ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ​៣​ប្រភេទ​អាច​បង្ក​ជំងឺមហារីក

5 ឆ្នាំ មុន

អាហារ​ដែល​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​កើត​មហារីក​បាន​។ តើ​មាន​អ្វី​ខ្លះទៅ ? 1.​ស្ពៃ​ជូរ អ្នក​មិន​គួរ​ពិសា​ច្រើន​ឡើយ ព្រោះ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ងាយ​ប្រឈម​មុខ​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង ថែម​ទាំង​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ងាយ​កើត​ជំងឺមហារីក​ទៀត​ផង ។ ដូចនេះ​មិន​ថា​ឆ្ងាញ់​យ៉ាងណា​ទេ ក៏​អ្នក​មិន​គួរ​បរិភោគ​ច្រើន​ដែរ។…

អាហារ​ដែល​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​កើត​មហារីក​បាន​។ តើ​មាន​អ្វី​ខ្លះទៅ ?

1.​ស្ពៃ​ជូរ អ្នក​មិន​គួរ​ពិសា​ច្រើន​ឡើយ ព្រោះ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ងាយ​ប្រឈម​មុខ​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង ថែម​ទាំង​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ងាយ​កើត​ជំងឺមហារីក​ទៀត​ផង ។ ដូចនេះ​មិន​ថា​ឆ្ងាញ់​យ៉ាងណា​ទេ ក៏​អ្នក​មិន​គួរ​បរិភោគ​ច្រើន​ដែរ។

2.​នៅ​ក្នុង​តៅហ៊ូ​ស្អុយ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ដែល​អាច​បង្ក​ជា​ជំងឺមហារីក​បាន​ពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​ច្រើន​ក្នុង​រយៈពេល​យូរ ។ ដូចនេះ​មិន​ថា​អ្នក​ឃ្លាន​ចង់​ពិសា​យ៉ាងណា​ទេ អ្នក​គួរតែ​ចៀស​កុំ​ពិសា​ឲ្យ​សោះ ។

3.​អាហារ​បំពង​ខ្លាញ់ បើ​អាច អ្នក​គួរតែ​ចៀស​ឲ្យ​ឆ្ងាយ ព្រោះ​វា​អាច​បង្ក​ជា​ជំងឺមហារីក​បាន ។ ដូចនេះ​អាហារ​ដែល​បំពង​ខ្លាញ់​ទាំងឡាយ អ្នក​គួរតែ​ចៀស​កុំ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ឲ្យ​សោះ ទើប​មិន​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ផ្ទុក​កោសិកា​មហារីក​ដោយ​មិនដឹង​ខ្លួន (​ប្រភព​ពី​៖ Health.com.kh) ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ