ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ទទួល​ទាន​​ម្ទេស​ប្លោក​2​ដង​1​សប្តាហ៍​​​កាត់​បន្ថយ​​​​ជំងឺ​ញ័រ​កន្ត្រាក់​​សរសៃ​

11 ឆ្នាំ មុន

មានការអះ​អាង​ថា ទទួល​ទាន​ម្ទេស​​​​បោ្លក​​២​ដង​ក្នុង​១​សប្តាហ៍​​អាច​​​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​អត្រា​ប្រឈម​នឹងការ​កើត​​​ជំងឺ​ញ័រ​កន្ត្រាក់​សរសៃ​​បាន​១/៣​ ឬ​៣០​ភាគរយ​ ។ ​ក្រុម​អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​បញ្ជាក់ថា បុគ្គល​ដែល​ទទួល​​ទាន​​បន្លែ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​នីកូ​ទីន ​ក្នុង​ទម្រង់​ជា​អាហារ​ដែល​អាច​​ទទួល​​​ទាន​​បាន​ក្នុង​នោះ​​​​បូក​រួម​ទាំង​ប៉េង​បោះ​ ដំឡូង​បារាំង ​និង​ត្រប់​វែង​(ត្រប់​ក្តគោ)​ទទួល​បាន​កម្រិត​មួយ​នៃ​ការ

មានការអះ​អាង​ថា ទទួល​ទាន​ម្ទេស​​​​បោ្លក​​២​ដង​ក្នុង​១​សប្តាហ៍​​អាច​​​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​អត្រា​ប្រឈម​នឹងការ​កើត​​​ជំងឺ​ញ័រ​កន្ត្រាក់​សរសៃ​​បាន​១/៣​ ឬ​៣០​ភាគរយ​ ។ ​ក្រុម​អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​បញ្ជាក់ថា បុគ្គល​ដែល​ទទួល​​ទាន​​បន្លែ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​នីកូ​ទីន ​ក្នុង​ទម្រង់​ជា​អាហារ​ដែល​អាច​​ទទួល​​​ទាន​​បាន​ក្នុង​នោះ​​​​បូក​រួម​ទាំង​ប៉េង​បោះ​ ដំឡូង​បារាំង ​និង​ត្រប់​វែង​(ត្រប់​ក្តគោ)​ទទួល​បាន​កម្រិត​មួយ​នៃ​ការ​​ការពារ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​នោះ ។ អ្នកដែល​​ទទួល​ទាន​បន្លែ​ជាទូ​ទៅ​ក្រៅ​ពី​ការ​​រៀប​រាប់​មិន​មាន​ប្រសិទ្ធ​ភាព​កាត់​បន្ថយ​ហា​នី​​ភ័យ​ជំងឺ​ញ័រ​កន្ត្រាក់​​សរសៃ​បាន​ទេ ។

លោកស្រី​វេជ្ជ​បណ្ឌិត​ Susan Searles Nielsen មកពី​សាកល​វិទ្យាល័យ​ វ៉ាស៊ីន​តោន​ ក្រុង ​ស៊ីអេថល​​ រដ្ឋ​វ៉ា​ស៊ីន​តោន​សហ​រដ្ឋ​អាមេរិក​បាន​ថ្លែង​ថា ​«​ប្រហាក់​ប្រហែល​នឹងការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​ដែលចង្អុល​បង្ហាញ​ថា ការ​ប្រើ​ប្រាស់​ថ្នាំ​ជក់​​អាច​នឹង​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានីភ័យ​ពីជំងឺ​ញ័រ​​កន្ត្រាក់​សរសៃ​ ការសិក្សារបស់​យើង​លើក​នេះ​ក៏បាន​​បង្ហាញ​​ផងដែរ​នូវ​ប្រសិទ្ធ​ភាព​ការ​ពារ​របស់​សារធាតុ​នីកូ​ទី​នដែល​មាន​តិច​តួច​នៅក្នុង​ម្ទេស​ប្លោក​ និង​ថ្នាំជក់​ » ។

ការសិក្សា​ដែល​បាន​ចុះ​ផ្សាយ​នៅ​ក្នុង​ព្រឹត្តិ​ប័ត្រ​ Jornal Annals of Neurology ​បាន​ពិសោធន៍​លើ​មនុស្ស​ជាង​១ពាន់​នាក់​ក្នុង​នោះ​៤៩០​នាក់ ​ទើប​នឹងកើត​ជំងឺ​ញ័រ​កន្ត្រាក់​សរ​សៃ​ ។ជំងឺ​ញ័រ​កន្ត្រាក់​សរសៃ​ (Parkinson’s)​កើត​ឡើង​នៅ​ពេល​បណ្តា​កោសិកាខួរ​ក្បាល ​ត្រូវ​បាន​បំផ្លាញ​ បន្ទាប់​មក​នាំទៅ​រកការញ័រ​កន្ត្រាក់​មាន​ចលនា​យឺត​និង​រឹង​តឹង ។ ​បច្ចុប្បន្ន​ពុំ​មាន​វិធី​សាស្ត្រ​ព្យាបាល​ឱ្យជាសះ​ស្បើយ​ឡើយ ។ វា​តែង​​កើតមាន​លើ​មនុស្ស​ចាប់​ពី​​វ័យ​៥០​ឆ្នាំ​ឡើង​ទៅ ៕