ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គ្រឿងទេស​ក្នុង​ផ្ទះបាយ ​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សរសៃឈា.ម​ដោយ​ស្ងៀមស្ងាត់

2 ខែ មុន

មាន​គ្រឿងទេស​ដ៏​ពេញ​និយម​ដែល​ស្ទើរតែ​គ្រប់​គ្នា​ប្រើ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​អាហារ ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​ប្រើ​មិន​ត្រឹមត្រូវ​នោះ គឺជា​ពិរុទ្ធជន​ដែល​ប៉ះពាល់​ដល់​សរសៃឈាម​របស់​គ្រួសារ​អ្នក​ទាំងមូល​។ នៅ​ក្នុង​ម្ហូប ប្រេង​ចម្អិន​អាហារ​ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់ ហើយ​អ្នក​គ្រប់​គ្នា​ត្រូវ​ប្រើ​វា​ដើម្បី​រៀបចំ​អាហារ​ដែល​ឆ្ងាញ់​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​ប្រើប្រាស់​ប្រេង និង​ខ្លាញ់​ច្រើន​ពេក​អាច​ផ្តល់​ផលវិបាក​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​សរសៃឈាម​។ តាម​ការ​ប៉ាន់​ប្រមាណ…

មាន​គ្រឿងទេស​ដ៏​ពេញ​និយម​ដែល​ស្ទើរតែ​គ្រប់​គ្នា​ប្រើ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​អាហារ ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​ប្រើ​មិន​ត្រឹមត្រូវ​នោះ គឺជា​ពិរុទ្ធជន​ដែល​ប៉ះពាល់​ដល់​សរសៃឈាម​របស់​គ្រួសារ​អ្នក​ទាំងមូល​។

នៅ​ក្នុង​ម្ហូប ប្រេង​ចម្អិន​អាហារ​ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់ ហើយ​អ្នក​គ្រប់​គ្នា​ត្រូវ​ប្រើ​វា​ដើម្បី​រៀបចំ​អាហារ​ដែល​ឆ្ងាញ់​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​ប្រើប្រាស់​ប្រេង និង​ខ្លាញ់​ច្រើន​ពេក​អាច​ផ្តល់​ផលវិបាក​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​សរសៃឈាម​។

តាម​ការ​ប៉ាន់​ប្រមាណ ប្រសិនបើ​មនុស្ស​ម្នាក់​មាន​អាយុ​ដល់​ទៅ 80 ឆ្នាំ គាត់​នឹង​ញ៉ាំ​អាហារ​ប្រហែល 80,000​មុខ ហើយ​បរិមាណ​ប្រេងឆា​ដែល​ប្រើប្រាស់​ពេញ​មួយ​ជីវិត​របស់​គាត់​អាច​ឡើង​ដល់ 1 តោន​។ នេះ​ច្បាស់​ណាស់​ចំនួន​ដ៏​ច្រើន ហើយ​ផល​ប៉ះពាល់​របស់​វា​ទៅ​លើ​សុខភាព​មិន​អាច​ប៉ាន់ស្មាន​បាន​ឡើយ​។

ប្រេងឆា​៖ ជា​អាហារ «​ឆ្ងាញ់​» ប៉ុន្តែ «​គ្រោះថ្នាក់​» សម្រាប់​សុខភាព

ការ​ប្រើប្រាស់​ប្រេងឆា​ច្រើន​ពេក​អាច​បង្ក​ឱ្យ​មាន​ហានិភ័យ​ដូច​ខាងក្រោម​៖

-​គ្រោះថ្នាក់​ផ្ទាល់

.​ឥទ្ធិពល​មេតាបូលីស​៖ ការ​ស្រាវជ្រាវ​របស់​សាកលវិទ្យាល័យ Virginia Tech បាន​រក​ឃើញ​ថា ការ​ទទួលទាន​ប្រេង​ច្រើន​រយៈពេល ៥​ថ្ងៃ​ជាប់​គ្នា អាច​ផ្លាស់​ប្តូរ​ការ​រំលាយ​អាហារ​របស់​រាង​កាយ ដែល​នាំ​ឱ្យ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​ធាត់ ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​។

.​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​បេះដូង​៖ ការ​សិក្សា​មួយ​របស់​ក្រសួង​កិច្ចការ​អតីត​យុទ្ធ​ជន​សហរដ្ឋអាមេរិក បាន​បង្ហាញ​ថា ហានិភ័យ​នៃ​ការ​គាំងបេះដូង​ក្នុង​រយៈពេល 2 ម៉ោង​បន្ទាប់​ពី​អាហារ​ដែល​មាន​ប្រេង​ច្រើន​គឺ​ខ្ពស់​ជាង 4 ដង​។

.​ផល​ប៉ះពាល់​ផ្លូវចិត្ត​៖ ការ​ទទួលទាន​ប្រេង​ច្រើន​ពេក​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​អស់កម្លាំង និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត និង​ការ​ថប់​បារម្ភ​។

–​គ្រោះថ្នាក់​ដោយ​ប្រយោល
.​ភាពធាត់ និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​៖ ជាតិ​ខ្លាញ់​លើស​នឹង​កកកុញ​ក្នុង​រាង​កាយ បណ្តាល​ឱ្យ​កើត​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង លើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម និង​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។

.​ភាព​មិន​ប្រក្រតី​នៃ​ការ​មក​រដូវ​៖ ចំពោះ​ស្ត្រី ការ​ធាត់​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​ភាព​មិន​ប្រក្រតី​នៃ​វដ្ត​រដូវ និង​រោគ​សញ្ញា​នៃ​អូវែរ polycystic ។

.​ខូច​សរីរាង្គ​៖ ភាពធាត់​កណ្តាល​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​ខ្លាញ់​រុំ​ថ្លើម និង​ខ្សោយតម្រងនោម​។

របៀប​ប្រើ​ប្រេងឆា​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​៖ បរិមាណ​ប្រេងឆា​ដែល​គួរ​ប្រើ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​គឺ 25-30g (​ស្មើនឹង 2-3 tablespoons)៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ