ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយធ្វើឡើងដោយសាកលវិទ្យាល័យ South Floridaបានកំណត់ថា រូបមន្តផ្សំមួយបែបនៃថ្នាំគ្រាប់អាហាររូបត្ថម្ភដែលសម្បូរបែបទៅដោយសមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម-ចម្រាញ់មកពីផ្លែបឺរីខ្យេវនិងតែពណ៌បៃតង-អាចជួយបង្កើនល្បឿនខួរក្បាលរបស់មនុស្សវ័យចំណាស់ក្នុងការទទួលយកព័ត៌មានផ្សេងៗ ។
ការសិក្សាដែលបានពិនិត្យមើលពីឥទ្ធិពលថ្នាំគ្រាប់អាហារូបត្ថម្ភសម្បូរដោយមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមានឈ្មោះថា NT-020 បានបង្ហាញថា សមាសភាគធម្មជាតិរបស់អាហារ ក្នុងនោះមានវីតាមីន D3 អាមីណូអាស៊ីត តួយ៉ាងដូចជា carnosineអាចបង្កើនថាមពលខួរក្បាលរបស់មនុស្សវ័យចំណាស់និងមានសក្តានុពលជួយបន្ថយល្បឿនឬក៏ទប់ស្កាត់ការបាត់បង់ ការចងចាំ ព្រមទាំងភាពខ្វះខាតផ្លូវចិត្តផ្សេងៗទៀតដែលពាក់ព័ន្ធនឹងជំងឺវង្វេងវង្វាន់និងជំងឺភ្លេចភ្លាំងជាដើម ។
នៅក្នុងការសាកល្បងមើលពីប្រសិទ្ធភាព ថ្នាំគ្រាប់អាហារូបត្ថម្ភដែលទើបបង្កើតបាន ខាងលើនេះក្រុមអ្នកស្រាវ អំឡុងរយៈពេលជាង២ខែបានតាមដានលើមនុស្សវ័យពី៦៥ឆ្នាំដល់៨៥ឆ្នាំចំនួន១០៥នាក់ ។ ជាលទ្ធផលបានបង្ហាញថា អ្នកស្ម័គ្រចិត្តចំនួន៥២នាក់ដែលបានលេបថ្នាំគ្រាប់ NT-020 ល្បឿនដំណើរការខួរក្បាលក្នុងការទទួលដឹងព័ត៌មានរបស់ពួកគេគឺមានភាពល្អប្រសើរច្រើនធៀបទៅនឹងអ្នកស្ម័គ្រចិត្តចំនួន៥៣នាក់ផ្សេងទៀតដែលប្រើផ្លាស៊ីបូអសកម្ម ។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបាននិយាយថា ការកាត់បន្ថយល្បឿនដំណើរការយល់ដឹងដែលអាចពន្យឺតការគិតនិងការរៀន ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងអាយុដែលឈានឡើងជាលំដាប់ ។
អ្នកដឹកនាំការសិក្សាស្រាវជ្រាវ សាស្ត្រាចារ្យ Brent Smallបានថ្លែងថា៖«ក្រោយរយៈពេល២ខែ លទ្ធផលតេស្តបានបង្ហាញឱ្យឃើញពីភាពល្អប្រសើរនៃល្បឿនដំណើរការយល់ដឹងសម្រាប់អ្នកដែលលេបថ្នាំគ្រាប់អាហារូបត្ថម្ភ NT-020ធៀបទៅនឹងអ្នកដែលប្រើថ្នាំផ្លាស៊ីបូ ។ ល្បឿន ដំណើរការ បានរងផលប៉ះពាល់ជាញឹកញាប់បំផុតនៅក្នុងវគ្គដំបូងនៃវ័យភាពចំណាស់យល់ដឹង ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ