកាយ​។​

ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ម៉ាស​សាច់ដុំ​
​ដោយសារតែ​មាតិកា​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​របស់​វា និង​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​សំខាន់ៗ សាច់​ក្រហម​មាន​ប្រយោជន៍​ជម្រុញ​ដល់​ការលូតលាស់ និង​រក្សា​សាច់ដុំ ជាពិសេស​សម្រាប់​មនុស្ស​ចាស់​។​

ជំនួយ​សុខភាព​ផ្លូវចិត្ត​
​វីតាមីន B ជាពិសេស B12 មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​មុខងារ​សរសៃប្រសាទ និង​ការផលិត​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​។

​អ្នកជំនាញ​និយាយថា ការទទួល​ទាន​សាច់​ក្រហម​អាចជួយ​ការពារ​កង្វះ B12 ដែល​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត និង​ការថយចុះ​បញ្ញា​។​

បំប្លែង​ថាមពល​
​ជាតិ​ដែក ស័ង្កសី និង​វីតាមីន B នៅក្នុង​សាច់​ក្រហម​ដើរតួ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុងការ​បំប្លែង​ថាមពល​។ ពួកគេ​ធានាថា​រាងកាយ​អាច​បំប្លែង​អាហារ​ទៅជា​ថាមពល​ដែល​អាច​ប្រើប្រាស់​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។​

​បើទោះបីជា​សាច់​ក្រហម​មាន​ប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ដល់​សុខភាព​ក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែ​ចូរ​ប្រយ័ត្ន​ពេល​ញ៉ាំ​វា​។ ការទទួល​ទាន​សាច់​ក្រហម​ច្រើនពេក ជាពិសេស​សាច់​កែច្នៃ ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​ការកើនឡើង​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង មហារីក​ពោះវៀនធំ និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ