ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ខកៅ​ឡាក់​ជើងជ្រូក

11 ឆ្នាំ មុន

ខ​​កៅ​ឡាក់​ជា​ម្ហូប​តំណាង​ខេត្ត​កំពង់​ស្ពឺ​ មាន​ឱជារស​ឆ្ងាញ់​ពិសារ… ហើយ​ប្រសិន​​បើយើង​ចង់​ភ្លក្ស​រស​ជាតិថា​តើ​ខ​កៅឡា​ក់​ធ្វើ​ឱ្យ​​ចាប់​មាត់​ចាប់​ចិត្ត​យ៉ាង​ណា​នោះ អ្នក​ស្រី ទ្រី សុរម្យ ជា​ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​ និង​អតីត​​ចុង​ភៅ​​ផង​នោះ​​​បាន​ប្រាប់​​មហា​គ្រួសារ​ពី​របៀប​​ធ្វើ​​ដែល​មាន​​គ្រឿង​ផ្សំ​ និង​វិធី​ដូច​ខាង​ក្រោម​៖

ខ​​កៅ​ឡាក់​ជា​ម្ហូប​តំណាង​ខេត្ត​កំពង់​ស្ពឺ​ មាន​ឱជារស​ឆ្ងាញ់​ពិសារ… ហើយ​ប្រសិន​​បើយើង​ចង់​ភ្លក្ស​រស​ជាតិថា​តើ​ខ​កៅឡា​ក់​ធ្វើ​ឱ្យ​​ចាប់​មាត់​ចាប់​ចិត្ត​យ៉ាង​ណា​នោះ អ្នក​ស្រី ទ្រី សុរម្យ ជា​ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​ និង​អតីត​​ចុង​ភៅ​​ផង​នោះ​​​បាន​ប្រាប់​​មហា​គ្រួសារ​ពី​របៀប​​ធ្វើ​​ដែល​មាន​​គ្រឿង​ផ្សំ​ និង​វិធី​ដូច​ខាង​ក្រោម​៖

គ្រឿង​ផ្សំ​
គ្រាប់​កៅ​ឡាក់​២០០​ក្រាម​, ជើង​ជ្រូក​(យក​ត្រឹម​​សន្លាក់​​ជង្គង់​ឡើង​លើ​) ១,៥​គីឡូ​ក្រាម​, ដើ​ម​ខាត់​ណា​ តាម​ចូល​ចិត្ត​, ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​​តាម​ចូល​ចិត្ត​, ខ្ទឹម​ស​តាម​ចូល​ចិត្ត​, ទឹក​ដូង​ខ្ចី​១​ផ្លែ​, ប្រេង​ឆា​៣ ឬ​៤​ស្លាប​ព្រា​បាយ​។

គ្រឿង​ផ្សំ​រស​ជាតិ​
អំបិល១​ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ​, ម្សៅ​ស៊ុប​​ខ្នរ​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ​, ទឹក​ត្រី១​ស្លាប​ព្រា​បាយ, ទឹក​សីុអីុវ​១​ស្លាប​ព្រា​បាយ​, ប្រេង​ខ្យង​១​ស្លាប​ព្រា​បាយ​, ទឹក​ប៉េង​ប៉ោះ​​១​វែក​សម្ល ឬ​កន្លះ​​កូន​ចាន​, ម្សៅ​ខ​១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​, ម្រេច​១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ, ស្ករ​ត្នោត​១​វែក​សម្ល​។

វិធី​ធ្វើ​
ដំបូង​ស្ងោ​រគ្រាប់​កៅ​ឡាក់​រយៈ​ពេល​៣​ម៉ោង​​ និង​ប្តូរ​ទឹក​រហូត​ទាល​់​តែ​​​លែង​ខ្មៅ​រួច​ជម្រះ​សំបក​ចេញ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត។ ​សំអាត​​ជើង​ជ្រូក​រួច​កាប់​ដុំៗ​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត​ បន្ទាប់​​ពី​ចាក់​ទឹក​ដូង​លាយ​អំបិល​ និង​ប៊ីចេង​បន្តិច​ ហើយ​ដាក់​ស្ងោ​ររំងាស់​សាច់​ក្រោយ​ពេល​ពុះ​ត្រូវ​ដួស​ពពុះ​ចេញ​​ឱ្យ​អស់​ លុះ​សាច់​ឆ្អិន​ស្រង់​ទុក​​មួយ​អន្លើ។​

បន្ទាប់​ទៀត​ដាំ​ឆ្នាំង​​ចាក់​ប្រេង​ឆា​ឱ្យ​ក្តៅ​​បំពង​ខ្ទឹម​ឱ្យ​ឈ្ងុយ ​រួច​​ដាក់​ស្ករ​កូរ​ឱ្យ​ក្រហម​ចាក់​ទឹក​ត្រី​​ អំបិល​ ប្រេង​ខ្យង​ ទឹក​ប៉េង​ប៉ោះ​ និង​គ្រឿង​ផ្សំ​ផ្សេង​ទៀត​ចូល​កូរ​ឱ្យ​សព្វ​ ដាក់​គ្រាប់​កៅ​ឡាក់​ចូល​ និង​ដាក់​សាច់​ជ្រូក​រំងាស់​ឱ្យ​ចូល​ជាតិ​បន្តិច ​អាច​ថែម​ទឹក​ឱ្យ​វា​ខាប់​ល្មម ​ផ្ងំ​រយៈ​ពេល​៣០​នាទី​ ទើប​​ភ្លក្ស​រស​ជាតិ​ល្ម​ម​ចូល​ចិត្ត​ រួច​ដាក់​ចុះ​​ដួស​ដាក់​ចាន​តុប​តែង​ដោយ​ស្លឹក​ជីវ៉ាន់​ស៊ុយ​បន្តិច​​ជា​ការ​ស្រេច​ ។ ឯដើម​ខាត់​ណា​ស្រុស​ប្រៀប​ដូច​ជា​អន្លក់ ឬ​គ្រឿង​​លំអផ្ទាប់ពីក្រៅ​ក៏​បាន ៕