ក្រៅពីការប្រើឡេការពារកម្ដៅថ្ងៃ ស្បែកក៏ត្រូវការការពារពីខាងក្នុងផងដែរ ដើម្បីជៀសវាងភាពចាស់ និងការខូចខាតក្រោមកម្ដៅថ្ងៃដ៏ក្ដៅខ្លាំង។ យោងតាមវេជ្ជបណ្ឌិត Kapoor បានឱ្យដឹងថា ព្រះអាទិត្យនៅរដូវក្តៅអាចបង្កើនល្បឿននៃដំណើរការចាស់ និងបណ្តាលឱ្យខូចស្បែក។
មានអាហារទំនើបចំនួន៧ ដែលពោរពេញទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារធម្មជាតិរបស់ស្បែក។ អាហារទាំងនេះនឹងបង្កើនល្បឿនដំណើរការស្តារឡើងវិញ និងរក្សាស្បែករបស់អ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ។
ប៊្លូបឺរី ៖ ផ្លែឈើនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសារធាតុ anthocyanins ដែលការពារស្បែកជាមួយនឹងជាតិស្ករទាប។ ផ្លែប៊្លូបឺរីក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, C និង E ផងដែរ វាអាចនិយាយបានថានេះគឺជាអាហារដ៏ល្អឥតខ្ចោះដើម្បីជួយឱ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ និងភ្លឺថ្លា។
ប៉េងប៉ោះ ៖ សម្បូរទៅដោយសារធាតុ Lycopene ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលជួយស្បែកទប់ទល់នឹងការខូចខាតពីកាំរស្មីអ៊ុលត្រាវីយូឡេ។ ជាពិសេស ផ្លែឈើនេះអាចកែច្នៃបានច្រើនយ៉ាង ដូចជាការចម្អិន បរិភោគឆៅ ឬក្រឡុកដើម្បីផឹក។
ផ្លែប័រ ៖ សម្បូរទៅដោយខ្លាញ់មិនឆ្អែត និងអូមេហ្គា៣ ផ្លែប័រមានសារសំខាន់សម្រាប់រក្សាសំណើមធម្មជាតិរបស់ស្បែក។ នេះគឺជារបាំងដ៏សំខាន់មួយដែលជួយឱ្យស្បែកជៀសវាងការខូចខាតពីកាំរស្មីអ៊ុលត្រាវីយូឡេ។
ផ្លែក្រូច ៖ ក្រូច គឺជាប្រភពដ៏ពេញលេញនៃវីតាមីន C ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការពង្រឹងសម្រស់ស្បែក ។ ការទទួលទានផ្លែក្រូច មិនត្រឹមតែជួយឱ្យស្បែករបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ និងស្រស់ស្អាតប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរបស់អ្នកផងដែរ។
ឪឡឹក ៖ មិនត្រឹមតែប្រើដើម្បីបំបាត់ការស្រេកទឹកប៉ុណ្ណោះទេ ផ្លែឈើរដូវក្តៅនេះក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និង A រួមជាមួយសារធាតុ Lycopene ផងដែរ។ ឪឡឹកត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជា “ខែល” ដ៏មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការជួយការពារស្បែកពីពន្លឺថ្ងៃ។ លើសពីនេះ បរិមាណជាតិទឹកខ្ពស់របស់ផ្លែឪឡឹកក៏ជួយឱ្យស្បែករក្សាសភាពមានសំណើម និងភ្លឺថ្លាផងដែរ។
Cherry ៖ គឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលជារឿយៗត្រូវបានគេប៉ាន់ស្មានមិនដល់ទាក់ទងនឹងតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ។ ពួកវាផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក។ Cherry អាចដោះស្រាយបញ្ហាដូចជាការរលាក និងការខូចខាតស្បែកដែលបណ្តាលមកពីពន្លឺព្រះអាទិត្យ។
ចែករំលែកព័តមាននេះ