តើអ្នកដឹងពីវិធីដាំទឹកនិងរក្សាទុកឬនៅ ? តើគួរធ្វើដូចម្តេចទើបអាចទទួលបានទឹកដែលផឹកហើយល្អចំពោះសុខភាពអ្នក ? វិធី៣យ៉ាងដើម្បីទទួលបានទឹកល្អ ៖
1.ក្រោយពេលដែលអ្នកដាំពុះរួច អ្នកមិនត្រូវប្រញាប់ពន្លត់ភ្លើងទេ អ្នកត្រូវតែបើកគម្របកំសៀវដើម្បីឱ្យវាពុះចំនួន៣នាទីសិន ទើបពន្លត់ភ្លើង នោះមេរោគ ផ្សេងៗនឹងងាប់អស់ ប៉ុន្តែមិនត្រូវឱ្យហួសពី៣នាទី ព្រោះបើអ្នកទុកឱ្យពុះយូរវានឹងអាចធ្វើឱ្យអ្នកកើតមហារីក ។
2.ក្រោយពេលដែលអ្នកពន្លត់ភ្លើងហើយ អ្នកត្រូវយកគម្របកំសៀវបិត បន្ទាប់មកទុកវាឱ្យនៅសីតុណ្ហភាពត្រឹម២៥ដល់៣០អង្សាសេទើបផឹក ។
3.អ្នកមិនត្រូវទុកទឹកនេះហួសពី១៦ម៉ោងទេ ព្រោះមេរោគផ្សេងៗនឹងកើតឡើងវិញនៅក្នុងទឹក ដូចនេះអ្នកគួរតែដាំក្នុងបរិមាណដែលផឹកបានហើយ (ប្រភពពី៖ Health.com.kh) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ