កំពុងស្វែងរកអាហារដែលអាចជួយឱ្យធ្មេញស រឹងមាំ បាត់កំណកកំបោរ និងប្រយុទ្ធប្រឆាំងបាក់តេរីបង្កក្លិនមាត់មែនទេ?
ក្រៅពីអនាម័យមាត់ធ្មេញត្រឹមត្រូវហើយនោះការបន្ថែមអាហារមួយចំនួនខាងក្រោមចូលក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃនឹងជួយឱ្យសុខភាពមាត់ធ្មេញរបស់អ្នកកាន់តែប្រសើរឡើង។ ថ្ងៃនេះវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីអាហារ រួមទាំងភេសជ្ជៈដែលជួយឱ្យធ្មេញសរឹងមាំតាមបែបធម្មជាតិ ៖
១. ទឹក ៖ ទឹកជួយរក្សាអញ្ចាញឱ្យមានសំណើមនិងរំញោចទឹកមាត់ដែលល្អក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងជាមួយបាក់តេរី។ លើសពីនេះទៅទៀតការលាងសម្អាតក្នុងមាត់ជាមួយទឹកក៏ជួយកម្ចាត់កំទេចកំទីអាហារដែលជាប់ចន្លោះធ្មេញនិងមាត់ទប់ស្កាត់បញ្ហាក្លិនមាត់មិនល្អបានយ៉ាងប្រសើរ។ ដូច្នេះចូរព្យាយាមទទួលទានទឹកឱ្យបានច្រើនគ្រប់គ្រាន់ជាប្រចាំដើម្បីរក្សាជាតិទឹកក្នុងរាងកាយនិងជម្រុញការផលិតទឹកមាត់ ហើយប្រសិនបើអ្នកមិនអាចដុសធ្មេញក្រោយទទួលទានអាហាររួចទេនោះយ៉ាងហោចណាស់ក៏គួរលាងសម្អាតជាមួយទឹកដែរ។
២. ផ្កាខាត់ណាខៀវ ៖ បន្លែនេះមានផ្ទុកជាតិដែកដែលជួយការពារធ្មេញទប់ទល់នឹងជាតិអាស៊ីតពីភេសជ្ជៈ ក៏ដូចជាអាហារដែលអ្នកបានទទួលទាន។
៣. ម្នាស់ ៖ ផ្លែឈើនេះមានផ្ទុកអង់ស៊ីម bromelain ដែលជួយកម្ចាត់ស្នាមប្រឡាក់លើផ្ទៃធ្មេញដោយមិនបង្កផលប៉ះពាល់ដល់អញ្ចាញ។
៤. តែបៃតង ៖ ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសារធាតុ Catechins ដែលជួយកម្ចាត់បាក់តេរីក្នុងមាត់។ ដូច្នេះព្យាយាមទទួលទានតែបៃតងឱ្យបានយ៉ាងហោចណាស់ពី ២ ទៅ ៥ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃ។
៥. គ្រាប់ល្ង ៖ ការទទួលទានគ្រាប់ល្ងមិនត្រឹមតែជួយកម្ចាត់កំណកកំបោរជាប់ធ្មេញប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏បង្កើនភាពរឹងមាំនៃកាចាធ្មេញផងដែរ។ គ្រាប់ល្ងមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយកាល់ស្យូមដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពឆ្អឹងជុំវិញអញ្ចាញធ្មេញនិងធ្មេញ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh)៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ