បើសិនជាអ្នកមានជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ អ្នកក៏នៅតែអាចរីករាយនឹងការញ៉ាំទឹកដោះគោត្រជាក់បានដដែលទេ ។ តាមការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការញ៉ាំទឹកដោះគោមានជាតិខ្លាញ់ទាបនឹងមិនត្រឹមតែបន្ថយចំនួនអាស៊ីតអ៊ុយរិក និងការប្រឈមនឹងការធ្វើទុក្ខរបស់ជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដទេ តែក៏ជំរុញដល់ការបញ្ចេញអាស៊ីតអ៊ុយរិកចោលតាមទឹកនោមដែរ។ ផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោមានជាតិខ្លាញ់ទាបអាចមានក្នុងយាអួ ។
សារធាតុ Purine គឺជាសារធាតុគីមីមួយប្រភេទដែលកើតឡើងពីធម្មជាតិក្នុងរាងកាយ ។ វាក៏មានក្នុងអាហារមួយចំនួនដែរ ។ នៅពេលរាងកាយធ្វើការបំបែកសារធាតុ Purine នេះ វានឹងកើតជាអាស៊ីតអ៊ុយរិក ។ បើសិនជាចំនួនអាស៊ីតអ៊ុយរិកកើនឡើងច្រើនក្នុងរាងកាយ វានឹងបង្កើតជាគ្រីស្តាល ។ គ្រីស្តាលទាំងនេះអាចបង្កជាការឈឺចាប់ និងរលាកក្នុងសន្លាក់ ទៅជាជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដបាន ។
មធ្យោបាយមួយក្នុងការថែរក្សាកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកឲ្យមានសុខភាពល្អក្នុងរាងកាយគឺកាត់បន្ថយ ឬចៀសវាងអាហារណាដែលមានជាតិ Purine ខ្ពស់។ មានកត្តាផ្សេងៗច្រើនណាស់ដែលអាចបង្កើនការប្រឈមនឹងជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ ឬការធ្វើទុក្ខរបស់ជំងឺនេះបាន ប៉ុន្តែជាទូទៅការប្រឈមនឹងការឈឺចាប់ ហើម និងរលាក នឹងកើតឡើងនៅពេលដែលចំនួនអាស៊ីតអ៊ុយរិកក្នុងឈាមឡើងខ្ពស់ដេរ ។
គោលដៅរយៈពេលវែងគឺធ្វើយ៉ាងណាឲ្យកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកក្នុងឈាមតិចជាង ៦mg/dL តិចតួច។ ការដែលរក្សាកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកក្រោម ៦.៨mg/dL ល្អសម្រាប់បន្ថយឱកាសកើតការធ្វើទុក្ខជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដបាន ដោយសារតែវាមិនអាចបង្កើតជាគ្រីស្តាលថ្មី។ វាក៏ជួយរំលាយគ្រីស្តាលដែលកើតរួចទៅវិញខ្លះដែរ។
ឥឡូវនេះអ្នកប្រហែលជាដឹងហើយថា អាហារធ្វើពីទឹកដោះគោដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបគឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់ជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ ហើយខាងក្រោមនេះគឺជាអាហារ ផ្សេងៗទៀត ដែលអ្នកអាចញ៉ាំបាន ៖
•ប្រូតេអុីនប្រភេទបន្លែ៖ សណ្តែក និងតៅហ៊ូគឺជាប្រូតេអ៊ីនដ៏ល្អ ដែលមិនធ្វើឲ្យកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកឡើងខ្ពស់បាន ។
•កាហ្វេ៖ ការញ៉ាំកាហ្វេកម្រិតមធ្យមក្នុងមួយថ្ងៃ ជាពិសេសកាហ្វេមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនធម្មតា អាចបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដបាន ។
•ផ្លែឈើ ជូរៗ៖ វីតាមីន C ក្នុងផ្លែឈើបែបនេះនឹងជួយបន្ថយចំនួនអាស៊ីតអ៊ុយរិក ។ ដូច្នេះចូរជ្រើសរើសផ្លែឈើណាដែលមិនសូវមានជាតិផ្អែមច្រើនអី ។
•ទឹក៖ ចូរញ៉ាំឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់ ឬ៨កែវក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីជួយច្រោះអាស៊ីតអ៊ុយរិកពីក្នុងខ្លួនបាន (ប្រភពពី៖ Health.com.kh)៕ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ