គីមឈីជាអាហារផ្អាប់មួយប្រភេទដែលមានប្រភពពីប្រទេសកូរ៉េ។ទោះបីជាភាគច្រើននៃពួកយើងស្គាល់និងចូលចិត្តទទួលទានគីមឈឺ ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនធ្លាបដឹងអំពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ប្រសើររបស់វាចំពោះសុខភាពឡើយ។ ថាតើគីមឈីល្អយ៉ាងណាខ្លះទៅ0x017d7 ថ្ងៃនេះវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីផលល្អៗនៃការទទួលទានគីមឈី ៖
១. បង្កើនការរំលាយអាហារ ៖ គីមឈីជួយបង្កើនការរំលាយអាហារតាមរយៈសារធាតុប្រូបាយអូទិកដែលវាមានផ្ទុក។ កំឡុងពេលត្រាំគីមឈីនឹងបង្កើតបាននូវបាក់តេរីល្អមួយហៅថា lactobacillus ដែលរាងកាយត្រូវការចាំបាច់ដើម្បីរក្សាសុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររឹងមាំប្រសើរ។
២. បន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ ៖ គ្រឿងផ្សំចម្បងនៃគីមឈី គឺស្ពៃបូកគោដែលបន្លែនេះមានប្រសិទ្ធភាពបន្សាបជាតិពុលផ្សេងៗពីក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងប្រសើរ។ ដូច្នេះការទទួលទានគីមឈីអាចជួយកម្ចាត់ជាតិពុលនិងកាកសំណល់ពីក្នុងរាងកាយ។ ហើយប្រព័ន្ធរាងកាយគ្មានជាតិពុលនឹងជម្រុញការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមបានកាន់តែប្រសើរ។
៣. ទប់ស្កាតបញ្ហាទល់លាមក ៖ គីមឈីមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសសៃដែលជួយរក្សាចលនាពោះវៀនល្អប្រសើរ។ ការទទួលទានគីមឈីជាប្រចាំអាចជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមក។
៤. បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អ ៖ ការទទួលទានគីមឈីអាចជះឥទ្ធិពលលើកម្រិតនៃកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងរាងកាយគួរឱ្យកត់សម្គាល់។ អាហារកូរ៉េនេះមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយគ្រឿងទេសហឹរៗ រួមបញ្ចូលទាំងខ្ទឹមសដែលជាប្រភពនៃសារធាតុ allicin និង selenium ដែលជួយកាត់បន្ថយកម្រិតនៃកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អ។
៥. សុខភាពស្បែក ៖ បាក់តេរីដែលមានក្នុងគីមឈីមិនត្រឹមតែផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏ល្អសម្រាប់សុខភាពស្បែកផងដែរ។ នោះក៏ព្រោះតែបាក់តេរីល្អ Lactobacillus អាចជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាស្បែកជាច្រើន (ប្រភពពី៖ Health.com.kh)៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ