សូកូឡាអាចទទួលទានច្រើនបានទេ?
តើអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំសូកូឡាដែរឬទេ? ហើយតើអ្នកមានទម្លាប់ញ៉ាំវាច្រើន និងញឹកញាប់ប៉ុនណាដែរ ? តើអ្នកបានដឹងទេពីគុណប្រយោជន៍ និងគុណវិបត្តិរបស់វា ? សូកូឡា និងធាតុផ្សំដ៏សំខាន់របស់វា គឺកាកាវ…
តើអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំសូកូឡាដែរឬទេ? ហើយតើអ្នកមានទម្លាប់ញ៉ាំវាច្រើន និងញឹកញាប់ប៉ុនណាដែរ ? តើអ្នកបានដឹងទេពីគុណប្រយោជន៍ និងគុណវិបត្តិរបស់វា ? សូកូឡា និងធាតុផ្សំដ៏សំខាន់របស់វា គឺកាកាវ…
តើអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំសូកូឡាដែរឬទេ? ហើយតើអ្នកមានទម្លាប់ញ៉ាំវាច្រើន និងញឹកញាប់ប៉ុនណាដែរ ? តើអ្នកបានដឹងទេពីគុណប្រយោជន៍ និងគុណវិបត្តិរបស់វា ?
សូកូឡា និងធាតុផ្សំដ៏សំខាន់របស់វា គឺកាកាវ វាហាក់ដូចជាបង្ហាញថាអាចកាត់បន្ថយកត្តាហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ។ សារធាតុ flavanols ដែលមាននៅក្នុងសណ្តែកកាកាវជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចកាត់បន្ថយការខូចខាតកោសិកាដែលជាប់ពាក់ព័ន្ធទៅនៅការកើតជំងឺបេះដូង ។
សារធាតុ flavanols ដែលជាទូទៅមានច្រើននៅក្នុងសូកូឡាពណ៌ខ្មៅជាងនៅក្នុងសូកូឡាទឹកដោះគោ ឬសូកូឡាពណ៌សនោះ ក៏ជួយបន្ទាបសម្ពាធឈាម និងធ្វើឲ្យមានភាពប្រសើរឡើង នូវមុខងាររបស់សរសៃឈាមផងដែរ ។
លើសពីនេះទៀតការស្រាវជ្រាវមួយចំនួនបានផ្សារភ្ជាប់ការញ៉ាំសូកូឡា និងការកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជំងឺគ្រោះថ្នាក់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺគាំងបេះដូង។ អំណះអំណាងនៃប្រយោជន៍ដល់សុខភាពរបស់សូកូឡាភាគច្រើនបានមកពីការសិក្សាក្នុងរយៈពេលខ្លី និងមិនរៀបរយបានល្អ ។ ការស្រាវជ្រាវបន្ថែម គឺនៅតែជាការចាំបាច់ ។ តែនៅក្នុងពេលនេះប្រសិនបើអ្នកចង់ញ៉ាំសូកូឡាបន្ថែមទៀត ដូច្នេះសូមញ៉ាំក្នុងកម្រិតមធ្យម ។
តើហេតុអ្វី ? នៅក្នុងសូកូឡាភាគច្រើនមានគ្រឿងផ្សំបន្ថែមដែលនោះ គឺជាតិខ្លាញ់ ស្ករ និងកាឡូរី (ថាមពល) ។ ប្រសិនបើញ៉ាំច្រើនពេក វាអាចរួមចំណែកឲ្យមានការឡើងទម្ងន់ ដែលជាកត្តាហានិភ័យមួយសម្រាប់ការឡើងសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ជំងឺបេះដូង និងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ចូរជ្រើសយកសូកូឡាពណ៌ខ្មៅ ដែលមានកាកាវ៦៥% ឬខ្ពស់ជាងនេះ ។
កំណត់ខ្លួនឯងញ៉ាំត្រឹម ៨៥ ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ដែលជាចំនួនមួយដែលការសិក្សាមួយចំនួនបង្ហាញថាមានប្រយោជន៍ ។ ដោយសាតែបរិមាណនេះ អាចផ្តល់រហូតដល់ទៅ៤៥០កាឡូរី ដូច្នេះអ្នកប្រហែលជាត្រូវកាត់បន្ថយកាឡូរីពីអាហារផ្សេងទៀត ឬបង្កើនការធ្វើលំហាត់ប្រាណ ដើម្បីទូទាត់គ្នានឹងកាឡូរីដែលលើស (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ